Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Panadol by mohl pomoci i na to brisko. Ale jestli ho boli nejak hodne, klidne bych jela znova. Nejlip rovnou na chirurgii, mel by se podle me vyloucit slepak. V kazdem pripade brisko kontroluj, pokud by bylo tvrde, tak uz na nic necekej a jed. Taky by nemelo vyrazne bolet na pohmat.
Jinak jestli deti casto boli uzliny v brise pri angine netusim, predpokladam, ze doktorka vi o cem mluvi.
U dcery to takovouhle bolestí břicha začalo a vyklubala se z toho angína. Taky nám Dr. řekla, že provází někdy angínu.
Malou taky takhle bolelo bříško při angíně. Panadol pomohl. Držím palečky ať je malému lépe. ![]()
ANo u angíny je prý bolest bříška častá, ale tohle mi příjde divné, že až tak ho to bolí moc. Já bych taky raději zajela na chiru jestli to není slepák. Držím palce.
Dcera prodělala ošklivou angínu v 15 měsících, měla i bolesti břicha, průjem a zvracela.
My jsme byli v nemocnici, byla na kapačkách, ATB léky před tím nezabraly a byla dehydrovaná. Byla ještě malá, tak nedokázala popsat, jak moc ji to bolí. Pokud ale pláče, taky bych jela znovu na pohotovost.
Tak mi teď usnul…Uvidím jaká bude noc.Očividně má křeče.Protože je vždy v klidu a pak začne:Au bolí…a pláče.Pak se zase sklidní a za chvilku znova.Děkuji Vám.Já se hrozně bála.Tady na netu jsem o tom nic nenašla…(bolest bříška kvůli angíně).
klárka měla takovéhle bolesti v souvislosti s virozu. byli jsme na pohotovosti, dělali i sono bříška. taky jsem se divila, protože klárka se v pravidelných intervalech kroutila a měla křeče. diagnoza byla zduřelé uzliny na střevech.
nozu píše:
klárka měla takovéhle bolesti v souvislosti s virozu. byli jsme na pohotovosti, dělali i sono bříška. taky jsem se divila, protože klárka se v pravidelných intervalech kroutila a měla křeče. diagnoza byla zduřelé uzliny na střevech.
A co Vám na to dali?Nebo jak jste postupovala?Dávala jste obklady nebo tak?
Určitě to s angínou může souviset. Manža na to trpí od dětství. Jakmile ho začalo bolet bříško byla to angína. Souvisí to prý s uzlinama, co jsou i v bříšku.
ano, syna taky u virozy s horečkou bříško bolelo, a dozvěděla jsem se to samé o uzlinách…
Děkuju Vám maminky.Uklidnili jste mě.Jen mám strach,aby to nebyl slepák.Snad ne.u takhle malých dětí to prý moc nebývá…
Děti může bolet bříško při viroze i angíně, ale kdyby se bolestí vzbudil a nepřestávalo to, měl křeče, raději sjeďte na chirurgii.. My takhle byly před 3 týdny - dr prohmatala bříško, jestli je měkké,na bolest nám nic nedala, aby se nepotlačily symptomy, sáhla jí do zadečku, vyloučila slepák a poslala nás domů.. Do rána se z toho vyspala..
Bříško mu prohmatávej, nesmí ho mít tvrdý - kdyby bylo tvrdý, jeďte hned
Držím palce ![]()
vertigo píše:
Děti může bolet bříško při viroze i angíně, ale kdyby se bolestí vzbudil a nepřestávalo to, měl křeče, raději sjeďte na chirurgii.. My takhle byly před 3 týdny - dr prohmatala bříško, jestli je měkké,na bolest nám nic nedala, aby se nepotlačily symptomy, sáhla jí do zadečku, vyloučila slepák a poslala nás domů.. Do rána se z toho vyspala..
Bříško mu prohmatávej, nesmí ho mít tvrdý - kdyby bylo tvrdý, jeďte hned
Držím palce
Dobře,děkuju:-)
Ahoj, i u nas to zacalo teplotou a briskem, da sa povedat, ze sucasne… doktorka povedala, ze je to spalova angina a dostali sme ATB, brusko este 2-3dni, horucka teda 1 den… a bolo dobre. Inac ani nekaslal, ani ryma…
CRP mal zvysene
Skore uzdravenie!
Maminky,dnes ráno si Danielek začal stěžovat na bolest bříška(jsou mu tři roky),k tomu si přidala teplota 38,1C.je unavený ,malátný.Dala jsem mu panadol na teplotu a on usnul.V jednu byla doktorka v ordinaci,tak jsme tam zajeli.Poslechla si ho,mrkla mu do krku a prohmátla bříško.Krk má prý červený a může se prý jednat o angínu,tak mu vzala výtěr z krku a v pondělí máme přijít zeptat se na výsledky.Bylo mi řečeno,že občas u angíny bolí i uzliny v břiše a že je to u dětí časté.Setkali jste se s tím někdo? Na to bříško mi nic nedala,mám mu dávat zatím jen ten panadol a čekat na ty výsledky výtěru,ale malý mi tu pláče že ho to bříško bolí…Co s ním?Jak mu pomoct? nahřát bříško při teplotě je asi hloupost ne? nepřihorším mu ještě?