Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kelsey píše:
Běžně kupuji různé zmrzliny ve městě v Lidlu nebo Kauflandu. Domů to máme 15 minut autem po hlavní nebo moje specialita je, že jedeme přes dědiny. Tak je to 20 minut, protože děcka chtějí vidět po cestě koně. A nikdy se mi nestalo, že by zmrzlina roztekla. Ani v létě. A to je vozíme normálně v kufru v autě. Máme sice el. chladničku do auta. Ale ta je doma ve skříni. Tam je jí dobře. Doma hned první vyházím zmrzliny do mrazáku.
Taky myslím. Já takhle jela se zmrzlinou bez tý thermo tašky i na chalupu 60km
Pravda, zmrzlá už sice nebyla, ale zvládla to ještě v pevném skupenství ![]()
@krajta píše:
To je hezká blbost co píšeš. Nanuky se během té chvilky opravdu neroztecou. Primárně lidé kupují nanuky a zmrzliny domů, takže ještě musí přežít cestu do mrazáku.
Jeste jednou pro pomalejsi. U kasy byla fronta. Neco se tam resilo. Stali jsme tam dlouho.
A ano, nanuky by se roztekly. Nechci platit za roztekly nanuk.
(Kdyz je kupuju domu, beru chladak.)
@curria píše:Ne, neni v poradku krmit cizi dite. Ale nemusim ze sebe delat taky burana.
A to, že někdo dá tvému dítěti jídlo, i když si to výslovně nepřeješ, protože máte nějaká pravidla, je jako v pohodě? Ty budeš asi jedna z těch potrefených hus, kterým přijde naprosto v pořádku krmit děti potravinami, které ještě nejsou zaplacené.
@Kelsey píše:
Běžně kupuji různé zmrzliny ve městě v Lidlu nebo Kauflandu. Domů to máme 15 minut autem po hlavní nebo moje specialita je, že jedeme přes dědiny. Tak je to 20 minut, protože děcka chtějí vidět po cestě koně. A nikdy se mi nestalo, že by zmrzlina roztekla. Ani v létě. A to je vozíme normálně v kufru v autě. Máme sice el. chladničku do auta. Ale ta je doma ve skříni. Tam je jí dobře. Doma hned první vyházím zmrzliny do mrazáku.
No tak logicky ti v tom mrazaku zase doma zmrznou, ale budou premrzle.
Zkus si to schvalne predtim rozbalit.
@Lucie_Sx píše:
Jeste jednou pro pomalejsi. U kasy byla fronta. Neco se tam resilo. Stali jsme tam dlouho.
A ano, nanuky by se roztekly. Nechci platit za roztekly nanuk.
(Kdyz je kupuju domu, beru chladak.)
Jasně a když už není kam, začneš urážet že je někdo asi pomalejší (jinými slovy úplně blbej). Napsala jsi pitomost, sama to víš a teď se z toho vykecáváš. Pokud jsi jim ty nanuky dala, tak ale ne proto, že by se roztékaly. Nevěš nám tady bulíky na nos prosím tě
@Jazmine píše:
Jasně a když už není kam, začneš urážet že je někdo asi pomalejší (jinými slovy úplně blbej). Napsala jsi pitomost, sama to víš a teď se z toho vykecáváš. Pokud jsi jim ty nanuky dala, tak ale ne proto, že by se roztékaly. Nevěš nám tady bulíky na nos prosím tě
Ne, nenapsala jsem pitomost a ne, nevykecavam se z toho.
Ano, roztekaly se.
Pochopis to uz konecne?
@Lucie_Sx píše:
Ne, nenapsala jsem pitomost a ne, nevykecavam se z toho.
Ano, roztekaly se.
Pochopis to uz konecne?
Ne nepochopím, promiň.
@Lucie_Sx
Tak to fakt říká ta pravá, co s děckama v obchodě jí nezaplacené potraviny.
Ta buranka jsi tu totiž ty, milá zlatá.
@Lucie_Sx píše:
Tys tam byla se mnou, jo?
Hele, pani prechytrala, poznam roztekly nanuk. Ona ta zmrzlina uz neni co byvala a jde to fakt rychle. A klimu u kas ma fakt maloktery obchod, ani Lidl, kde je jinak kosa jako blazen.
Takze ne, ja fakt za roztekle nanuky platit nebudu. Varianta byla bud vratit do mrazaku nebo snist. Hadej, co vyhralo.
Nám se roztekly jen Nesquik nanuky s takovou divnou čokoládou. Jinak dám nanuky do látkovky, hodím přes rameno a jdu 15 minut domů.
@Alexandria Nixia píše:
Jo, ale pořád má fastfood blíž k restauraci než supermarket.Tak jo tak, pro mě jsou argumenty, že je v pořádku jíst rohlík a pít v krámu pití v pořádku, mimo. Samozřejmě, tady v západních Čechách asi lidé nemají takovou potřebu za každou cenu něco snít než zaplatí.
no a já zas nemám potřebu generovat zbytečné problémy a hysterii
Pokud člověk jedná čestně, nemá problém a i 4 sežrané rohlíky u kasy nahlásí a zaplatí, žejo. Toť vše.
@Russet píše:
Nám se roztekly jen Nesquik nanuky s takovou divnou čokoládou. Jinak dám nanuky do látkovky, hodím přes rameno a jdu 15 minut domů.
Jenze kdyz to doma das do mrazaku, neni problem. Zase to ztuhne. To proste nemuzes srovnavat.
Ja mam zkusenost, ze kdyz nanuk nenacnes hned (a fakt v radu minut, a to i kvalitnejsi Mroz, Misa a tak), tak prvni z nej zacne po kousnuti opadavat cokolada, ulomi se ti treba prilis velky kus do pusy, a drivko uvnitr nedrzi poradne.
Tohle vsechno vede k tomu, ze to detem ruzne pada a fakt blbe se jim to ji.
@Lucie_Sx píše:
No tak logicky ti v tom mrazaku zase doma zmrznou, ale budou premrzle.
Zkus si to schvalne predtim rozbalit.
Taky to nesnáším. Ta zmrzlina má už jinou strukturu, nanuk jiný tvar, tvoří se na tom ledové krystalky. Já osobně jím povolenou zmrzlinu, protože k vůli problémům s dutinami úplně zmrzlé nemůžu. V horkém létě na to stačí 5 až 10 minut, aby to pro mě bylo poživatelné. Kdybych to strčila zpět do mrazáku, asi by se to podle mantinel některých zde jíst dalo, ale už to není ono.
@neila píše:
no a já zas nemám potřebu generovat zbytečné problémy a hysteriiPokud člověk jedná čestně, nemá problém a i 4 sežrané rohlíky u kasy nahlásí a zaplatí, žejo.Toť vše.
Ona je otázka, kolik ve skutečnosti těch “čestných” matek je. A kolik je matek, které “náhodou a ve spěchu” ten rohlík zapomenou zaplatit. Pokud by ty “čestné” maminky dávaly dětem rohlík až za pokladnou, nebude běžné v obchodech vidět tolik dětí žužlajících nezaplacené rohlíky, a díky tomu by pravděpodobně klesl i počet těch “malinkých, téměř bezvýznamných” krádeží, protože dítě s rohlíkem v puse by bylo k vidění ojediněle a “nečestné” maminky by byly víc na očích - ale to už nikoho nezajímá, vždyť jde přece jenom o rohlík za 3 koruny, to je skoro zadarmo, žejo ![]()
@neila píše:
no a já zas nemám potřebu generovat zbytečné problémy a hysteriiPokud člověk jedná čestně, nemá problém a i 4 sežrané rohlíky u kasy nahlásí a zaplatí, žejo. Toť vše.
V mém světě je tohle naprosto mimo společensky přijatelné chování. Ve společnosti jsou nastavená určitá pravidla, kdyby si každý dělal co chce, tak by to tady za chvíli vypadalo jako ve zvěřinci. A lidé mají narozdíl od zvířat určité nadstandardní schopnosti. V obchodě se nakupuje, jí se mimo prostory jakékoliv prodejny. Je to neslušné a nehygienické. A o čestnosti někoho, kdo se chová jako nenažrané zvíře, silně pochybuji. Se zdravým dítětem snad není problém si naplánovat nákup tak, aby se dítě nakrmilo předem kdekoliv jinde. Mně přijde jako totální úlet i to popíjení čehokoliv s tím, že to později zaplatím. Běžně u sebe nosím vodu a piju před vstupem do obchodu. Zvládne to i cvičená opice, jednu takovou s autismem mám doma a v životě v žádném obchodě nic nejedla ani nepila. Mělo by se to brát jako krádež. Klidně bych podobné jedince zadržela do příjezdu policie a později je hnala k přestupkové komisi. Za mě je kdokoliv, kdo jí nebo pije v obchodě, primitivní dobytek.
@krecik.dzungarsky Hele to pití ještě pochopím ve výjimečném případě, kdysi mě chytl takový záchvat kašle, že nenapít se, tak se asi udusím
Ale to prostě otevřu flašku, trochu se napiju, položím do košíku, zaplatím. Dítě mi určitě hladem v době nákupu nezemře, to fakt nechápu a v tom s tebou naprosto souhlasím. A že jinak nevydrží? No asi si je tak maminky naučily, že jo.
@Thomassss píše:*To netuším. Píšu za sebe. Ale chci věřit, že jich je naprostá většina
Ona je otázka, kolik ve skutečnosti těch “čestných” matek je. A kolik je matek, které “náhodou a ve spěchu” ten rohlík zapomenou zaplatit. Pokud by ty “čestné” maminky dávaly dětem rohlík až za pokladnou, nebude běžné v obchodech vidět tolik dětí žužlajících nezaplacené rohlíky, a díky tomu by pravděpodobně klesl i počet těch “malinkých, téměř bezvýznamných” krádeží, protože dítě s rohlíkem v puse by bylo k vidění ojediněle a “nečestné” maminky by byly víc na očích - ale to už nikoho nezajímá, vždyť jde přece jenom o rohlík za 3 koruny, to je skoro zadarmo, žejo
Příspěvek upraven 13.10.22 v 15:09