Děti a nová přítelkyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14376
2.1.20 07:33

Jsi pro ně máma i táta v jednom a oni tě teď ztrácejí, alespoň mají ten pocit. A částečně je to pravda, musí se o čas, který patřil jen jim, najednou dělit s cizí ženskou a jejím dítětem. Najednou vše není jen jejich. Já bych ve vašem případě vyhledal odborníka. Velkou roli může hrát absence mámy ve výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
2.1.20 07:35
@jita22 píše:
Coze? Ze by mely byt vdecne, ze je otec nedal do detskeho domova, jo? 8o

No tak když se na ně matka vybodla tak mohly skončit kdekoli, od pěstounů až po popelnici. To je holej fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.20 07:35

@jita22 je snad v dnešní době samozřejmé, že si kluk v 18 vezme 2 deti, které matka opustila? Většinou u nezletilých rodičů, rozhodnou rodiče a ty často dají děti k adopci nebo v horším případě do domova. U chlapa nepovažuji za samozřejmé, že se bude sam v tak nízkém věku starat o děti. A ano měli bychom být všichni vděční svým rodičům, že nám dali domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.20 07:37
@Anonymní píše:
@Tomáš916 zkusila bych nějakou terapii, ale hodně se u vás změnilo. Když vemu v potaz rozvod rodičů a nového mámy přítele, tak jsem to taky moc nezvládla, i když jsem se snažila. Problém byl, že najednou se podvolovalo novému partnerovi a zvyky které u nás byli se měnili na jeho. Psycholožka to mamce „zatrhla“. Ona přivedla někoho nového k nám domů a on musí fungovat dle našich zvyklosti a ne já/my podle jeho. Můžou mít pocit, že ztrácí pevnou půdu pod nohama. @Štěpánka Kl to snad nemyslíš vážně??? 8o

Myslím to 100% vážně!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.1.20 07:38

@Štěpánka Kl v tomhle s tebou naprosto souhlasím, většina mladých kluků by dítě (nedejbože ještě dvě), odložila a nestarala by se. V tomhle klobouk dolů před zakladatelem. Na druhé straně to o to bude mít těžší, protože je to ten důvod, proč jsou na něj děti tolik upnuté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.20 07:44

@Štěpánka Kl slušný citový vydírání, musíte mít rádi moji pritelkyni, protože beze mě by jste byly v decaku :roll:

• Citovat
  • Upravit
2.1.20 07:47

@Aduš8 myslím, že ho mají spíš jako majetek. Takovouhle nezdravou závislost jsem měla na mamce, nechtěla jsem do 4 třídy ani do školy. Byla prostě moje. A to jsou moje rodiče spolu a mamka vychovala i mého nevlastniho bratra, kterému umřela maminka, přesto jsem byla přesvědčena, že je jen moje a byli chvíle, kdy jsem žárlila i na vlastního otce. Až kolem toho 12 roku jsem pochopila, že matka není moje a já její, že chci svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
2.1.20 07:51

@Štěpánka Kl Tak samozrejme to mozna neni, ale byt vdecny za to, ze se otec nezachoval jako uplny debil, no nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.20 07:52
@Anonymní píše:
@Štěpánka Kl slušný citový vydírání, musíte mít rádi moji pritelkyni, protože beze mě by jste byly v decaku :roll:

Nikdo neřekl, že jim to má říkat. Jen by si to i děti v dnešní době mohly uvědomovat. Že mají jen toho tátu. A kdyby nebylo jeho, asi by takhle spokojený život neměli.
Vy děláte jako kdyby dítě bylo jedinou podstatou života. Je to společný cíl rodičů, kdy se snaží dítě mít jako pokračování své lásky. A však nikde není napsáno, že rodič musí obětovat sebe, svoje touhy, svoji lásku. A to není sobectví, to je jen zachování si vlastní identity, snů a představ.
Děti by v určitém věku, kdy i oni začínají mít větší zájem o kamarády o své zajmy, o lásku měli uvědomit, že řidič to má stejné a přát mu to.
Nic není samozřejmé a to dnešním dětem chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.20 07:58
@j.a.n.i1 píše:
@Štěpánka Kl Tak samozrejme to mozna neni, ale byt vdecny za to, ze se otec nezachoval jako uplny debil, no nevim…

Jani právě, že těm dětem nechybí nic, tak jsou sobecké a odmítají táty život. Vždyť on místo, aby jako dnešní mladí byl do 35 u rodičů. Se od 18 staral o své děti. Dal jim lásku, domov, snažil se vynahradit to, že nemají mámu. A teď když už jsou ve věku, kdy se začnou více zajímat o kamarády, později o opačně pohlaví, budou tátovi dělat naschvály? Vždyť oni samý do 10 let vyletnou z hnízda a táta tam má sedět sám a cekat, jestli se mu ozvou. Je to mladý chlap, co ví, co je správné, o děti se stará a chce jen respekt pro své partnerství a svou druzku. Nevidím, z jeho strany nic špatného. Poradila bych se s psychologem nebo terapeutem, jak skoropubertaky usměrnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
2.1.20 08:00
@Tomáš916 píše:
Dětem je 11 jsou dvojčata a s přítelkyní jsme začali žít po roce chození. Děti jí znají od začátku školní docházky, pracuje ve školní družině, v době, kdy děti chodily do družiny byla jejich druzinarkou. A měly jí velmi rádi, to trvalo i první rok našeho vztahu, po sestěhování se vše otočilo o 360 stupňů.

Najdi psychologa, který umí pracovat s dětmi z rozvrácených rodin (ne proto, že byste měli rozvrácenou rodinu, ale proto, že chceš odborníka na problematické situace). My jsme měli výborného dětského psychologa doporučeného z OSPODu. Opravdu nám pomohl.

Jinak já mám pocit, že dvojčata (mám taky dvojčata, kluka a holku) závidí klukovi to, že má mámu. A s tím asi sám moc nehneš.

Kolik je tomu synovi? Stará se o něj máma způsobem, který může ve dvojčatech budit pocit závisti?

Klobouk dolů před tebou, jak se umíš ve svém mládí postarat o dvě děti současně. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
101648
2.1.20 08:01

@Štěpánka Kl Ale to je jeho problem, ze se od 18 staral o deti, nikdo mu je nepridelil, vyrobil si je sam svou vlastní blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.20 08:04

@j.a.n.i1 jeho to problém je, ale nevím, jak Ty, ale většina v 16 letech děti dělat umi, ale vzít tu odpovědnost a starat se o ně, to už nedokáže každý. Ale je vidět, že Ty k nikomu takovému úctu nemáš, tak se měj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
2.1.20 08:08

Od deti vdek nikdy necekam. Sama jsem byla dost nevdecny dite, tyhle veci clovek pobere az pozdeji. Zkusila bych rodinnou terapii. Ono jim nemusi vadot konkrétně tahle pritelkyne, ale vsechny, co by sis privedl.

• Citovat
  • Upravit
lolink
2.1.20 08:14
@j.a.n.i1 píše:
@Štěpánka Kl Tak samozrejme to mozna neni, ale byt vdecny za to, ze se otec nezachoval jako uplny debil, no nevim…

Jo, vdecny budou. Za par let, az naberou zkusenosti. V tomhle veku z nich vdek rozhodne nevystoura. :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi