Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Deprese ze stereotypu by pomohla zahnat nějaká kamarádka, rodinné centrum, cvičení nebo plavání pro mrňata, jeďte na výlet vlakem, nabídnout, že někomu pohlídáš děti…
@babice no já nevím, ale mě by cokoliv co se týká dětí nepomohlo
i když je miluju nadevše, musím trávit nějaký krátký čas i bez nich..
Ahoj zeny, asi jsem uz magor jsem na MD mam maleho kulihraska asi jsem uz dlouho doma…hrabe mi…celou zimu mi nic nevadilo uz jsem se i naladila s malym na jaro jak bylo hezky a poslednich 14 dni na sobe pozoruju ze mi vadi kdyz se stmiva asi jsem magor…kdyz se v zime stmivalo ve ctyri tak jsem si na to ani nepomyslela a ted koukam z okna a svira se mi hrdlo
a rikam si zase do rana nez se rozedni asi mi na MD HRABE…UZ SE VAM NEKDY NECO TAKOVEHO STALO nebo neco podobneho nenormalniho nevim jestli mam jit k lekari…?asi potrebuju nejak zamestnat hlavu poradte…
![]()
Mam depku z toho ze se brzo stmiva snazime se jit ven rano i odpoledne protoze mam pocit ze nam chybi denni svetlo celou zimu mi to nevadilo kdyz se stmivalo ve ctyri a ten kdyz se stmiva ve ctvrt na sest tak si uvedomuju ze bude dlouho tma a do rana dlouha doba nez se zase rozedni…mam pocit ze to denni svetlo proste chybi a opravdu mi to celou zimu neprislo a to bylo horsi ted kdyz se to zacina natahovat tak z toho mam deprese
Ahoj jsem doma 2 roky bydlíme v malém bytě a ja pocituji už asi mesic že jsem tady ne neštastná ale já nevim vždycky večer to na mě padne kluci usnou a já od sedmi koukám do těch samých zdí a nemůžu spát…nevím jestli to tak má i některá z vás ale já už jsem zoufalá jak jste na tom vy???
Tak to jsi dobrá, že až po dvou letech, já mám to stejný a to je malýmu půl roku ![]()
Taky mame maly byt. Jsem z nej nestastna, ale uz to neni na dlouho a pujdeme pryc. Je u vas taky vidinanlepsich zitrku, nebo jste tam na neurcito? A co znamena maly byt?
@nikol.ondrášovka byt 1+1 pořád stejný výhled pořád to samé lepší bude ale až tak za 2 roky co děláte večer já zkoušela medunku na spaní ale to jsem potom zblblá i přes den…
@Anonymní píše:
@nikol.ondrášovka byt 1+1 pořád stejný výhled pořád to samé lepší bude ale až tak za 2 roky co děláte večer já zkoušela medunku na spaní ale to jsem potom zblblá i přes den…
My mame 1kk. Vecer do stropu koukam jenom obcas, jinak se spankem problem nemam. V malem byte se to vydrzet da, trik je v tom byt co nejmin doma.
Jj to je pravda ale já to nějak nestíhám kamarádky tady nemám tak jdeme jen tak courat po vesnici a tady není ani dětské hřiště…takže konec světa
![]()
@Anonymní píše:
Jj to je pravda ale já to nějak nestíhám kamarádky tady nemám tak jdeme jen tak courat po vesnici a tady není ani dětské hřiště…takže konec světa![]()
A jaktize na vesnici je byt? Les tam treba mate?
Nemusíš chodit do fitka ANONYMNÍ aby jsi zhubla..začni cvičit doma s Jill dej si břišní pekáč s hankou kynychovou, dá se vše stáhnout do kompu, cvič s dětma a uvidíš že bude lépe…dej si cíl…a vždy když ho dosáhneš ( malý cíl třeba shodit 1,5 kg za dva tři týdny ) tak si udělej radost…
nejsem modelka, taky jsem na nervy na RD, chlap do toho úraz jsme spolu doma už 4 měsíce ( jen leží - pár týdnů ještě bude ) tak místy z mé strany dost ponorka, jsem podrážděná…malý je torpédo…ale sem tam si zacvičím a je mi fajn, nebo se seberu a vypadnu ven s malým na celý den a když se vrátím je mi fajn na duši - co dokáže procházka v přírodě…
Ahoj musím se podělit se svoji zkusenosti…uz asi měsíc pocituju u nas doma ponorku spíš z mé strany bydlím s chlapem v bytě o rozloze 55 m2 a máme malého syna…rodiče oboje 100 km daleko takže hlídání žádné…manžel dělá celé dny i víkendy takže také smůla ráno v pět odchází a mě se sevře hrudník že už zase budu s malým sama rozklepu se malej vstává v šest takže pádíme už v sedm ven v deset přijdeme uvařím uklidím malej jde spát v jednu vstane nají se a jdeme zase ven jsme tam tak do pul sesty a jdeme domu protože chodí zase v šest spát když usne tak jsem sice ráda že usnul ale zase ten pocit samoty a tísně že nikam nemůžu většinou chodim spát s chlapem v půl devaté protože ten zase přijde denně v osm večer navečeří se a je tak hotovej že jde spát nemůžu mu to mít za zlé ale jsem na malého sama a už se tady z toho asi zbláznim večer a v noci je to nejhorší…vím že to má asi každá žena ale proč mateřská DOVOLENÁ když já si připadám hrozně jsem opravdu unavená a moc toho nenaspím budím se v noci a nejde to poradtě jak z toho ven? Jsem zoufalá zralá na blázinec prášky určitě nechci
Možná to bude znit drsně, ale mame tady skupinu 15mamin, ktere se konečně po IVF dočkaly miminek. Ani jedna nemá depky, protože letité čekání na vysněné mimi bylo mnohem horší. Většina z nás nemá hlídání a jsme s prckama většinu času sami. I kdybych s nim měla být v jediné místnosti, nevyměnila ty tři krátke roky za nic na světě. I když je to občas na palici, miluju byt s nim. Chce to trochu změnu pohledu na věc. Vazit si toho, uzivat si to, dyť tak rychle to uteče.. ![]()
@naivnikacatko joj teda to me docela zaskocilo…28 je stari??? Me je 28 a prijde mi to stejne jak ve 20…sako minisukne a kozacky…a klidne s bandou do hospody:) Ale asi je to podle toho jak se kdo sam citi, me by se to asi vylozene dotklo ze me nekdo jeste pred 30 bere jako,,maminu,, co pak maji rikat zenske ke 40?? A takovych znam smrncovnich taky dost:) Nekteri pratele jsou dobri proste jen na urcite obdobi v zivote..a pak prijdou novy, kteri se,,vic hodi,,treba se po okoli potuluje nejaka mama s malym bejby, ktera je na tom stejne:) Drzim pesti pri hledani lepsi bandy:)