Děti a jídlo v obchodě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Billi
11.10.22 20:26
@Bytsamsebou píše:
Tak ta maminka kupovala pečivo a řekla, že její děti mají hlad, takže jde lehce odvodit, že nemají žádnou alergii. Jsou lidé, kteří se znají, proto jsou známí.
Já bych neřešila ani špinavý vozík ani ohmataný rohlík. Já dávám dětem od svých známých, kamarádů a rodiny jídlo běžně a nikdo se takhle nechová.

To bych neřekla. Kupovala pečivo a děti mají hlad - 2 rozdílné informace. Pečivo mohlo být pro manžela, pro ni…
A ano, jsou to jen známí. U známých opravdu nevím, co mají jejich děti za problémy.
Kamarádka taky pravidelně kupuje obyčejné mléko a jejich dítě má ABKM a mléko nesmí. Ale má i jiné děti a to ho pijí :nevim:
Ale tohle už je jen slovíčkaření.
Osobně nedávám jídlo ani dětem kamarádek. Vždy se domluvíme. Jasně, pokud mám u sebe kamarádky dítě 3× týdně, už se neptám, protože vím, co dítě jí a nejí a jaké má alergie a intolerance.

• Citovat
  • Upravit
9285
11.10.22 20:26
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, určitě každá znáte, že děti v obchodě chtějí kde co. My jsme dnes ráno šli pro pečivo a náhodou jsem potkala jednu známou s jejím synem, kterému je dva a půl. Chtela se pořád bavit, tak jsem jí řekla, že kluci, mám dvojčata kterým budou dva, už mají hlad a chtějí to pečivo. No a ona začala, ať jim to dám v obchodě, tě to dělají všichni, atd. Její dítě tam jedno takový ten zapečený rohlík se slaninou. Řekla jsem jí, že v obchodě se prostě nejí a své děti to učit nebudu. Ona začala, že svým dětem nic nedopreju, tak jsem jí poděkovala za názor a šla jsem dál. Zastavila jsem se u čajů, že nějaký vyberu a jen jsem slyšela…na tady máš ona ti mamka nic nedá viť? A obě moje děti měli v roce nějakou pizza bulku, nebo co to bylo. 8o To už jsem se naštvala, vzala jsem to klukům a hodila jsem jí to do košíku s tím, že toto si dovolovat nebude a odešla jsem.
Připadá vám, že jsem reagovala přehnaně?

Ano, podle mě jsi reagovala přehnaně. Být tou známou tak si poklepu na čelíčko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10754
11.10.22 20:28
@Billi píše:
To bych neřekla. Kupovala pečivo a děti mají hlad - 2 rozdílné informace. Pečivo mohlo být pro manžela, pro ni…
A ano, jsou to jen známí. U známých opravdu nevím, co mají jejich děti za problémy.
Kamarádka taky pravidelně kupuje obyčejné mléko a jejich dítě má ABKM a mléko nesmí. Ale má i jiné děti a to ho pijí :nevim:
Ale tohle už je jen slovíčkaření.
Osobně nedávám jídlo ani dětem kamarádek. Vždy se domluvíme. Jasně, pokud mám u sebe kamarádky dítě 3× týdně, už se neptám, protože vím, co dítě jí a nejí a jaké má alergie a intolerance.

Kdyby mělo některé z dvojčat alergii, tak by na to snad hned ta matka tu dotyčnou upozornila. Jde o zdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
11.10.22 20:29
@Bytsamsebou píše:
I kdyby těm dětem dala napít čistou vodu, byl by problém, chápeš?

Ano byl. Nebo tobě přijde normální dávat v obchodě dětem nezaplacené věci, nevím ani ne svým dětem? :think:

• Citovat
  • Upravit
10754
11.10.22 20:30
@Kelsey píše:
Tralalá, tralalá. Je opravdu možné, aby byl někdo tak nechápavý nebo měl úplně v hlavě vyfoukáno?
Cizím dětem nemá dávat ani známý nic. Jestliže si to rodič dětí nepřeje.

Tvůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
11.10.22 20:30
@Bytsamsebou píše:
Ale ona ho na kase zaplatí, byť tam není fyzicky.

Pořád je to v té chvíli nezaplacené zboží..nedivím se, že pak někde v obchodech hlídají víc matky malých dětí, když jim tohle projde normální :roll:

• Citovat
  • Upravit
10754
11.10.22 20:31
@Pitaya1 píše:
Ano byl. Nebo tobě přijde normální dávat v obchodě dětem nezaplacené věci, nevím ani ne svým dětem? :think:

Znovu říkám, ona je zaplatí spolu s nákupem, nejsou nezaplané. To je jak když někoho pozveš na pivo, chápeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
11.10.22 20:33
@Bytsamsebou píše:
Znovu říkám, ona je zaplatí spolu s nákupem, nejsou nezaplané. To je jak když někoho pozveš na pivo, chápeš?

Já tedy někoho na pivo zvu do restaurace/hospody, tzn zařízení k tomu určeného. Ne do supermarketu.

• Citovat
  • Upravit
16989
11.10.22 20:33

Mimochodem - u nás se nejí nejen venku, ale taky když mají neumyté ruce - představa dětí, které ohmatávají všechno a pak jí… :lol: ano, jsem divná a nestydím se za to..
A nevím, jak moc zakladatelka „štěkala“, ale jídlo může když už tak dávat jen rodič - né nějaká známá.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
11.10.22 20:34
@Bytsamsebou píše:
Kdyby mělo některé z dvojčat alergii, tak by na to snad hned ta matka tu dotyčnou upozornila. Jde o zdraví!

Proč by měla upozorňovat nějakou znamou na alergie? 8o ty běžně lidem.na potkani vkládáš, co má kdo u tebe v rodině za alergie? 8o

• Citovat
  • Upravit
16989
@Bytsamsebou píše:
Tvůj názor.

Ty neučíš děti, že od cizích si nic brát nemají? Bez dovolení? Možná bys měla.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10754
@Pitaya1 píše:
Já tedy někoho na pivo zvu do restaurace/hospody, tzn zařízení k tomu určeného. Ne do supermarketu.

Tvoje věc :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10754
11.10.22 20:35
@Králičice píše:
Ty neučíš děti, že od cizích si nic brát nemají? Bez dovolení? Možná bys měla.. :think:

Cizí ano,…ale známá, která si se mnou povídá a má s sebou dítě :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10754
11.10.22 20:37
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, určitě každá znáte, že děti v obchodě chtějí kde co. My jsme dnes ráno šli pro pečivo a náhodou jsem potkala jednu známou s jejím synem, kterému je dva a půl. Chtela se pořád bavit, tak jsem jí řekla, že kluci, mám dvojčata kterým budou dva, už mají hlad a chtějí to pečivo. No a ona začala, ať jim to dám v obchodě, tě to dělají všichni, atd. Její dítě tam jedno takový ten zapečený rohlík se slaninou. Řekla jsem jí, že v obchodě se prostě nejí a své děti to učit nebudu. Ona začala, že svým dětem nic nedopreju, tak jsem jí poděkovala za názor a šla jsem dál. Zastavila jsem se u čajů, že nějaký vyberu a jen jsem slyšela…na tady máš ona ti mamka nic nedá viť? A obě moje děti měli v roce nějakou pizza bulku, nebo co to bylo. 8o To už jsem se naštvala, vzala jsem to klukům a hodila jsem jí to do košíku s tím, že toto si dovolovat nebude a odešla jsem.

Chtějí to pečivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
11.10.22 20:37
@Anonymní píše:

Nereagovala jsi přehnaně. Moje dítě uvnitř obchodu nikdy nic nejedlo. Nejedná se tedy o standardní zdravé dítě, ale ani zdravé dítě bych k něčemu takovému nevedla. Známé bych vymezila hranice pravděpodobně ještě ostřeji, ale já takové divné známé naštěstí nemám. Možná si k tobě dovolí jen tolik, kolik jí sama umožníš :nevim:. Možná nemáš směrem k okolí jasně nastavené hranice nebo je tvoje známá zblblá z mateřství, mentálně jednodušší nebo cokoliv dalšího.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML