Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Janča6 píše:
Tchyne vloni vedela driv nez manzel, ze jsem tehotna. Poznala to podle capa podezrele poletujiciho nad jeji hlavouAkorat se nam narodila holka
Nějakej zmatenej čáp…
Nebo chyba skladníka v logistickém centru…
Což mě přivádí na myšlenku, že hodně malýmu děcku bych asi řekl, že ho dovezla PPLka…
![]()
@Quidity píše:
Pravdu a podat to s přihlédnutím k věku dítěte. Malým dětem stačí vysvětlení, že když se mají maminka s tatínkem rádi, tak vznikne miminko mamince v bříšku. Většinou jim to takto vysvětlit stačí. Postupně jak je dítě starší a hledá souvislosti, můžeš zacházet víc do podrobností.
Rekla jsem to s podrobnostmi hned.
Male deti to neresi, berou to jako fakt.
Nad detaily zacnou premyslet az trochu starsi.
@bse.pedro píše:
Nějakej zmatenej čáp…![]()
![]()
Nebo chyba skladníka v logistickém centru…
![]()
Což mě přivádí na myšlenku, že hodně malýmu děcku bych asi řekl, že ho dovezla PPLka…
![]()
![]()
Zmatenej cap. Nebo zrovna byly vsechny vrany busy. Nam se rodi jenom holky ![]()
S tou PPLkou je to zajimava myslenka
Ja jsem teda rada, ze nase deti celkem pobraly Byl jednou jeden zivot. Diky tomu jim od malicka muzu vysvetlovat ruzne vrozene vady ![]()
@Janča6 píše:
Zmatenej cap. Nebo zrovna byly vsechny vrany busy. Nam se rodi jenom holkyS tou PPLkou je to zajimava myslenka
Ja jsem teda rada, ze nase deti celkem pobraly Byl jednou jeden zivot. Diky tomu jim od malicka muzu vysvetlovat ruzne vrozene vady
Pár dílů toho seroše jsem viděl cca v 25 letech a dodnes z toho mám husinu, když si vzpomenu, že mi uvnitř pobíhá kdovíkolik jakejchsi trpajzlíků, mám z toho noční můry…
![]()
@bse.pedro píše:
Takže když jsem dnes na louce za barákem viděl 7 čápů, nemusím mít obavy z nečekaného přírůstku…![]()
![]()
![]()
Já jich viděla devět a otěhotněla jsem po dvaceti letech, tak si to hoď do rovnice, kdy to čeká tebe…
@Darkandeep píše:
Nám teda nikdo takové věci nevykládal, prostě nám řekli že když se mají maminka s tatínkem moc rádi, vznikne v bříšku miminko a to se narodí..Pak jsem teda měla stresy, když jsem měla svou první „lásku“ jestli naaahodou nejsem taky těhotná, když se máme rádi![]()
Ja taky =D
@Fiducia píše:
@peta1003 jsem stejný ročník a o čápech mi nikdo nevykládal. My měli Petra, Idu a miminko
Jooo, Petr, Ida a miminko, legendární
Pořád mám to původní vydání a četla jsem to s dětmi, když jsem čekala třetího
Pedroušku, pokud jsi stále zmatený, můžu ti klíčové stránky vyfotit a poslat ![]()
Naši to obcházeli přes semínka, bříško atd.. nikdy úplně nelhali, ale ani to neřekli narovinu a od tý doby, co mi brácha, když byl malej řekl, že se děti kaděj, svýmu synovi řeknu narovinu pravdu ![]()
@peta1003 píše:
@Michelle_M kdo je Pedrousek?
Ale, tady zakladatel, my spolu občas máme důvěrnější chvilky ![]()
@Michelle_M píše:
Jooo, Petr, Ida a miminko, legendárníPořád mám to původní vydání a četla jsem to s dětmi, když jsem čekala třetího
Pedroušku, pokud jsi stále zmatený, můžu ti klíčové stránky vyfotit a poslat
To bys byla móóóc hodná… Docela rád bych se konečně dozvěděl, kde se dá takový mimčo sehnat… Na Aukru, Bazoši, apod. jsem na žádnou nabídku nenarazil…
![]()
@Michelle_M píše:
Ale, tady zakladatel, my spolu občas máme důvěrnější chvilky
Ale PŠŠŠT… Je to tajný…
![]()
@Lucy75 píše:
Absolutně nesnáším lži, lhaní dětem a polopravdy!!
Já s tímto postojem souhlasím ale ze zvědavosti se zeptám - Ježíšek u vás taky nechodí? ![]()