Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@DanulkaF píše:
U ovarialni cysty neni potreba operace, pokud nezmizi sama tak se jen punktuje… pres pochvu se napichne jehla pod UZ kontrolou a odsaje se obsah… ja na to sla protoze jsme odletali mimo Evropu a Dr nechtela riskovat nejaky problem… jinak co jsem mela male tak ty zmizely spontalne bez jakekoli medikace
To asi nebyla ta dermoidní na tom vaječníku ne? Jak odsát jehlou třeba takové úlomky kostí nebo zuby
Ale možná pod UTZ poznají, jestli to jde nebo nejde odsát ![]()
Příspěvek upraven 23.07.13 v 21:19
@DanulkaF píše:
Tak jestli ti brali celou cystu takt o je jina, me ji jen odsali a je pokoj uz rokted jsem v 16tt aobcas me zase na leve strane jak byla predtim neco tlaci ale na Uz nic neni takze dobre
Tak to je dobrý, to bych taky brala kdyby to šlo
Já se pokaždé na kontrole ptám, jestli tam nevidí zase nějakou cystu
.
Přeji hodně štěstí, ať všechno v těhotenství i potom probíhá hladce ![]()
@kubee Tři dny ve špitále? Teda, to si bude muset muž vzít dovolenou, neměl by kdo být s malou. No, budu doufat, že to za měsíc bude pryč
.
@Anonymní píše:
@kubee Tři dny ve špitále? Teda, to si bude muset muž vzít dovolenou, neměl by kdo být s malou. No, budu doufat, že to za měsíc bude pryč.
Tak přeji, aby to vyšlo, stát se může všechno
No samozřejmě můžeš jít na revers, já jsem šla o den dřív jednou. Prostě jak se budeš cítit, ale tahat malou určitě nebudeš pár dnů moci.
Presne tak nebyla dermoidalni, byla to obyc cysta naplnena tekutinou…
dekuji
zatim vse ok tak v tom hodlame pokracovat ![]()
@kubee Ahoj, zatím čekám na menstruaci a prolévám se gynexem. Mám ale dotaz, zda jsi měla od lékaře nařízená nějaká omezení (třeba sex, případně těhotenství
). Já se v tom šoku zapomněla zeptat
. Děkuju
.
@Genovesa píše:
@kubee Ahoj, zatím čekám na menstruaci a prolévám se gynexem. Mám ale dotaz, zda jsi měla od lékaře nařízená nějaká omezení (třeba sex, případně těhotenství). Já se v tom šoku zapomněla zeptat
. Děkuju
.
Ahojky, neměla jsem žádná omezení, ale já jsem šla na laparku velmi brzo po zjištění, v prvním případě pár hodin potom. Když ti sami nic neřekli, což by asi řekli, kdyby to bylo důležité, tak bych se určitě neomezovala. Akorát bych asi s případným těhotněním počkala, až budeš vědět, co se s tím bude nakonec dělat
Po té druhé laparce mi bylo každopádně doporučeno otěhotnět nejlépe do půl roku
No to se nepodařilo, ale o pár měsíců později to stále šlo, takže vpoho.
@kubee Tak my bychom druhé už chtěli, tak to není problém. Akorát, že se teď díky tomu nechráníme. Jsem už ale 17. den cyklu z běžných 28 a malá nam trvala rok, takže to si můžu klidně užívat
. Taky si myslím, že by mi lékař řekl, kdyby bylo nějaké omezení třeba.