Děti u silnice, jak se zachovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7009
19.9.15 22:35
@Loda píše: :think: Asi bych to neřešila. Seděli kus od silnice, kde je problém??? Když půjdou k babičce, budou dokonce na silnici. Proto se přes vesnice a města jezdí pomalu

Padesatka je pomalu? To je pro me celkem novinka. Pred par lety jsem mela auto a v nasi ulici, kde je dvacitka, jsem vyjizdela z podelneho parkovani a nekoukla do zrcatka. Jelo tam auto tech cca 50, ridic, kdyz me videl vyjizdet, to strhnul a vlitnul na protejsi chodnik. Jit tam zrovna nekdo, tak je po smrti. Kdyby jel tech 20, tak by stihnul zastavit (a jit me treba proplesknout za mou chybu), takhle kolem me proletel obloukem pres nastesti prazdny chodnik a zmizel v dal.
50 neni pomalu a nachazet se v bezprostredi blizkosti silnice je riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
19.9.15 22:59

Určitě bych netroubula, děti by se mohly leknout. A policajty bych nevolala, proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
19.9.15 23:00

Zastavila bych na prvním vhodném místě a šla bych se dětí zeptat, kde mají rodiče. Pak bych je k nim dovedla a vysvětlila (dramaticky) situaci. A doufala bych, že rodičům ta rizika docvaknou. Kdybych s sebou měla vlastní děti a nikoho, kdo by s nimi v autě zůstal, asi bych jim (dětem u silnice) alespoň řekla, ať jdou dál od silnice. Kdyby nešlo ani zastavit, volala bych policii (předpokládám, že ta by prostě poslala hlídku, která by děti dovedla domů a rodiče trochu poučila). Troubení je podle mě k ničemu, takhle malé děti ho vůbec nemusí pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
19.9.15 23:11

Troubit rozhodně NE

opatrně bych objela a taky by mě asi nenapadlo zastavit, když je hned vedle barák…

ale od počítače si říkám, že by asi bylo dobré jen zastavit a říct jim, ať jdou dál od silnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.9.15 01:08
@Bibi239 píše:
Padesatka je pomalu? To je pro me celkem novinka. Pred par lety jsem mela auto a v nasi ulici, kde je dvacitka, jsem vyjizdela z podelneho parkovani a nekoukla do zrcatka. Jelo tam auto tech cca 50, ridic, kdyz me videl vyjizdet, to strhnul a vlitnul na protejsi chodnik. Jit tam zrovna nekdo, tak je po smrti. Kdyby jel tech 20, tak by stihnul zastavit (a jit me treba proplesknout za mou chybu), takhle kolem me proletel obloukem pres nastesti prazdny chodnik a zmizel v dal.
50 neni pomalu a nachazet se v bezprostredi blizkosti silnice je riziko.

Tak padesátka je maximum, že jo? :oops:

Pokud by seděly fakt 10 cm od silnice, z auta by to vypadalo, že jsou fakt už spíš na ní… Osobně bych v dané situaci zpomalila a dál asi neřešila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
20.9.15 06:18
@Anonymní píše:
Aby tam decka mohla sedet u silnice? fakt?

Ne. Ale proto, že tam bydlí lidi. A většinou na vsi nejsou chodníky. Takže musíš očekávat, že na silnici budou skupinky dětí jdoucích ze školy, lidi a děti na kolech, odrážedlech, lítá tam spousta psů a koček. Volat policii z důvodu, že jsou děti někde blízko u silnice, mi přijde opravdu hodně přehnaná až hysterická reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
20.9.15 06:47

Fascinuje me potreba neustale resit a strkat nos do zivota cizich lidi, podle jednoho spise zmateneho popisu situace, hned vite, ze je treba volat policajty a rodice minimalne zavrit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
20.9.15 08:07

Tvá povinnost a to at uz sedi u cesty, jdou po chodniku apod., je chovat se tak, jako by do te cesty chtěly skocit, to jest snizit rychlost jizdy na minimum a byt pripravena brzdit. Tohle uci v kazde autoskole ;)

Kazdopadne chapu, dcera sla nedavno asi 20 metru prede mnou, byla uz skoro u domu a je naucena, ze bezi po chodniku k brance, jenze bylo po desti a ona vlitla do kaluze tesne u cesty a nedbala na moje volání. Jela dve auta v kazdem smeru a jeste tam auta castecne v ceste parkovaly, takze se ridici soustredili na objizdeni a ten jeden malou videl snad az na posledni chvili a dost se vylekal a zacal v panice troubit… No co myslis, decko zkoprnelo, jen jsem se bala, at jeste pod ty kola leknutim nevlitne… (btw a vysvětlením dcery bylo, ze prase Peppa skace v kaluzich a je to zabava, tvl), dva roky tam chodime a jde poctive k brance a najednou kiks, byt byla na chodniku, bylo to dost o hubu. Tak pro priste mit na pameti, ze se musi snizit rychlost, to je nejbezpecnejsi. Rodice nejspis ani netusili, se tam decka sedi. U nas na vesnici zase decka bez dozoru sankovaly z kopce pres prikop az na cestu a jedno vjelo bratrovi primo pod kola, jako zazrakem projelo pod autem a nic se nestalo.

• Citovat
  • Upravit
1529
20.9.15 09:11

Bože, to už trošku přehátíte, ne?! Za chvíli se budeme navzájem práskat…
Já chodila od 4 let sama s dětmi po vsi, kouřili jsme ve stohu, nebyly mobily…na silnici jsme si za provozu hráli…
Fakt stihomam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
20.9.15 09:29
@Poustevnice píše:
Bože, to už trošku přehátíte, ne?! Za chvíli se budeme navzájem práskat…
Já chodila od 4 let sama s dětmi po vsi, kouřili jsme ve stohu, nebyly mobily…na silnici jsme si za provozu hráli…
Fakt stihomam…

Kolik bylo toho provozu na vsi tehdy?? Mně vletěl skoro pod auto kluk, cca 10 let, na kole. Ještě jel po levé straně a bez ukázání mi prostě přejel tak metr před autem napravo, myška jak vyšitá. Jezdím v zástavbě bez chodníků, hlavně když vidím lidi, skoro krokem, takže jsem to ubrzdila. Ale čapla jsem ho a dovedla až domů i s vysvětlením, jak se jezdí. Já si nepůjdu za splašenýho spratka sednout do báně, ani za žádnýho jinýho, co si hraje u silnice. Houkla bych na ně, nebo je odvedla a je mi jedno, kam že to strkám nos. Oni v důsledku ohrožujou mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
20.9.15 10:10

Mužu vědět, proč anonym? :nevim: jinak já bych zpomalila… možná děti upozornila, ze jsou moc blízko u silnice… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
74217
20.9.15 12:17

Kdybys troubila, tak se můžou spíš leknout a skočit do cesty. Vesnické decka jsou zvyklé litat venku a hrát si.
Odhad věku je taky těžký s tím opatrne, dcera má v první tride spolužáky dvojčata, kdy holčička vypadá na 3-4r. a kluk tak na 5r.jsou prostě menší a přitom už školáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
20.9.15 12:47

Polici bych nevolala, ani netroubila :nevim: Spíše bych je vyděsila a pod kola by skočila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
20.9.15 14:03

Zastavila bych, zeptala se, kde bydlí a vzala je k baráku, zazvonila, řekla, že si hrály u silnice. Ono se taky mohlo stát, že mamina si myslela, jak si děti pěkně hrají na zahradě a děti prostě zdrhly. Stačí nezamčená branka. Přinejhorším by mě matka poslala do háje, to snad přežiju, zas lepší, než kdyby opravdu utekly ze zahrady a já je ignorovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí