Děti a klíšťata - pravděpodobnost nákazy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6569
7.8.19 21:43

Klíště můžeš poslat na rozbor. Pokud bylo vytažené včas, nemoc by se neměla chytnout. Jinak na syna moc nejdou. Žijeme na samotě a jsme pořád v lese. Jeden rok jsem měla desítky klíšťat a nic. Druhý rok jedno a hned borelioza. Nedá se pausalizovat. Ale opakuji, pokud bylo klíště včas a dobře odstraněno, nemoc nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
7.8.19 22:00

Mam tri deti necele 3roky, 5let a 7let, davam preventivne vitamín B, používáme repelenty, alpu, hřebíček… vyzkoušeli jsme snad vse. Kazdy rok maji kluci nescetne klistat. Letos kazdy uz minimalne 5😪 😱
Snazim se kazdy vecer prohlížet, preventivní opatreni jsou a stejne je maji. K očkování jsem se zatim neodhodlala. Zatím (tuk tuk) nikdy zadna nakaza.

My ty klistata snad přitahuje.🙄 🙄 v cervnu jsme byli na táboraku k zakončení školního roku, nescetne deti a kamarádu. Kamaradky se mi smaly, ze strikam kluky i na hlavách a siltovky… nikdo nic, zadne kliste, jen moje deti kazde několik klistat a paradoxne zrovna za uchem a vlasy kde jsem stříkala… ja to samé. Cely den se pohybuji ve meste a MHD, maximalne projdu kolem travy a večer pod kolenem kliste😱 😱
Nesnáším je, ty male potvory 😭 😀 😀 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
7.8.19 22:06

Minulý týden jsem o tom slyšela i v rádiu. Pokud se klíště vyndá do 24 h od přisátí, tak žádná borelióza nehrozí.
 https://zpravy.aktualne.cz/…c1f6b220ee8/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
7.8.19 22:10

Museli bychom sedet doma na zadku a nikam nechodit, abychom nemeli kliste. Docela se divim ze u vas prvni az v sesti letech, to je supr, asi jim ditko moc nechutna :potlesk: Syn ma kliste kazdou chvili, chodime casto do lesa, takze se tomu neda vyhnout, jako nejlepsi prevenci vidim ihned po prichodu domu poradne zkontrolovat a pokud se nejake objevi, vetsinou jeste neni ani poradne prisosnute a jde dolu lehce. Repelentum neverim, dle meho narozu jsou to chemicke svinstva co ditku ublizi mozna vic… Stejne tak i ockovani…nakazy se sice taky bojim, a ktera mama ne, ale strachem a panikou nic nevyresim, takze vzdy proste doufam ze z toho nic nebude a nemyslim na to… Opravdu bychom jinak sedeli doma… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
7.8.19 22:14

Děti občas klíště mají, nikdy nic, ono taky záleží jak dlouho je zapité, prý když se vyndá brzo, třeba do 2 hodin, tak je nákaza minimální. Riziková skupina jsou spíš dospělí a starší lidi prý, než děti, byla bych v klidu a sledovala místo po klístěti, jestli se neudělá červený flek atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
7.8.19 22:15

@Ju21na No dokonce 24 hodin, já myslela že tak 2, taky jsem o tom slyšela, tak to jsme vždycky stihli, prohlížíme děti při koupání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
7.8.19 23:15

Od mých 8 let jsme měla bezne v létě klíšťata, jeden rok jsme během jednoho dne někde „chytla“ 4 klíšťata 8o. A teď moje půl roční dcera mela klíště - netuším jak k němu přišla. S tjm nic neuděláš. Nedělej si s tím hlavu a užívejte léta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
7.8.19 23:45
@Orchideas1 píše:
@Ju21na No dokonce 24 hodin, já myslela že tak 2, taky jsem o tom slyšela, tak to jsme vždycky stihli, prohlížíme děti při koupání

Těch 24 hodin ale platí pro boreliózu (samozřejmě ne asi přesně, ale myslím, že pokud se vyndá klíště ten samý den, co se přisálo, může být člověk v klidu).
Klíšťovka se prý může přenést hned, ta se ale zas dá očkovat - ale chápu, že to někdo nechce. Také očkovat by se měli spíš dospělí a staří lidé, ty mají ten průběh těžký, děti to většinou zvládnou - ale zas myslím, že u dítěte je větší šance na chycení klíštěte, než u nějakého důchodce, co sedí doma.

Nejlepší je asi dávat to béčko, taky může pomoci kápnout tea tree, to odpuzuje lecos. Repelenty stříkáme, ale je fakt, že je to chemie :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
8.8.19 00:53

@prejeta_zaba na klistovku nejsou antibiotika je virová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
8.8.19 00:56

Vyndali jsme do 24 h a nepomohlo. Průběh mi nepřišel u dítěte mírný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
8.8.19 06:26
@zuzan píše:
Vyndali jsme do 24 h a nepomohlo. Průběh mi nepřišel u dítěte mírný

Tak to byva, daleko hur jsou na tom obvykle dospeli. A klistovka u deti byva bez nasledku, u dospelych bohuzel vetsinou ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
8.8.19 08:36

@mroe tak to byl asi výjimka problémy měl ještě dva roky po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
8.8.19 08:52

Taky stříkáme, aspoň nohy, ale taky nejsem moc nadšená, když mám stříkat rovnou na kůži :roll: Super je užívat B vitaminy, ale nevím jestli je i nějaký B komplex pro malé děti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
8.8.19 08:56

@Orchideas1 kupují detem toto, ale jestli to ma ucinek.
 https://www.benu.cz/…-deti-drg-25?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
8.8.19 11:49
@zuzan píše:
@mroe tak to byl asi výjimka problémy měl ještě dva roky po.

Ale ted je nemá. Takze je bez nasledku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí