Děti a jídlo v obchodě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10843
11.10.22 20:59
@krecik.dzungarsky píše:
Přesně tak, na hrubý pytel hrubá záplata. A na mentálně jednodušší stvoření mnohdy neplatí nic jiného, než se ostřeji vymezit. Mně přijde nehygienickéi nemorální zároveň jíst cokoliv v obchodě před zaplacením. A nějak to kolem sebe ani nevídám.

Takže všechno po nakoupení vydezinfikuješ, včetně pečiva a pak to teprve jíš? Nebo jakmile to projde pokladnou a zaplatíš to, stane se to hygienickým zbožím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
11.10.22 21:02
@Králičice píše:
Mimochodem - u nás se nejí nejen venku, ale taky když mají neumyté ruce - představa dětí, které ohmatávají všechno a pak jí… :lol: ano, jsem divná a nestydím se za to..
A nevím, jak moc zakladatelka „štěkala“, ale jídlo může když už tak dávat jen rodič - né nějaká známá.. :zed:

Nejsi divná, bez umytých rukou nejíme. V přírodě používáme kombinaci tekuté, ne gelové a lepkavé, dezinfekce a vlhčených ubrousků. A dítě už je hodně velké, samostatné není z důvodu postižení. Sama jsem na hygienu naprostý ras.

• Citovat
  • Upravit
10843
11.10.22 21:03
@Kelsey píše:
@Bytsamsebou no vidím, že je to marné. Evidentně jsi na úrovni mé pubertální dcery.Ona má na telecí názory věk. Třeba jednou vyroste a sama uzná, že určité situace nejsou úplně vhodné. Včera přiznala, že žvýká svačinu učitelce na hodinách. Tak jsem ji taky jasně sdělila, že je to nevhodné, nevychované a vůči učitelce nedůstojné chování. Ať se zamyslí sama. Co si asi o ní ta učitelka myslí. Argument byl, ale nejsem jediná. Snaží se, vykládá jim. Naše madam a zbytek společnosti si žvýká svačinu v hodině.
:lol: :roll:. Děkuji, pubertu mám již za sebou, ale i tak se často cítím na sedmnáct.
Není nic jednoduššího, než se zeptat i učitelky, co na to říká.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
11.10.22 21:06
@Bytsamsebou píše:
Takže všechno po nakoupení vydezinfikuješ, včetně pečiva a pak to teprve jíš? Nebo jakmile to projde pokladnou a zaplatíš to, stane se to hygienickým zbožím?

Tohle už jsem tady v minulosti řešila. V obchodě nakupuji posledních pár týdnů. Jinak nám vozí nákupy Rohlík. Pečivo nejím vůbec. Manžel a dítě s postižením jedí výjimečně kváskový chléb. Ovoce a zelenina jde umít, tepelně upravit a navíc nechat odstát. Moc nebalených potravin nekupujeme. Jsem vegetarián, takže masa máme doma také minimálně.

• Citovat
  • Upravit
74217
11.10.22 21:11
@Bytsamsebou píše: :lol: :roll:. Děkuji, pubertu mám již za sebou, ale i tak se často cítím na sedmnáct.
Není nic jednoduššího, než se zeptat i učitelky, co na to říká.

Mluvila jsem s ní dneska. Ona se nebude ponižovat tím, že bude prosit děcka, ať se chovají slušně. Nebo jim dávat poznámky. Úplně malí nejsou. Jsou teď v největší vlně puberty. Bohémové všichni a jedou na společném obláčku. Tak to zkouší. Svoji dceři jsem do duše promluvila. Přestávky má dlouhé a je jich hodně, ať se stihne posilnit. V hodinách bez jídla vydrží. Takže doufám, že to víc dělat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
11.10.22 21:15
@Alexandria Nixia píše:
Ty máš myslím taky dítě s autismem. Těm něco dát je kolikrát dosti o hubu. :mrgreen:

Mám a občas tady ráda rozvířím vody. Tentokrát se ale shodneme. A když zvládne nejíst v obchodě i autista se sníženou glukózou v krvi, která v nižších hladinách funguje jako zaručený spouštěč agresivního chování, tak proč by to nemohlo zvládnout zdravé batole nebo dospělá osoba. Snad se občerstvením a pak jdu teprve nakupovat.

• Citovat
  • Upravit
34322
11.10.22 21:16
@Kelsey píše:
Mluvila jsem s ní dneska. Ona se nebude ponižovat tím, že bude prosit děcka, ať se chovají slušně. Nebo jim dávat poznámky. Úplně malí nejsou. Jsou teď v největší vlně puberty. Bohémové všichni a jedou na společném obláčku. Tak to zkouší. Svoji dceři jsem do duše promluvila. Přestávky má dlouhé a je jich hodně, ať se stihne posilnit. V hodinách bez jídla vydrží. Takže doufám, že to víc dělat nebude.

Ja ti nevim, ale na vsech vzdelavacich akcich pro dospele je uplne normalni, ze mas na stole kafe a obcerstveni. Zasadni je nerusit tim ostatni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10843
11.10.22 21:16
@Kelsey píše:

Takže u žáků nemá žádnou autoritu a je jí to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10843
11.10.22 21:20
@krecik.dzungarsky píše:
Mám a občas tady ráda rozvířím vody. Tentokrát se ale shodneme. A když zvládne nejíst v obchodě i autista se sníženou glukózou v krvi, která v nižších hladinách funguje jako zaručený spouštěč agresivního chování, tak proč by to nemohlo zvládnout zdravé batole nebo dospělá osoba. Snad se občerstvením a pak jdu teprve nakupovat.

Tak já dávala dětem rohlík v obchodě defacto automaticky, pro RADOST. Vydržely by i bez něj klidně celý nákup, bez řevu, což ostatně i několikrát ukázaly. Ale jelikož to beru jako malichernost, nedělala jsem si hlavu s tím, že dítěti dám/nedám rohlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3237
11.10.22 21:24
@Bytsamsebou píše:
Očekáváš z reakce známé na to, že dětem nedopřeje. Asi jsem napřed, ale já bych to pochopila, že by i přesto dětem chtěla něco dopřát.
??? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
11.10.22 21:31
@Pitaya1 píše:
Pořád je to v té chvíli nezaplacené zboží..nedivím se, že pak někde v obchodech hlídají víc matky malých dětí, když jim tohle projde normální :roll:

ty si v restauraci řekneš o účet ještě než začneš jíst? Aha… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
11.10.22 21:36
@neila píše:
ty si v restauraci řekneš o účet ještě než začneš jíst? Aha… :zed:

Ty nevidíš rozdíl mezi restauracích a supermarketem? :think:

• Citovat
  • Upravit
3417
11.10.22 21:38
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, určitě každá znáte, že děti v obchodě chtějí kde co. My jsme dnes ráno šli pro pečivo a náhodou jsem potkala jednu známou s jejím synem, kterému je dva a půl. Chtela se pořád bavit, tak jsem jí řekla, že kluci, mám dvojčata kterým budou dva, už mají hlad a chtějí to pečivo. No a ona začala, ať jim to dám v obchodě, tě to dělají všichni, atd. Její dítě tam jedno takový ten zapečený rohlík se slaninou. Řekla jsem jí, že v obchodě se prostě nejí a své děti to učit nebudu. Ona začala, že svým dětem nic nedopreju, tak jsem jí poděkovala za názor a šla jsem dál. Zastavila jsem se u čajů, že nějaký vyberu a jen jsem slyšela…na tady máš ona ti mamka nic nedá viť? A obě moje děti měli v roce nějakou pizza bulku, nebo co to bylo. 8o To už jsem se naštvala, vzala jsem to klukům a hodila jsem jí to do košíku s tím, že toto si dovolovat nebude a odešla jsem.
Připadá vám, že jsem reagovala přehnaně?

Reagovala bych podobně. Děti nikdy nic v obchodě nejedly, učila jsem je, že se tam nejí. Natož aby jim někdo jiný (i když známá) i přes upozornění dával něco pro tak malé děti nevhodného k jídlu. Chtěla bych vidět všechny, kdo píšou, že si reagovala přehnaně, jak by se na Tvém místě zachovaly ony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22031
11.10.22 21:51
@Dadda8 píše:
Reagovala bych podobně. Děti nikdy nic v obchodě nejedly, učila jsem je, že se tam nejí. Natož aby jim někdo jiný (i když známá) i přes upozornění dával něco pro tak malé děti nevhodného k jídlu. Chtěla bych vidět všechny, kdo píšou, že si reagovala přehnaně, jak by se na Tvém místě zachovaly ony.

Naprosto jednoduše - pečivo bych dětem vzala a vrátila jí ho zpět do ruky s něčím ve smyslu “promiň, ale já to myslela vážně – nechci, aby moje děti v obchodě jedly a už vůbec ne tenhle druh pečiva. Vezmi si to zpátky a tohle už mi, prosím, nedělej”. Důrazně, jednoznačně, ale bez hrubosti a bez teatrálního odchodu.

Příspěvek upraven 11.10.22 v 21:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
11.10.22 21:54
@krecik.dzungarsky píše:

Přesně tak. I moje dítě přes své postižení musí prostě těch pět minut (dle velikosti krámu a fronty u pokladny) počkat než to jídlo zaplatím. Hlady za tu dobu neumře.

Kromě toho, moje dítě si nepamatuje, že právě snědlo oběd. Takže je schopno dělat scény bůhví jaký nemá hlad.

No a dát mu do ruku rohlík pro radost či aby něco mělo v ruce a byl od něj pokoj, tak mě z toho krámu vynesou i s dítětem v zubech. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí