Depo Provera a žádná MS

2475
5.7.09 17:24

depo provera

Předem se moc omlouvám za založení nové diskuze ale nic podobného jsem nenašla,ale je možné že jsem špatně hledala, po porodu jsem si nechala píchat depo proveru,poslední byla v prosinci,od března se snažíme o mimi ale ms stále nikde a těhu testy negativní, dr mi říkal že je možné otěhotnět i bez ms,nemáte prosím někdo zkušenosti s otěhotněním po této antikoncepci? Teť už je mi jasné že to nebylo nic dobrého a nevím jestly čekat a nebo začít plašit. Děkuji za Vaše zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
184
5.7.09 17:39

Ahoj, já otěhotněla prakticky ihned po vysazení Depo provery, brala jsem ji asi 6 let a bez problémů, ale jsem spíše výjimka, jak jsem se tady dočetla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
5.7.09 17:41

Otěhotnět může i bez MS, ale je to asi stejná šance, že otěhotníš bez MS při kojení. Ovulace do první MS bude jen jedna a vůbec se nedá určit, kdy přijde.

Depo provera se dělá ve třech silách, poločas eliminace je 6 týdnů a látka bývá detekována až za 9 měsíců. Pro antikoncepční účinek se aplikuje po 3m, ale to neznamená, že po 3m antikoncepční účinek mizí. Určitě tam je bohatá rezerva pro individuální metabolické odchylky u jednotlivých žen. Jinak řečeno, výrobci záleží hlavně na tom, aby pokud možná žádná léčená žena během těch 3 měsíců neotěhotněla, než na tom, aby se po 3m dalo už těhotnět.

myslela bych, že klidně může účinkovat tak půl roku. Rozhodně bych se nestresovala, maximálně bych si na podzim třeba nechala vyšetřit hormonální hladiny. Však i normálně se čeká na otěhotnění rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
6.7.09 22:41

Ahojky, nedá mi to, musím se taky podělit o své zkušenosti s touto „úžasnou“ injekcí !! Také jsem si to nechala po porodu píchnout (výhodná cena), chodila jsem na to asi rok a půl, pak už mi to manžel zakázal, měla jsem hrozné deprese a o sexu se nedalo ani mluvit :? Jen co na mě manžel sáhnul, tak jsem myslela, že polezu po zdi. Možná jsem taky výjimka, ale bylo to hrozné… Nehledě na to, že už to je víc jak 2 roky, co jsem byla na poslední injekci a mimi nikde. MS přišla přesně po roce po vysazení a od té doby se trápíme a snažíme a nic… Ale to je jen moje zkušenost, prostě DEPO PROVERA už nikdy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
6.7.09 22:45

Ještě chci dodat, že mě dr. řekla, že tato injekce může mít antikoncepční účinek od 2 do 24 měsíců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
7.7.09 08:11

Ahoj, moje zkušenost:
poprvé jsem rodila v srpnu 2006, pak jsem absolvovala 4 injekce, poslední byla v červnu 2007, pravidelnou ms jsem pak měla až od dubna 2008, otěhotněla jsem v říjnu 2008. Nechci strašit, každá jsme jiná a jinak fungujeme, ale asi bych se spíš připravila na to, že dokud nepřijde pravidelná ms, šance na otěhotnění moc veliká není. Nicméně, držím pěsti, ať se brzy zadaří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí