Deprese z druhého porodu

352
23.10.16 18:06

deprese z druhého porodu

Ahoj holky, prichazim se vypovídat :mavam:…mám pár dní před druhým porodem a mám šílený strach, v podstatě nemyslím celý den na nic jiného…já vím že se bojí každá ale mi to vážně začíná přerůstat pres hlavu…doma mám tříletou holčičku a pomalu nejsem schopná normálně fungovat :( až je mi jí někdy líto :,(… první porod byl strašně krásný, žádné komplikace, bolesti jsem čekala daleko horší a po prasknutí vody byal malá do hodinky venku…všechno to začalo kontrakcemi i proto se bolesti daly zvládat ( voda to prý tlumí ) myslíte že to má opravdu tak velký vliv jestli praskne první voda nebo začnou kontrakce? Bojím se tedy že si ten druhý porod vyzeru za to ze ten první jsem si všude vychvalovala :( na druhou stranu se taky bojím že mi prdne voda a nestihnu ani dojet jelikož do porodky je to tak 20 minut a než obstarám dcerku :roll: přítel je od rána do večera v práci takže to taky nemusí ani stihnout :( poraďte jak se uklidnit :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2844
23.10.16 18:16

@Megane 123
Mně porod jako prvorodičce začal rupnutím vody a porod jsem měla kráásný :-) Jasně že kontrakce bolely, navíc hned od startu každé 3-4 minuty, rodila bez čehokoliv na bolest a stejně na něj mám moc pěkné vzpomínky (před měsícem a půl), takže i když prood začne vodou, není to tak hrozné. Porod jsem měla rychlý - od rupnutí vody byla malá venku za 8 hodin, z toho kontrakce 6 hodin, do porodnice jsem dojela 30 minut ředtím než byla malá venku :lol: Ale úpně v pohodě, na bolest by mi stejně nic nestihli dát, takže hlavu vzhůru a lepší je se těšít než mít strach :palec: Držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
23.10.16 18:23

Mě třeba prdla voda a malá se narodila až za 22 hodin CS pro nepostupujici porod, takže u mě to vliv vůbec nemělo. Ale chápu tve obavy a držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.10.16 18:31

Ahoj, řeším dnes podobný problém :roll: první porod syna jsem měla strašný musel jít i kleštěma, říkala jsem že už nikdy. Ted po sedmi letech čekáme holčičku. Těhotenství jeden velký problém od začátku, malém jsme o malou přišli a teď jsem 29 týden porodit můžu a nemusím každým dnem a mám s toho tak hrozný strach říkám si jak bude vypadat po tom všem porod… Jsem šťastná že je v pořádku a mooc se těším ale ta hrůza co přijde znovu :,( vodu mi u syna museli píchnout tak nevím co na tom může být pravdy ale myslím že druhý porod bude určitě lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
23.10.16 18:38

Mě u prvního praskla v 1 ráno voda tak sme pomalu jeli, bolesti nic moc tak mě dali na čekací pokoj, ráno už byli připravené porodní cesty a mě hned nastoupili kontrakce co 3min tak sem si říkala, týjo super, to bude rychlé a prd malý šel ven až v 18h…a ty kontrakce byli teda bolestivé…u druhého sem pořád čekala to prasknutí vody :mrgreen: jakýkoliv divný zvuk, nebo trošku mokro v kalhotkách sem přikládala prasknutí…měla sem různé scénáře co budeme v noci dělat jak to uděláme s malým, že ho budeme muset probudit dovézt ke tchýni a pak pokračovat do porodnice, že on budu chudák plakat v noci atd atd…nakonec to dopadlo úplně jinak…den předporodem sem vůbec neměla chuť k jídlu, celý dne jen polehávala, ráno sem se probudila šla na wc a krev čirá, tak říkám manželovi ještě nejezdi do práce, z achvíli zase krev tak sme raději zavolala a oni at přijedu na kontrolu, tak sme vzali syna odvezli ke tchyni mě po cestě nastoupili kontrakce, přijeli sme do porodnice než udělali monitor atd tak to trvalo kolem 11h na porodní box a 15,30 byl malý venku… :palec: takže je dobré mít různé scénaře, ale nakonec to bude jinak…takže sem se v noci vyspala a až přes den porodila, manžel po porodu jel pro syna a šli spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
23.10.16 19:25

Holky děkuji za příspěvky, vím že to stejně neovlivnim ale cítím se líp když čtu vaše reakce, hold si to budu muset vytrpět…a třeba to nebude taková hrůza jak si zas predstavuji :) po prvním porodu jsem byla mile překvapena..
@Bedrunkaa hlavně ať vám to už vše dobře dopadne…ja mám taky od začátku problémy nějaké :roll: tak snad bude porod v pořádku
@Petruskabmw tak jak já dnes lezim a nemám na nic chuť ale to je asi psychické i když břicho semtam tvrdne…snad ne porodim zítra jak chlap odejde do práce…u první jsem taky den před porodem celý prolezela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.10.16 19:31
@Markétka90 píše:
Mě třeba prdla voda a malá se narodila až za 22 hodin CS pro nepostupujici porod, takže u mě to vliv vůbec nemělo. Ale chápu tve obavy a držím palce ;)

voda prdí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30833
23.10.16 19:43

@Megane 123 já měla dobré oba porody, u prvního mi vodu praskli na sále a u druhého mi začala odtékat sama v 6h ráno a dcera se narodila za dalších 6h. Takže to je strašně individuální, spíš bych si to zkusila nastavit tak, že když jsem měla první porod dobrý, tak že můžu mít dobrý i ten druhý :palec: uvidíš, zvládneš to i s přesunem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.10.16 19:44
@Burj Chalifa píše:
voda prdí? :think:

Sloveso prdnout se někdy v obecné češtině užívá ve smyslu prasknout. Někdy se od něj tvoří i podstatná jména. (Třeba „To byla prda“ tedy „to byla rána“.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
23.10.16 19:45

@Megane 123 neporadím ti, ale nejsi sama. První porod byl super a všichni mi říkají, že druhý si za to užiju… Jsem 27tt a taky se bojím.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
23.10.16 19:52

Já měla první porod rychlý, téměř bezbolestný, od prvních kontrakcí po přestřihnutí šnury 2,5h ( na sále přímo jsem byla asi 15minut )…druhý porod jsem měla 3,5h na sále asi 10minut..oba kromě toho že šli přes křížové kontrakce jinak bezbolestné..Je ale fakt že mi ani u jednoho nepraskla voda, vzdy až mechanicky na sále..takže s prasknutím vody nemám zkušenosti..ale neznamená to, že když je první porod pohodový druhý si musíš vyžrat.

• Citovat
  • Upravit
Liz
2064
23.10.16 20:05

Jé, to je zvláštní, když jsi měla 1. Porod fajn, že se teď tak bojíš. Já se bála prvního porodu a když jsem zjistila, že to byla celkem pohoda, tak jsem se druhýho už vůbec nebála. Hlavu vzhůru, máš velkou pravděpodobnost, že to bude zase príma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
23.10.16 20:11

Ja mela prvni porod hodne bolestivy a u druheho jsem myslela, ze to uz vazne nepreziju. Dcera byla obr a zase mi nestihly dat epidural.Ale porezila jsem no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
23.10.16 20:18

@Megane 123 Ahojky, pohlaď svoje bříško a důvěřuj miminku, to se ozve na svět, až bude připraveno samo. Vždy je tu varianta, že si zavoláš sanitku a někdo ti malou pohlídá, něco naplánovat jde, něco nejde. Nechala bych to na přírodě, buď připravena, ale tak nějak vnitřně. Držím palečky, at je to co možná nejpříjemnější zážitek. Jestli ti to pomůže, tak první porod jsem měla křížové bolesti a strávila jsem větší část ve sprše. Druhý porod začal přesně v tu samou dobu jako první, ale bolel mě je proužek břicha jako při ms a malá byla za chvilku venku, prostě paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
23.10.16 21:08

Me zacal třetí porod prasknutim vody a trval necelé 3 hodiny, na sále jsem byla si půl hodiny.
První porod mi začal taky prasknutím vody a trval 6 hodin.Ten byl ale ukončen klestemi pro hrozící hypoxii. Potom jsem měla tri nekomplikovane, rychlé porody.
Ne vždy to musí být taková hrůza :kytka:

Nejlepší je se od toho psychicky úplně odpoutat, žít přítomností a těšit se na miminko.Taky jsem se ke konci bála, hlavně při vypisování papírů a čtení komplikací, které by mohly nastat.Ale s první kontrakci jsem se těšila, ze uz dítko za chvili budu drzet v náručí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí