Desetiměsíční dítě a záchaty vzteku - co s tím?

213
2.6.13 21:28

Desetiměsíční dítě a záchaty vzteku-co s tím?

Hezký večer mamky,
Prosím o radu nebo zkušenosti. Máme doma 10-ti měsíčního chlapečka. Je to velmi bystré šikovné a hodně temperamentní díťátko. Problém ale máme s jeho vztekáním. Kdykoliv mu něco zakážeme důrazným „ne“ popadne ho amok. Dostali jsme se dokonce už do fáze kdy dnes dostal přes ruku a začal vyvádět tak že do mě bušil rukama a v hysterickém amoku řval: nenenenene…dělá to jen mě na manžela si to nedovolí. Nechci se samozřejmě nechat od batolete mlátit a už vůbec z něj nechci vychovat vzteklého kluka. Pokud ho odnesu jinam tak to nemá efekt-udělá to za chvíli znovu a ještě na mě provokativně koukne co na to říkám. Jak docílit toho že to dítě nesmí dělat? a hlavně jak odbourat takové hysterické amoky? jde to vůbec v takhle nízkém věku směrovat správnou cestou? Moc děkuji za Vaše zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
2.6.13 21:33

V deseti mesicich, jo??? To my zazivame ted ve skoro dvou letech. Vzdyt nemuze mit skoro poneti, co se po nem chce. Ale nevim, treba se mylim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.6.13 21:33

BABYBOX :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
2.6.13 21:34

Mě vždy zabíralo nevšímat si, vyzuří se a přijde. Ale je pravda, že v deseti měsících se nevztekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.6.13 21:34

Jinak taky myslím že na vychovávaní je ještě prcek. Vysvětlovat, vysvětlovat! Zabránit v plácání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
2.6.13 21:35

@palapa to by ses divila! jsem z toho dost zoufalá ale je to tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
2.6.13 21:35

Záchvaty vzteku? Já bych mu nasekala na prdel…přes plínu mu stejně neublížíš a aspon bude vědět, že takhle teda ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.6.13 21:37

Až bude starší, tak ignorovat, odnést do jiného pokoje.. Ale řekla bych, že to má jakýsi efekt až tak po roce a půl. Záleží na dítěti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.6.13 21:38

@poprvé těhulka 8o. Jako fór dobrý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
2.6.13 21:39

Taky mám vzteklinu. Amoky má denně. Když ji přebaluju, oblékám, nedovolím ji hrát si s něčím nebezpečným…

Jsem zvědavá, co ti napíšou.

Gabriel, když ona už se tam nevejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
2.6.13 21:40

@poprvé těhulka @gabriela82 holky nejhorší že nepomáhá nic…vysvětlovala jsem se zvednutým prstem a že: ne ne ne! amok jako blázen a to jsem se ho ani nedotkla jen mu zvýšený hlasem pohrozila a už to jelo: řev jako blázen a mláceí do mě ručkama :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.6.13 21:40

Záchvaty vzteku asi jsou možný i v tomhle věku, i když nevím, jestli je to opravdu vztek v pravém smyslu slova. Když si moje dítě hraje s něčím nepatřičným (nebezpečným nebo drahým) a seberu mu to, taky se rozpláče a dostane jakýsi „záchvat“, který jsem si ale dosud vysvětlovala jako smutek z toho, že jsem mu něco sebrala. Taky mu raději věci měním - jednu věc mu seberu, jinou mu dám do ruky. Když nechci, aby někam lezl, odlákám jeho pozornost, třeba si sednu k jeho hračkám a začnu si stavět věž z kostek (to ho spolehlivě přivábí, aby to mohl hne zničit). Nebo ho odnesu a posadím si ho na klín a děláme třeba berany berany duc. Prostě cokoli, aby se zabavil a zapomněl na to, co chtěl dělat.
Mám „kamarádku“, která taky plácne své desetiměsíční dítě, když jí třeba vykrámuje cédéčka, ale u nich je to tím, že se dítě nudí a ona ho prostě neumí zabavit. Čili chudák dítě.

• Citovat
  • Upravit
11117
2.6.13 21:41

@poprvé těhulka
nasekat na prd.el v 10 mesicich?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
2.6.13 21:42

@Elilen vítej v klubu-kolik je maličké?