Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj všem,
dneska jsem se bavila s kamarádkou na téma holení (u žen)
a narazily jsme na dilema - holítka (Gillete Sensor aj) vs. depilační krémy (Veet,…) vs. vosk vs. depilátor…
Tak by mě jen zajímalo, kdo co používáte a proč? Jestli se holíte „na sucho“ nebo s použitím pěny, gelu, mýdla,…?
Já sama „zkejsla“ u Gillete Sensor (za použití manželovy pěny na holení)
nic se mi neosvědčilo líp a pak ještě starý holítko po mojí babičce na klasický žiletky (Astorky) - je úžasně tvarovaný a na třísla naprosto ideální
![]()
Příspěvek upraven 24.08.20 v 16:08
Já si chloupky v podpaží holím na sucho, málokdy používám pěnu na holení, většinou jsem líná a na sucho to jde rychle. Používám obyč žiletky na jedno použití, ty dražší mě většinou poškrábaly.
Na nohou si chloupky vytrhávám strojkem. Samozřejmě, že ze začátku to bolelo, ale teď už je to absolutně v pohodě, je to hned hotové a taky vlastně na sucho, že. A hlavně to hooodně dlouho vydrží.
Po žiletce jsem hned druhý den měla ježka
.
Pak to namažu krémem po holení (pro ženy).
M.
ja jsem po depilaci strojkem mela problem se zarustanim chloupku, tvorily se mi uplny boule! Tak nakonec holim ziletkou, ale nejradeji bych zase zkusila nejaky depilator, ale to zarustani a nasledne preparovani chloupku bylo dost bolestive!!!
Ahoj,
já používám holítka (pánský od Gillete s tim vlhčícím proužkem) a spokojenost:-) Holím na mokro při sprchování, pěním obyč. mýdlem a pak třísla a nohy mažu těl. mlíkem… Po pěně mám pupínky:-( Jen by to nemuselo tak rychle růst:-) Depilátoru se bojím, zkoušela jsem u kámošky a bolí bolí, sice bych si zvykla, ale ty začátky… Kdysi jsem zkoušela Opilku a děsně mi ten proces smrděl, teď už to asi vychytali, ale stejně dávám přednost holítkům…
Holení zdar!:-)
Ahoj,používám holítka.jednorázovy,ale ty dražší.vyjímečně depilační pěnu nebo krém.A pěním pěnou s DM.Všude.Na třísla mam po holení krém na intim partie a je super
Ahoj, používám jednorázový dámský žiletky. Když mi zrovna dojde a nepořídím hned jinou, použiju manželovu (žiletku, ne s tou čepelkou). Pěny nepoužívám, jen namydlím. Krémuju se jen někdy a ne přímo krémem po holení, ale tělovým normálním.
Mám doma i depilátor, ale bolííí to ![]()
Jinak se musím holit ob den ![]()
Jo a měla jsem i strojky s výměnnými hlavicemi, ale mám tvrdší chloupky a některé buď blbě holily, nebo jsem musela častěji vyměňovat-docela drahá legrace ![]()
ahojky,
jako černovláska mám bohaté zkušenosti s holením- depilováním, bohužel
![]()
nohy holím klasickým ženským Venusem s pomocí dám. holící pěn Gillette ( skoro všechny krásně letně voní
). někdy je taky depiluju strojkem a před dovolenou chodím na orientální depilaci. bolí daleko méne než vosk a v „mém“ salonu to stojí hubičku
( v Praze je prý hrozně drahé).
podpaží ted nově holím ve sprše jen po použití sprch. gelu. je to pak daleko méně citlivé. můj zlepšováček
.
vše pak natírám balzamem po holení.
velký problém mám ale s pupínky po holení třísel. vyzkoušela jsem toho hodně,ale zatím nic moc učinného ![]()
Irias
Irias píše:
ahojky,jako černovláska mám bohaté zkušenosti s holením- depilováním, bohužel
![]()
![]()
nohy holím klasickým ženským Venusem s pomocí dám. holící pěn Gillette ( skoro všechny krásně letně voní
). někdy je taky depiluju strojkem a před dovolenou chodím na orientální depilaci. bolí daleko méne než vosk a v „mém“ salonu to stojí hubičku
( v Praze je prý hrozně drahé).
podpaží ted nově holím ve sprše jen po použití sprch. gelu. je to pak daleko méně citlivé. můj zlepšováček.
vše pak natírám balzamem po holení.velký problém mám ale s pupínky po holení třísel. vyzkoušela jsem toho hodně,ale zatím nic moc učinného
Irias
Ahojki, na ty pupínky v tříslech se mi velice osvědčila měsíčková indulona, je to taková ta žlutooranžová, no prostě měsíčková, má jakési hojivé účinky, k dostání asi jen ve větších obchodech, super a hypermarkety, aspoň u nás. Holím taky jednorázovými holítky s použitím sprchového gelu, třísla pak natřu tou indulonou, nohy někdy taky a není celkem problém…když se holím na noc, tak ráno po pupínkách ani památky a můžu vyrazit na koupák
Anik
Tak ja podpazi holim jednorazovymi damskymi strojky, vzdy pri sprchovani, pouzivam jenom sprchac. Nohy depiluju strojkem, stejne jako trisla. Kdyz jsem trisla holila, tak mi naskakaly vzdycky pupinky. Nohy pak napatlam nejakym telovym mlekem. ![]()
Já měla vždycky strašnou hrůzu z toho strniště, které do dvou dnů vyroste, takže používám depilační strojek. Jenom na nohy ale, protože mi přijde, že jinde to musí děsně bolet. Jinak používám depilační krém, ale obávám se, že není příliš zdravý.
Používáte někdo depilační strojek i jinde než na nohou. Janek zmiňovala třísla, nebolí to víc než na nohou? Že bych to vyzkoušela?
Halka
Já používám Gillette Mach 3, které už chlap nechce na obličej, že jsou už tupé, na nohy vydrží ještě i dva měsíce. Mydlím se normálním tekutým mýdlem. Pupínky se mi už nedělají, myslím, že pokožka otupěla. Tak to mám asi nejmenší náklady na holení. Jinak strojek mám za vanou na poličce a považuju skoro za součást sprchy. Vždycky oholím něco. Taková vychytávka je jedna noha jeden den, druhá druhej. Když teda jdu do plavek, tak dám obě naráz. Ale do silonek to stačí.
Tak koukám, že co ženská to jiný způsob ![]()
Já osobně mám z depilačních strojků hrůzu, jednou jsem ho měla půjčený od kamarádky - no zvládla jsem asi tak 5 cm a víc ne a to mám myslím docela dobrý práh bolestivosti, nejspíš to bylo tim strojkem
![]()
Depiluju se maximálně pinzetou - jednou za čas, nemám na to trpělivost, jde to děsně pomalu, ale zas je to účinný
Jo a osvědčilo se mi holit se po koupání/sprchování nebo nahřát nohy vlhkou osuškou, chloupky změknou a netupí tolik holítka.
Irias - co znamená orientální depilace? Vim žes to jednou zmiňovala v deníčku ale jsem sklerotik
![]()
Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:02
Tak já začínala s tátovo pěnou na holení a jednorázovými holítky. Pak jsem zkoušela depilační krémy (Opilca a další asi 3 druhy), ale půlka chloupků mi na těle zůstala a hned druhý den rostly nové… Tak jsem přešla na holící gely Gillete Venus (pěnu snesu jen na nohou a podpaží, „tam dole“ se osypu) a k tomu holítka Gillete Venus s výměn. hlavicemi. Na první pohled to vypadalo, že se nedoplatím, ale gel a jedna hlavice vystačí na cca 4-5 měsíců. Teď jsem vyzkoušela levnější gel Tesco a taky se dá, jen tolik nepění.
Sandro- mám VELMI nízký PRÁH CITLIVOSTI
. moji doktoři by mohli vyprávět
.
depilač. strojky používám léta,ale vždy jen na lýtka, výš si netroufnu
. ale nyní mi manža koupil nový depilátor a to je jiná než ty staré !!! mám Panasonic a skoro vůbec to nebolí,opravdu
. Philips dělá i s chladící hlavicí, to musí být také super… takže depilátorů nové generace bych se opravdu nebála. začni lýtky na vnější straně, to nebolí vůbec ![]()
orientálka- lepkavá hmota ve tvaru ( přibližně) kuličky, která se nandá na malé místo a strhnou se chloupky.
Irias