Děti a nová přítelkyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1014
2.1.20 17:37

Bydlíme spolu od brázdnin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.1.20 17:41
@Tomáš916 píše:
Bydlíme spolu od brázdnin

Co na to všechno říká přítelkyně?

• Citovat
  • Upravit
Uslava
2.1.20 17:52
@Mysticlipstick píše:
Ty sam ses v urcitem jiz dospelem veku zachoval jako nezodpovedne dite a na blind sis poridil deti aniz bys mel vubec tuseni s kym a pripravil si je defakto o matku, ano i tam je tvuj dil vinny. Nechtej tedy po 11letych detech zazraky a prober to s odborniky, jsi jediny koho maji. Uz tak je pro ne tezke zit bez matky a budou si to nest celym zivotem, ze je matka nechtela. Premyslej ;) a necekej od malych deti mysleni dospelych, kdyz ty sam si toho v urcitych situacich nebyl schopen.

No to už rovnou můžeš napsat, že udělal chybu už tím, že se narodil :zed: Ty jsi už v rannem věku věděl co je správné, co špatně, v patnácti jsi vystudoval vysokou a ve dvaceti získal Nobelovu cenu, ne? On matku těch dětí snad zabil? V 11 děti už leccos pochopí. Nedělej z nich mimina. To že měly těžší start do života neznámena, že musejí dělat naschvály. Chlapů, co zůstali sami s dětmi je hodně málo. Má stejné nároky najít si partnerku jako ženské v té samé situaci. Rozmlouvá tady někdo ženě, aby si nikoho nehledala? Naopak. Všechny problémy konci tím, že si ona určitě někoho najde kdo je bude mít rád. Musí si to prostě sednout. Špendlíky pod nehty těm dětem snad nikdo nepichá. V životě taky nebudou mít jen to, co se jim bude líbit. S odborníky, souhlasím. Jen z něj nedělejte bezohledné monstrum. :cert:

• Citovat
  • Upravit
3392
2.1.20 18:18
@Uslava píše:
No to už rovnou můžeš napsat, že udělal chybu už tím, že se narodil :zed: Ty jsi už v rannem věku věděl co je správné, co špatně, v patnácti jsi vystudoval vysokou a ve dvaceti získal Nobelovu cenu, ne? On matku těch dětí snad zabil? V 11 děti už leccos pochopí. Nedělej z nich mimina. To že měly těžší start do života neznámena, že musejí dělat naschvály. Chlapů, co zůstali sami s dětmi je hodně málo. Má stejné nároky najít si partnerku jako ženské v té samé situaci. Rozmlouvá tady někdo ženě, aby si nikoho nehledala? Naopak. Všechny problémy konci tím, že si ona určitě někoho najde kdo je bude mít rád. Musí si to prostě sednout. Špendlíky pod nehty těm dětem snad nikdo nepichá. V životě taky nebudou mít jen to, co se jim bude líbit. S odborníky, souhlasím. Jen z něj nedělejte bezohledné monstrum. :cert:

Myslim ze jsem se vyjadrila jasne ;) zdramatizovala si to zbytecne. Nikde jsem nenapsala, ze je spravne, ze delaji naschvaly. Vic to vysvetlovat nebudu, kdo chce, pochopi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
2.1.20 18:32

Úplně jsem si vzpomněl na film „Jak vytrhnout velrybě stoličku“. Jak malej kluk chtěl pořád tátu a když už našel chlapa, se kterým byl rád, tak jakmile se dozvěděl, že je to jeho pravej táta, začal ho nenávidět.

Já myslím, že děti nejsou zvyklé, že by doma byl ještě někdo další. Někdo, koho máš rád, a kdo jim tě bere. Je úplně jedno, jak se tvoje přítelkyně chová. Nenáviděly by každou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
2.1.20 18:51
@Tomkins píše: Úplně jsem si vzpomněl na film „Jak vytrhnout velrybě stoličku“. Jak malej kluk chtěl pořád tátu a když už našel chlapa, se kterým byl rád, tak jakmile se dozvěděl, že je to jeho pravej táta, začal ho nenávidět.Já myslím, že děti nejsou zvyklé, že by doma byl ještě někdo další. Někdo, koho máš rád, a kdo jim tě bere. Je úplně jedno, jak se tvoje přítelkyně chová. Nenáviděly by každou.

Taky si to tak myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
2.1.20 20:44

Vaše rady zněly většinou ve stylu navštívit odborníka-psychologa. No přiznám se, že se mi moc nechce, ale nic jiného nezbyde, protože opravdu potřebujeme pomoci. Myslíte si, že je lepší, když tam půjdu pro začátek sám bez dvojčat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
2.1.20 20:47
@Tomáš916 píše:
Vaše rady zněly většinou ve stylu navštívit odborníka-psychologa. No přiznám se, že se mi moc nechce, ale nic jiného nezbyde, protože opravdu potřebujeme pomoci. Myslíte si, že je lepší, když tam půjdu pro začátek sám bez dvojčat?

Rozhodne.

• Citovat
  • Upravit
1934
2.1.20 21:31
@Tomáš916 píše:

Ony tam nemusí jít nikdy. Je to pro tebe, abys věděl, co jim říct a jak se k nim chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
2.1.20 21:35
@Tomáš916 píše:

Určitě sám. A uvidíš, jak se to dál vyvine. Není na tom nic špatného, to jsou jen předsudky :kytka:. Poptej se v okolí na reference, ne každý psycholog je dobrý, někdy se musí vyzkoušet víc, než si sednete, jako se vším. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
2.1.20 21:40

Tak to by bylo fajn, opravdu bych je nechtěl tahat od poradny po psychologa atd. Vím, že je to teď dost in a dost dětí má na něco papír, už za nás to bylo dost, ale teď je to ještě častější, tedy alespoň co vidím u dětí na třídních schůzkách. Dost dětí má na něco úlevu. Určitě to je v některých případech potřeba, ale podle mě ne pokaždé, takže k těmto věcem mám od dětství tak nějak odpor. Do dnes si pamatuju, jak jsme museli chodit všichni ze třídy do poradny, že jedné matce našeho spolužáka přišlo, že se k němu nechováme hezky. Naštěstí já tam byl jen jednou, pak si to naši nepřáli, protože jsem tam nechtěl. Postupně se přidali další rodiče a už ani nevím jak dlouho tam ostatní chodili. Možná kvůli téhle zkušenosti chci děti tohohle ušetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4948
3.1.20 07:21
@Tomáš916 píše:

Rozhodně pro začátek sám, ještě lépe vy dva dospělí s přítelkyní. Ono poskládat takovouhle sešívanou rodinu fakt není lehké (vyzkoušeli jsme za vás), zvlášť v situaci, kdy děti byly dlouhodobě zvyklé, že mají jen jednoho rodiče. My se sestěhovávali do nového bytu, a to hodně pomohlo. Nikdo tu nebyl starousedlík a nikdo vetřelec, děti od začátku spolurozhodovaly o tom, jak bude to nové bydlení vypadat. Chápu, že to ne vždycky takhle jde, ale osvědčilo se to velmi.
A už tady ten dotaz zazněl, ale jak se s partnerkou snáší Tvoje máma, která u vás asi částečně suplovala tu ženskou roli? Nejsou s ní třeba teď děti v menším kontaktu, protože její pomoc už není tak potřeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
3.1.20 09:42

Děti jsou s babičkou a dědou v daleko menším kontaktu už nějaké čtyři roky. Naši se totiž přestěhovali 200 kilometrů k babičce a dědovi z tátovo strany. Mají velké hospodářství a sami už to nezvládali. Táta byl už dost přepracovaný, tak vyměnil sako za holínky a jsou takto šťastní. Každých 14 dní jezdí na návštěvu a my se také snažíme za nimi jezdit co to jde. Děti tam jezdí i na část prázdnin a mají s babičkou a s dědou hezké vztahy i když se nevidí tak často jako když byly děti malé. Naši právě čekali na to až budou děti ve věku, kdy budou moc být samotné doma než se vrátím z práce a nebude jejich pomoc tolik potřeba. Musím říct, že jsou hodně samostatné, je na ně spolehnutí a vždy mi dělaly jen radost, než došlo k sestěhování. Naši dobře vychází i s mojí přítelkyní, přijmuli i malého, ale nevědomky v dětech hlavně máma pěstuje vůči mé přítelkyni ještě větší nenávist. Alespoň tedy podle mě. Kdykoliv jí děti volají a samozřejmě si stěžují, máma jim začne vysvětlovat jak to bude super, až se jim narodí bratříček nebo sestřička. Ne jen, že nenarodí, určitě ne v nejbližších letech, ale hlavně pro děti je to noční můra a máma si nedá říct. Nedokáže pochopit, že po jejich telefonátě nebo návštěvě se děti snaží dělat ještě větší zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
3.1.20 11:35
@Tomáš916 píše:
Děti jsou s babičkou a dědou v daleko menším kontaktu už nějaké čtyři roky. Naši se totiž přestěhovali 200 kilometrů k babičce a dědovi z tátovo strany. Mají velké hospodářství a sami už to nezvládali. Táta byl už dost přepracovaný, tak vyměnil sako za holínky a jsou takto šťastní. Každých 14 dní jezdí na návštěvu a my se také snažíme za nimi jezdit co to jde. Děti tam jezdí i na část prázdnin a mají s babičkou a s dědou hezké vztahy i když se nevidí tak často jako když byly děti malé. Naši právě čekali na to až budou děti ve věku, kdy budou moc být samotné doma než se vrátím z práce a nebude jejich pomoc tolik potřeba. Musím říct, že jsou hodně samostatné, je na ně spolehnutí a vždy mi dělaly jen radost, než došlo k sestěhování. Naši dobře vychází i s mojí přítelkyní, přijmuli i malého, ale nevědomky v dětech hlavně máma pěstuje vůči mé přítelkyni ještě větší nenávist. Alespoň tedy podle mě. Kdykoliv jí děti volají a samozřejmě si stěžují, máma jim začne vysvětlovat jak to bude super, až se jim narodí bratříček nebo sestřička. Ne jen, že nenarodí, určitě ne v nejbližších letech, ale hlavně pro děti je to noční můra a máma si nedá říct. Nedokáže pochopit, že po jejich telefonátě nebo návštěvě se děti snaží dělat ještě větší zlo.

Tak toto JE ale hodně špatně a určitě by s tím máma měla přestat. Nepochopí, ani když jí řekneš, že s takovou nebude ani přítelkyně, natož nějaké další děti někdy v budoucnu (neřeš, jestli to vůbec padá v úvahu nebo ne), protože to všechno kolem váš vztah taky nemusí ustát? Je jasné, že děti ví, že s dalším dítětem by se šance, že se přítelkyně zbaví, snížila na minimum, po dalším sourozenci netouží, když mají jeden druhého, pro ně to je jen další malý řvoucí vetřelec, a toto je teda hodně kontraproduktivní přístup tvé matky. A taky bych mamince jasně řekla, že pokud s tímto nepřestane, tak zvážím omezení návštěv a telefonátů, protože tím nabourává psychiku dětí a ubližuje jim to. Nestavěla bych to na nabourání vztahu k přítelkyni, ale na tom, že tím ubližuje svým vnoučatům. Koukám, že psycholog by měl kromě dětí pomoci řešit, i jak na natěšenou babičku :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
16.1.20 22:29
@sezam01 píše:
Tak toto JE ale hodně špatně a určitě by s tím máma měla přestat. Nepochopí, ani když jí řekneš, že s takovou nebude ani přítelkyně, natož nějaké další děti někdy v budoucnu (neřeš, jestli to vůbec padá v úvahu nebo ne), protože to všechno kolem váš vztah taky nemusí ustát? Je jasné, že děti ví, že s dalším dítětem by se šance, že se přítelkyně zbaví, snížila na minimum, po dalším sourozenci netouží, když mají jeden druhého, pro ně to je jen další malý řvoucí vetřelec, a toto je teda hodně kontraproduktivní přístup tvé matky. A taky bych mamince jasně řekla, že pokud s tímto nepřestane, tak zvážím omezení návštěv a telefonátů, protože tím nabourává psychiku dětí a ubližuje jim to. Nestavěla bych to na nabourání vztahu k přítelkyni, ale na tom, že tím ubližuje svým vnoučatům. Koukám, že psycholog by měl kromě dětí pomoci řešit, i jak na natěšenou babičku :think:.

No s mámou jsem znovu promluvil, zdá se, že pochopila. K psychologovi jsme objednáni také. Půjdeme tam já s přítelkyní, bez dětí, ale prý se uvidí, podle toho jak si popovídáme, ale je prý možné, že na druhou návštěvu budou muset i dvojčata. No uvidíme za tři měsíce co se dozvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí