Děti a jídlo v obchodě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2518
11.10.22 15:52
@Tichošlápek píše:
@Kasandra159 takže bys šla a zaplatila neco, co proti tvé vůli někdo dal tvemu dítěti?

Nebalené pečivo klidně, ostatní věci jdou v klidu vrátit do regálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.10.22 15:53

Jde o to, ze na ni byla fakt hnusna.
Klidne ji to mohla vratit a rict neco jako „hele fakt to nechci, diky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
11.10.22 15:55
@Lucie_Sx píše:
Jde o to, ze na ni byla fakt hnusna.
Klidne ji to mohla vratit a rict neco jako „hele fakt to nechci, diky“.

To by bylo adekvatni, kdyby ji predtim vyslovene nerekla, ze si to nepreje.
Ja tam zase zadnou hruzu nevidim, dala ji to do kosiku a ohradila se, ze tahle ne.
Vy delate jak kdyby to po ni hodila nebo to rozdupala po po podlaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
11.10.22 15:57

Kdyz si nekdo neni schopny nosit vlastni svacinky & hlidat, aby nenakupoval s hladovym ditetem, ok, nepochopim, ale zily mi to netrha, at si kazdy dela, co chce.

Nicmene aby nekdo kritizoval muj pristup, sel proti tomu a jeste nacpal memu diteti hnusnou pizza pizza bulku ze supermarketu, co bude minimalne presolena a posypana tim nejmene kvalitnim syrem, to by me nakrklo hodne, a urcite bych to nedala k sobe do kosiku a pokorne to nekoupila. Za konflikt by mi to nestalo, hodila bych to do kose (kam to patri) a zname se pro priste vyhla obloukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3202
11.10.22 16:00
@Šmoulice píše:
Ano, se skenerem jdeš k samoobslužné pokladně a nic váha neváží. Protože nákup máš naskenovaný a poskládaný ve vlastních taškách. Asi neznáš, co? :roll:
A ano, klidně dám pizza bulku, anglickej rohlík, donutu, či cokoli jiného.
A světe div se, moje dítě umí jíst normálně a není čuně, aby bylo zapatlané po pečivu. ;)

No neznám, a co? :nevim: Prostě v obchodě se nakupuje a nejí. Je to neslušné. Na dveřích většiny obchodů je to i označené. Dítě prostě počká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16188
11.10.22 16:01

Mě by to taky naštvalo. Moje děti nikdy v obchodě nic nejedly, protože mi přijde naprosto nechutné, jak batole opatlává ty košíky, které jiné batole oslintává a pak na to sahá smrdící ožrala, a já bych nechala to dítě strkat si k puse rohlík, který drží těma rukama. Já fakt nejsem na hygienu ani pořádek nijak přehnaná, ale tohle mi prostě přijde nechutné. Když tedy pominu fakt, že spotřebováváme až to, co jsme si zaplatili, nikoliv to, co se chystáme si zaplatit. Vadí mi i košíky s těmi drobečky nebo zaschlou přesnídávkou z vyteklé kapsičky. Ve vlastním kočárku ještě s přivřenýma očima ok.
Strčit cizím dětem v obchodě do ruky pečivo se slovy „máma ti nic nedopřeje“ mi přijde totálně přes čáru a reakce mi přehnaná nepřišla, protože evidentně to slušně nestačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
@Anonymní píše:
@Kelsey ona je ten typ matky, co dá dítěti klidně brumika, nebo kapsičku a osobně si nemyslím, že to pak u kasy zaplatí…

tak já dám občas kousek chleba, když ho v Lidlu krájíme, na tom mi nic tak strašnýho nepřijde, ale nenapadlo by mě to cpát cizím dětem, ještě potom, co mi jejich máma řekla, že jim v krámě nic nedává, takže jsi to vyloženě nepřehnala…já jdu cestou respektu a předpokládám to i u druhých a fakt občas nestačím koukat, o si kdo dovolí… já pokud mi i někde v parku žebrá něčí dítě bonbon, tak se nejdřív zeptám rodiče, jestli mu můžu dát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18628
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, určitě každá znáte, že děti v obchodě chtějí kde co. My jsme dnes ráno šli pro pečivo a náhodou jsem potkala jednu známou s jejím synem, kterému je dva a půl. Chtela se pořád bavit, tak jsem jí řekla, že kluci, mám dvojčata kterým budou dva, už mají hlad a chtějí to pečivo. No a ona začala, ať jim to dám v obchodě, tě to dělají všichni, atd. Její dítě tam jedno takový ten zapečený rohlík se slaninou. Řekla jsem jí, že v obchodě se prostě nejí a své děti to učit nebudu. Ona začala, že svým dětem nic nedopreju, tak jsem jí poděkovala za názor a šla jsem dál. Zastavila jsem se u čajů, že nějaký vyberu a jen jsem slyšela…na tady máš ona ti mamka nic nedá viť? A obě moje děti měli v roce nějakou pizza bulku, nebo co to bylo. 8o To už jsem se naštvala, vzala jsem to klukům a hodila jsem jí to do košíku s tím, že toto si dovolovat nebude a odešla jsem.
Připadá vám, že jsem reagovala přehnaně?

No tak vrchol laxnosti to nebyl, ale chápu. Naprostá ignorace tvého nastavení z její strany byt byla upozornena. Navíc jako co má mým dětem dávat do ruky nějaký jidlo, který já nechci a budu muset platit? V obchodě jsem dala dítěti občas něco - krupky, kousek ovoce atp tak do roku, možná nějaký měsíc přes rok, ale vždy z vlastního a třeba nesypaci krabičku s krupkama do kočáru. Určitě od roku a půl uz ani to ne. Celkove dávat nezaplacené jidlo se mi příčí. U kasy zjistím, ze nemám peněženku a nefunguje terminál a co pak? Vyrvu rohlík dítěti z žaludku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794

Pečivo, ani jinou potravinu na krámě nerozbaluje ani moje dítě s mentálním postižením. Prostě musí počkat, až to zaplatím. Přesto nejede vlak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.10.22 16:02
@Tarena píše:
To by bylo adekvatni, kdyby ji predtim vyslovene nerekla, ze si to nepreje.
Ja tam zase zadnou hruzu nevidim, dala ji to do kosiku a ohradila se, ze tahle ne.
Vy delate jak kdyby to po ni hodila nebo to rozdupala po po podlaze.

Ale ona ji to do kosiku hodila a pistela tam po ni, co si to dovoluje :nevim:. To uz je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15494
11.10.22 16:03
@Jazmine píše:
No neznám, a co? :nevim: Prostě v obchodě se nakupuje a nejí. Je to neslušné. Na dveřích většiny obchodů je to i označené. Dítě prostě počká :nevim:

Tak teď už znáš. ;) A na zbytek mám jiný názor, než ty. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.10.22 16:03
@hospodki píše:
Celkove dávat nezaplacené jidlo se mi příčí. U kasy zjistím, ze nemám peněženku a nefunguje terminál a co pak? Vyrvu rohlík dítěti z žaludku?

V hospode taky platis az nakonec ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3202
11.10.22 16:05
@Kasandra159 píše:
Mě by taková blbost za zbytečný konflikt nestála a asi bych ani nestála o to, aby mé dítě vidělo, jak blbě reaguju, když je učím, že se má domluvit a chovat se tak, jak chce, aby se k němu chovali ostatní.

A tady vidím rozpor. To dítě ví, že něco nemá dělat, ale když přijde nějaká paní s jiným názorem maminka to má tiše akceptovat a mlčet?? Myslím, že by se učilo trochu jiné věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3202
11.10.22 16:07
@Lucie_Sx píše:
V hospode taky platis az nakonec ;).

Tak hospoda je k jídlu primárně určená, supermarket fakt ne. Jak by to asi vypadalo, kdyby se takhle chovali všichni? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
11.10.22 16:10

Ne nikdy jsem to dětem nedovolila a nedělali to, ať už se to týká jídla, sladkosti nebo pití. Nevím proč by dítě nemohlo vydržet hodinu bez jídla nebo pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí