Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky díky.
Uzavřená skupina už se rýsuje snad brzo bude dostupná ![]()
Kačenko tak to sme na tom stejně.Každý říká že čas to zlepší ale prostě sou okamžiky které nám to zase vše vrátí.Také mám někdy pocit že nejsem normální s toho si nic nedělej a nejhorší je že to ani nemůžu v rodině nikomu říct proto že nechci přidělávat starosti.
Doufám že se všichni sejdeme v uzavřené diskuzi a budeme moc říci co nás trápí,čeho se bojíme a věřim že se všem aspoň trošku uleví.
Tady anonymní ze včerejška 9.02. Holky a máte některá diagnozu endogenní deprese? A co máte za diagnózu vy? Jak jste tu popisovaly vaše stavy, já si ani do té doby než začaly zabírat antidepresiva neuvědomovala, jak jsem se cítila mizerně. Až pak najednou jsem začala být normální, nebyla úzkostlivá, normálně spala, měla dost fyzické síly na stíhání dětí, domácnosti, měla jsem chuť se zapojit do veřejného dění-začala jsem chodit cvičit, na anglinu, prostě před tím to byl takový vleklý, nenápadně a pomalu se zhoršující stav.
zde diskuze -uzavřená skupina deprese
https://www.emimino.cz/…prese-42937/?…
Prosim napište si o přijetí do skupiny at tam nejsem jen já:-).Stačí sz nebo přímo přes odkaz k přijetí
Nechtěně sem zamítla přijetí jedné maminky co chtěla mezi nás na deprese.Moc se omlouvám ale nepamatuji si ani jméno.Ozvi se prosim znovu.Díky
Dobre odpoledne, rada bych ozivila tuto diskuzi. Uz nevim jak dal, mam sileny stavy, sem uz v takovem stresu ze se to asi prehouplo uz nekam, za nejakou mez, nevim… Mam vztek, pocit sileny beznadeje, mam chut do neceho furt busit, nejradsi bych prorazila rukou zed.
Mam dve male deti a mam strach ze uz se o ne nedokazu postarat. Potrebuju pomoct. Nemam ale cas, nemam skoro zadne hlidani, je to tak beznadejne…
ahoj, ja si prosla skutecnymi depresemi i lecbou na psychiatrii, tak chapu jak se asi citis, pises moc vseobecne, ale pokud nevis jak dal, zajdi k lekari- leky neublizi ale pomuzou…a pokud mas i mensi deti- rikala mi doktorka, ze deprese poporodni cili laktacni psychoza se mohou projevit az do 2 let po porodu…
mam male deti, rok a tri roky. A myslite, ze leky pomuzou? Nepotlaci jen priznaky a po pripadnem vysazeni se vse rozjede nanovo?? Takovy pocit z antidepresiv ja mam… jak jednou clovek s nima zacne, uz se jich nezbavi
Nebo existuje i jina pomoc?? dekuji.
ja mam zkusenost, ze se k nim vracim, ale neni to tim, ze by byly az tak navykove spise je to moji diagnozou…dnes uz jsou antidepresiva V.generace, ktere by navykove byt nemely…podminkou, aby zabraly, ale je, ze je budes uzivat aspon 1/2 roku, pak uz je treba nebudes potrebovat nikdy..... vzhledem k tomu, ze mas male deti, tak bych to zkusila, aspon kvuli nim… vedlejsi priznaky tyto leky vetsinou nemaji, tak se nemusis bat, ze by nekdo poznal, ze je uzivas- spis by ses divila, kolik lidi je uziva… jina pomoc urcite existuje tez, ale je tezko radit takhle „do vetru“…pokud mas dobrou praktickou doktorku tak se ji sver, oni taky dnes predepisuji leky a pomoc, nemusi te posilat rovnou k psychiatrovi ![]()
Trpím depresí asi rok, už prostě nemůžu.
Mám děti 5,5 a 2,5 roku.
Muž krátce po porodu mi oznámil, že už ho to se mnou nebaví.
Deprese začala až za rok a půl od té události.
Léčím se AD, ale několikrát jsem je vysadila.
Nyní začínám znovu, teprve pár dní.
Je to šílené, šílené…
Hledám někoho kdo je na tom podobně.
Ahoj, je to pár dní, kdy jsem přemýšlela znovu napsat do uzavřené diskuse k depresím, protože se mi vrátily po hodně dlouhé době. Ale zatím jsem to ustála, čekám, jak se to rozvine. Případně se po ní podívejte a požádejte o členství.
Ten návrat teď byl strašný, Den jsem seděla naprosto apatická, na děti jsem nemluvila, neodpovídala, co si neudělaly, neměly
Byly strašně zmatené. Pak to nějakou dobu vyprchávalo, pomohl návrat muže.
O.
@Anonymní píše:
Hledala jsem, tuto skupinu, ale nenašla.
Taky jsem ji nenašla, nechápu. Nemám ji ani ve skupinách, ve kterých jsem
Zkusím napsat někomu, kdo tam přispíval.
Prosím poraďte mi,
mám dny kdy se cítim dobře. Zvládnu uklidit, uvařit a postarat se o dítě. A pak jsem dvakrát v týdnu jak vyměněná. Sotva se najím, sotva umyju nádobí, cítím se naprosto mizerně. Třeba i dnes. Je mě smutno, su naštvaná, ale přitom mi nikdo nic neudělal, moc nejím.
A ještě jedna věc. Trvá asi 3 měsíce. Nemůžu byt v noci sama doma. Bojím se. Mám vždy pocit že je někdo v bytě. A když se du večer i vyčůrat tak prostě než rozsvítim světlo, tak mám strach jestli na mě něco odněkud nevyskočí. Třeba to nemá spojitost, ale trápí mě to. Nikdy jsem se v noci nebála. A když zapnu vysavač nebo se du sprchovat. Jakoby v tom slyšim chvíli křik dítěte. Prostě mám takový „haluze“. Nebo při umývání nádobí načuhuju do chodby jestli tam někdo nestojí (to je přes den)
K psychologovi se bojim jít. Přítel ví jen o tom že se bojím večer byt sama.. I před ním bych se styděla se zmínit že třeba potřebuju pomoc od psychologa. Už jsem nad tím kolikrát přemýšlela, ale prostě nikdy nemám sílu se třeba objednat. Myslíte že plašim zbytečně? že prostě jsem jen víc citlivá? ![]()
Ahojky vím že můj problém je asi dalek o menší než řešíte vy ostatní ale tak nějak mě to trápí a nemůžu se zbavit nepříjemného pocitu. Před týdnem sme se nějak nepohodly s kamarádkou a od té doby je to takové jak bych to řekla nijaké. Bavíme se sice ale není to to co to bývalo dřív. Od toho minulého týdne se nedokážu na nic pořádně soustředit, jen snad na focení z kamer na heliportech což je oblíbená činnost nás obou a o to je to horší, máme i jeden oblíbený seriál ale na ten radši těd nekoukám bojím se že bych to neustála díky moc za přečtení a omlouvám se za anonym ale nechci aby všichni věděli že to řeším
Dobrý den, mam problem s nedoslychavosti a z toh ojsem se nějak sesypal po psychicke strance,3 měsice jim prašky, utlumilo mne to a je mne vše jedno, jsem pořad jako by mimo.Ale nevim co dal, nemam praci a z toho jsem nejvic zoufaly, nebot jsem sam a nemam penize, zvažuji že někoho okradu a třeba i ublžim a dostanu se do vězeni. Ale na druhe straně to nechci, ale co mam dělat, když neslyšim, čid mne na nedoslychavost nebyl přiznan, nebot se to posuzuje s naslouchadly a s těma stejně neslyšim, ale to jich nezajima. Doktor mne řika, at si podam žadost o duchod na psychicke poruchy, ale nevim zdal po třech měsici lečby to ma vubec cenu, nevite nahodou jak to chodi?