Děti a jídlo v obchodě

Anonymní
11.10.22 15:11

Děti a jídlo v obchodě

Zdravím maminky, určitě každá znáte, že děti v obchodě chtějí kde co. My jsme dnes ráno šli pro pečivo a náhodou jsem potkala jednu známou s jejím synem, kterému je dva a půl. Chtela se pořád bavit, tak jsem jí řekla, že kluci, mám dvojčata kterým budou dva, už mají hlad a chtějí to pečivo. No a ona začala, ať jim to dám v obchodě, tě to dělají všichni, atd. Její dítě tam jedno takový ten zapečený rohlík se slaninou. Řekla jsem jí, že v obchodě se prostě nejí a své děti to učit nebudu. Ona začala, že svým dětem nic nedopreju, tak jsem jí poděkovala za názor a šla jsem dál. Zastavila jsem se u čajů, že nějaký vyberu a jen jsem slyšela…na tady máš ona ti mamka nic nedá viť? A obě moje děti měli v roce nějakou pizza bulku, nebo co to bylo. 8o To už jsem se naštvala, vzala jsem to klukům a hodila jsem jí to do košíku s tím, že toto si dovolovat nebude a odešla jsem.
Připadá vám, že jsem reagovala přehnaně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
11.10.22 15:17

Bych jí řekla svoje a asi by víc s námi nemluvila. Ať si její rozmazlení smradi dělají, co jim jejich matka dovolí.
Ale přestane kazit jiné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
11.10.22 15:18

Ne, bych reagovala stejně. Jako kus rohlíku v krámu neřeším, taky občas dám třeba půlku rohlíku synovi do ruky, aby byl klid a mohla sem v klidu nakoupit (půlku proto, abych tu druhou měla v sáčku a nezapomněla ho zaplatit :D ) ale aby mi vozí člověk něco dával dětem, to je vrchol drzosti, už jen proto, že nemůže vědět, jestli to dítě není na něco alergické apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
11.10.22 15:18

Nereagovalas přehnaně, taky jsem dětem dávala jídlo až venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.22 15:20

@Kelsey ona je ten typ matky, co dá dítěti klidně brumika, nebo kapsičku a osobně si nemyslím, že to pak u kasy zaplatí…

• Citovat
  • Upravit
15474

Běžně dávám dítěti jídlo ještě v obchodě. Nakupuji už pouze se skenerem, takže nejdřív pípnu a pak si to může dát. Stejně tak si rozdělám třeba vodu, když mám žízeň já. A nikdy se nestalo, že bych nezaplatila.
Tvoje reakce mi přijde přehnaná, až lehce hysterická. Šlo to určitě i jinak. ;)

Já bych cizímu dítěti nic nestrkala teda, ale svému ano.

Příspěvek upraven 11.10.22 v 15:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731

Coze? Podle me si reagovala naprosto v poradku, to je fakt mazec… moje dcera si teda obcas v obchode rohlik vezme (vzdy ho zaplatime), ale to je prece muj problem…tohle bych si v zivote nedovolila…ja si vzdy ptam rodicu, jestli muzu jejich diteti neco dat, kdyz ma dcera treba piskoty a je tam jine deti, ze by chtelo..vzdyt nevim, jestli nema dite nejake alergie, jestli mu rodice davaji cukr, lepek, nebo jen nechtej, aby si braly od cizich lidi…stejne tak nesnasim, kdyz dceri nekdo takhle neco da, byt to mysli samozrejme dobre…kamoska je mega drza..jeste jsi ji to mela dat, at si to koupi pro sve deti, kdyz si to osahala, ze ty jsi nic takoveho kupovat nechtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
11.10.22 15:23
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, určitě každá znáte, že děti v obchodě chtějí kde co. My jsme dnes ráno šli pro pečivo a náhodou jsem potkala jednu známou s jejím synem, kterému je dva a půl. Chtela se pořád bavit, tak jsem jí řekla, že kluci, mám dvojčata kterým budou dva, už mají hlad a chtějí to pečivo. No a ona začala, ať jim to dám v obchodě, tě to dělají všichni, atd. Její dítě tam jedno takový ten zapečený rohlík se slaninou. Řekla jsem jí, že v obchodě se prostě nejí a své děti to učit nebudu. Ona začala, že svým dětem nic nedopreju, tak jsem jí poděkovala za názor a šla jsem dál. Zastavila jsem se u čajů, že nějaký vyberu a jen jsem slyšela…na tady máš ona ti mamka nic nedá viť? A obě moje děti měli v roce nějakou pizza bulku, nebo co to bylo. 8o To už jsem se naštvala, vzala jsem to klukům a hodila jsem jí to do košíku s tím, že toto si dovolovat nebude a odešla jsem.
Připadá vám, že jsem reagovala přehnaně?

Reagovala jsi na můj vkus zbytečně hrubě („toto si dovolovat nebudeš“), osobně bych volila jiné výrazy - ale byla jsi v právu, to v každém případě, paní měla respektovat tvoje rozhodnutí.

Osobně jsem dětem v obchodě rohlík (resp. půlku z něj) dávala vždycky, nepovažuji to za nic divného… Druhou půlku jsem vložila k ostatnímu pečivu do sáčku, ukázala a zaplatila u pokladny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.10.22 15:25

Nepovolovala jsem v obchodě dětem jíst. Hlady nepojdou, než se nakoupí. A není třeba, že se učí a podporují v rozcapnosti, že si dupnou nebo pisknou a okamžitě něco dostanou. Takže ano. Měla bych s tím problém, že nějaká nevycválaná matka. Obtěžuje moje děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22419
11.10.22 15:27

To, ze jim to dala sama bez tveho vedomi, tak to je fakt pres caru. Ma respektovat, ze ty to delas jinak. Ja teda davala detem v obchode neco do ruky, kdyz byli maly, ale zaplatili jsme to. Jako starsimu to proste neslo vysvetlit do urciteho veku. Pak jak uz to chapal, ze az potom, tak uz jsem mu to nedavala. Mladsi byl mnohem vyslelejsi a chapal dobre, tak tomu se to vysvetlit dalo celkem brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10859
11.10.22 15:28

Vzhledem k tomu, ze jsi ji predtim upozornila, ze detem v obchode nic davat nechces, jsi jednala dobre. Nesnasim, kdyz nekdo dela naschvaly za mymi zady.

K jidlu v obchode, nedavam, ale bezne vidim ruzne v regalech prazdne obaly od cokolad a tycinek. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
11.10.22 15:33

Nikdy jsem dětem nic v obchodě nedala a kupodivu pochopily velmi brzy, že se jídlo jí až se zaplatí a žádné scény nedělaly. Pokud by jim někdo něco dal po mém výslovném nesouhlasu, taky by mě to vytočilo a ohradila bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
11.10.22 15:34
@Šmoulice píše:
Běžně dávám dítěti jídlo ještě v obchodě. Nakupuji už pouze se skenerem, takže nejdřív pípnu a pak si to může dát. Stejně tak si rozdělám třeba vodu, když mám žízeň já. A nikdy se nestalo, že bych nezaplatila.
Tvoje reakce mi přijde přehnaná, až lehce hysterická. Šlo to určitě i jinak. ;)

Já bych cizímu dítěti nic nestrkala teda, ale svému ano.

Příspěvek upraven 11.10.22 v 15:22

Voda je pochopitelná ale pizza bulka? :think: To si děláš legraci, ne? Mám 2,5 leté dítě a tohle se teď učíme, že prostě jídlo je až po nákupu. Jasně je chvilková hysterie, ale potkat tebe s dítětem s opatlanýma rukama a plnou pusou, mám fakt radost :D Navíc pokud jdeš k samoobslužný pokladně, pak ti již váha nevezme logicky správnou váhu a nenačte správně výrobek a řve to. Nedělám si iluze, že spoustu matek nechá dítě pěkně dojíst během nákupu a už to nezaplatí (neříkám že ty). Pokud se dítě cpe už v obchodě, beru to jako nevychovanost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.10.22 15:36

Začala jsi si sama tím, když jsi jí začala poučovat. Ona je dospělá, ty si poučuj a vychovávej svoje děti, ne dospělýho člověka. Tak ti to jen vrátila.

• Citovat
  • Upravit
Janli
11.10.22 15:37
@Anonymní píše:
@Kelsey ona je ten typ matky, co dá dítěti klidně brumika, nebo kapsičku a osobně si nemyslím, že to pak u kasy zaplatí…

A ještě ji odsuzuješ aniž bys věděla, jak to je ve skutečnosti. Ty jsi miláček…..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML