Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@janina022 nenosis v satku nebo manduce? To pomáhá mi, kdyz miminko nemůže usnout…
My mely s holcickou problemy se spanim uz od 6ti nedelky. Vstavala jsem k ni i 20× za noc, nebo mi v noci mela po hodine spanku vyspano vzdycky, a ja pres den vyrizena jak pes.
Naucila jsem ji kopem te 11-12 po obede chodit spat, kdy mi usne a spime nekdy odpoledne i 2-2,5h. Spinka dopoledne jeste obcas od 20-60minut, a obcas si da jeste kolem 5hodinky 20minut.
Po tom, co ji vyrostly zoubky, protoze na to jsme pri spani trpely hodne, tak mi spinka cca od tech 8 do pul 7-7h. A pres den stale tak, jak jsem psala vys.
No, konecne se po 8 mesicich taky vyspi i maminka. ![]()
@frog mame to podobne. Poslednich par dni mam tez pocit, ze co mala mene spi pres den, vecer uz je pretazena a hure usina. Ale pres den odpoledne proste ne a ne uspat..
Naše malá 8m se v noci párkrát vzbudí, tak většinou stačí vyndat z postýlky pohoupat v náručí a zase položit do postýlky. Přes den uspávam v kočárku( snažím se aby spala co nejčastěji na čerstvém vzduchu). Když vstane kolem 6 tak jde spát kolem 9, potom po obědě a ještě kolem 6 večer. Nechávám spát vždy tu hodinu. Pokud se tedy nevzbudi sama. ![]()
@frog píše:
Ještě jeden dotaz, jiný problém. Máme období už to možná trvá zhruba dva měsíce, ale malý nemůže být ani na chvíli sám. Když si potřebuji odskočit, tak je hned šílený kravál. Plazí se a rychle se snaží jít za mnou, ale u toho hodně brečí, dokud nepříjdu. Jsem už z toho zoufalá, ne všude ho můžu vzít:-)
Máte některá stejný problém? Kdy to přestane?
Naprosto stejná situace - dítě 8m.