Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@hospodki píše:
I tu babku bych vynesla v zubech. Řekla, ze v obchodě jim to dávat nechce. Konec. Tečka.
Tvoje věc. U mě je to přehnaná reakce a malichernost.
@Bytsamsebou píše:
Tak řekla, že mají hlad. Možná, kdyby na mě dvojčata smutně koukala, podlehla bych a taky bych jim něco podstrčila… Záleží na situaci, každý to vidí jinak. Mě by to nepohoršilo a ještě bych slušně poděkovala, kdyby známý člověk mému dítěti dál rohlík v obchodě.
Kdyby takhle vyfakovala starou hodnou babičku, hned byste byli proti zakladatelce, že se zachovala neadekvátně.
Ale tobě je do cizích dětí houby. Jak jako záleží na situaci? Má se starat o své a neotravovat děti jiných. Pokud není úplně dutá roura. Tak ji mělo dojít, že do cizích dětí se nemá vůbec motat.
@Kelsey píše:
Ale tobě je do cizích dětí houby. Jak jako záleží na situaci? Má se starat o své a neotravovat děti jiných. Pokud není úplně dutá roura. Tak ji mělo dojít, že do cizích dětí se nemá vůbec motat.
Byla to její známá s malým synem a dala se do řeči, tudíž cizí není.
@Bytsamsebou tebe by to nepohoršilo, ale nikdy nevíš, jaké má dítě problémy, alergie a já nevím co ještě. Známá měla dítě s těžkou alergií už ani nevím na co, ale až takovou, že stačilo minimum a dítě šlo do šoku. Dovedeš si představit, co by se mohlo stát?
Jak jsem tu psala, moje dítě do 2 let nezvládalo dát rohlík do pusy. Pravděpodobně by letěl na zem. Později jsem mu nesměla dát nic mezi jídly, nebo nejedl. To bych opravdu poděkovala, že ho někdo láduje rohlíkem.
Prostě cizí děti a zvířata se nekrmí. Tak to je. I kdyby to byla stará babička ![]()
@Bytsamsebou píše:
Byla to její známá s malým synem a dala se do řeči, tudíž cizí není.
To ji neopravňuje, aby jejímu dítěti cpala v obchodě jídlo. Ty opravdu nechápeš, co udělala špatně? Plesknout po ruce ji měla a ne hodit rohlík do háje. Třeba by se blbka hloupá probudila. Mi teda přijde ta známá neskutečně hloupá.
Řešila bych to stejně jako ty. Jídlo v obchodě jsem nedávala a tohle dávání nezaplaceného jídla v obchodě je pro mě dost přes čáru.
Bez ohledu na to, co si myslím o reakci zakladatelky, mi přijde maximálně ujeté strkat jejím dětem rohlík do ruky. Osobně bych si to nedovolila ani vůči dítěti nejlepší kamarádky, s kterou bych šla na nákup, natož vůči dětem známé, kterou jsem zcela náhodně potkala…
A ne kvůli „rohlíku v obchodě“, ale protože mi to přijde jako drzost a nevychovanost.
@Billi píše:
@Bytsamsebou tebe by to nepohoršilo, ale nikdy nevíš, jaké má dítě problémy, alergie a já nevím co ještě. Známá měla dítě s těžkou alergií už ani nevím na co, ale až takovou, že stačilo minimum a dítě šlo do šoku. Dovedeš si představit, co by se mohlo stát?
Jak jsem tu psala, moje dítě do 2 let nezvládalo dát rohlík do pusy. Pravděpodobně by letěl na zem. Později jsem mu nesměla dát nic mezi jídly, nebo nejedl. To bych opravdu poděkovala, že ho někdo láduje rohlíkem.
Prostě cizí děti a zvířata se nekrmí. Tak to je. I kdyby to byla stará babička
Tak ta maminka kupovala pečivo a řekla, že její děti mají hlad, takže jde lehce odvodit, že nemají žádnou alergii. Jsou lidé, kteří se znají, proto jsou známí.
Já bych neřešila ani špinavý vozík ani ohmataný rohlík. Já dávám dětem od svých známých, kamarádů a rodiny jídlo běžně a nikdo se takhle nechová.
Mě by zajímalo, co zakladatelka dělala tak dlouhou dobu, že si vůbec nevšimla, že někdo jejím dvěma dětem někdo něco dal? To je v obchodě nehlídá? Vždyť mohli cokoliv provést. Vždyť si mohli do pusy strčit cokoliv jinýho než jídlo…..
@Bytsamsebou píše:
Tak ta maminka kupovala pečivo a řekla, že její děti mají hlad, takže jde lehce odvodit, že nemají žádnou alergii. Jsou lidé, kteří se znají, proto jsou známí.
Já bych neřešila ani špinavý vozík ani ohmataný rohlík. Já dávám dětem od svých známých, kamarádů a rodiny jídlo běžně a nikdo se takhle nechová.
A ty nevidíš rozdíl mezi nějakou pizza bulkou a čistým rohlikem?
i tak je nevychovanost dát bet souhlasu rodicu jidlo cizímu dítěti
@Janli píše:
Mě by zajímalo, co zakladatelka dělala tak dlouhou dobu, že si vůbec nevšimla, že někdo jejím dvěma dětem někdo něco dal? To je v obchodě nehlídá? Vždyť mohli cokoliv provést. Vždyť si mohli do pusy strčit cokoliv jinýho než jídlo…..
Říká ti něco reakční doba? ![]()
@Kelsey píše:
To je krásnej výraz, to budu používat ![]()
@Pitaya1 píše:
A ty nevidíš rozdíl mezi nějakou pizza bulkou a čistým rohlikem?i tak je nevychovanost dát bet souhlasu rodicu jidlo cizímu dítěti
I kdyby těm dětem dala napít čistou vodu, byl by problém, chápeš?
@Pitaya1 píše: Řešila bych to stejně jako ty. Jídlo v obchodě jsem nedávala a tohle dávání nezaplaceného jídla v obchodě je pro mě dost přes čáru.
Ale ona ho na kase zaplatí, byť tam není fyzicky.
Tralalá, tralalá. Je opravdu možné, aby byl někdo tak nechápavý nebo měl úplně v hlavě vyfoukáno?
Cizím dětem nemá dávat ani známý nic. Jestliže si to rodič dětí nepřeje.