Děti výchova - rozdíly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24857
19.8.17 15:50
@Jana206 píše:
Ja jsem to myslela s nadsazkou z pohledu te diskuze. U nas je to tak, ze kdyz jsou s detmi u babicky rodiče, resi si i veci okolo nich. Kromě věcí, které by se týkaly primo babicky. Kdyz je hlídá samostatně, řeší to ona.

Rozumny :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
19.8.17 15:51
@Barbora77 píše:
Jenže je neresi spravedlIvě. Loni jak se dělo to ze holka ubližovat a malému tak to bylo v pohode porad se to omlouvalo ze jsou jedinacci ze to bude lepší. Proste male je vse omluveno vysvětleno. A malý je někde až na druhé koleji.
Náš malý je teda Pěkne Kvítko Ale i přes to si myslím že rozdíli nejsou správne mezi dětma!!!

Rozdily nejsou správné, ale ze maji babicky bližší vztah k detem od dcery nez od snachy, se prostě casto stává a je to i přirozené. Ale nesmi to prekrocit zdravou mez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
19.8.17 15:52
@Barbora77 píše:
Ano jsou obě male ne má 2 syny a ty mají deti. My jsme snachy.
Mala je u babi nebot rodiče pracuji. My tam jsme většinou s prckem s nim sám tam zůstat nechce!!

A taky s tim souhlasim, ze to dělají ze se nudí a tim na sebe upozorňují. Nebot když si spolu hrajeme tak jsou to uplne zlatíčka. Takže to taky tomu přisuzují. Jen jsem to asi potřebovala slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
19.8.17 15:53
@stock píše:
Rozumny :kytka:

Tohle nejlepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
19.8.17 15:59
@Kobliha51 píše:
Tedy omlouvám se. :kytka: Já myslela, že jste si někde pily kafíčko (v jiné místnosti) a děti zatím byly odkázány samy na sebe případně na babičku.

No to zrovna není Můj styl. Jsem ta co pomáhá vysvětluje. A je u deti když by cokoliv.
Možná proto me trápí tahle situace. Tož ta 4 léta už všemu rozumi. A naschvál mu pohadku schová aby ji neviděl. Pak se divam on a též ji to schová. No jo asi omezíme kontakterý a bude. Omluva přijata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.17 16:17

Když u nás dělala tchyně rozdíly a to ne mezi sestřenici/bratrancem, ale mezi naším a manželovým tak prostě jsem utnula kontakt (ale to z více důvodu ne jen z tohohle). Proti výchovnému plácnutí bych nic nenamítala ba naopak dala babičce svolení, ale pokud by to bylo až tak silou tak bych milé babičce důrazně vysvětlila, že toto tedy rozhodně ne. A hlavně bych mezi ty dva rošťáky vlítla sama a hodně rázně bych je usměrnila oba jak neteř tak svoje dítě a neváhala bych za toto chování i s trestem. Zákaz hraní, pohádek nebo odebrala hračky dokud se nebudou k sobě navzájem chovat slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
19.8.17 16:26
@LimitedEdition píše:
Když u nás dělala tchyně rozdíly a to ne mezi sestřenici/bratrancem, ale mezi naším a manželovým tak prostě jsem utnula kontakt (ale to z více důvodu ne jen z tohohle). Proti výchovnému plácnutí bych nic nenamítala ba naopak dala babičce svolení, ale pokud by to bylo až tak silou tak bych milé babičce důrazně vysvětlila, že toto tedy rozhodně ne. A hlavně bych mezi ty dva rošťáky vlítla sama a hodně rázně bych je usměrnila oba jak neteř tak svoje dítě a neváhala bych za toto chování i s trestem. Zákaz hraní, pohádek nebo odebrala hračky dokud se nebudou k sobě navzájem chovat slušně.

A jak byste to řekla rázně??me zajímá??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
19.8.17 16:37
@LimitedEdition píše:

A co tim docílis, když dite plácnes? Fajn, seber jim hračky a oni si spolu budou slusne hrát? Mně někdo dávat svolení, ze smím vnouče plácnout, se zlou se potaže. Děti se zkrátka nebijou. Prachmizernej „vychovnej“prostředek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
19.8.17 16:58

Řešila jsem něco podobného, na syna se svalovala vina téměř za vše. Dělo se tak při rodinných sešlostech, kde jsme potkávali švagra s manž. a synem, o rok mladším než je náš. Mě pomohlo být u dětí, vymýšlet aktivity a zabavit je něčím. Bylo to náročné, ale přešlo je to. Když začali nějak spolu kooperovat, začali se jim do činností montovat mladší sourozenci a jede to nanovo :) pevné nervy přeju. Švagrová s náma v jednu dobu omezila styk, třeba i tobě by toto řešení pomohlo. Ale tchyně teda nikdy nevztáhla na děti ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
19.8.17 17:20

Musela jsem taky omezit kontakt s jednou kamaradkou a jejim synem, protoze ten byl proste strasne agresivni na synka a cela prochazka byla jen o rvani :roll: byla to etapa ted jsou zase kamosi. Zato nas malej ted prisel na to, ze bojovat je obrovska zabava, takze vecne krese 7.-leteho bratrance no a ten si to taky necha libit jen chvilku :mrgreen: resime to se segrou az do prvni krve bo by jsme se urvaly :zed:
Asi bych tedy omezila na cas kontakt, nebo pani tchyni vysvetlila, ze pokud chce tedy mermomoci placat, tak ale oba stejnou merou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.8.17 17:41

@Barbora77 takhe se handrkují i sourozenci, mám to denně před očima. Chce to trochu nadhled, aby se z toho člověk nezbláznil. Taky to řeším tak - ty ji(ho) neprovokuj, ty ji nebij! Ovšem tchýně tomu nasadila korunu, když vnuka za plesknutí pleskla ;) to je špatně už z principu. Další věc jsou vaše nastavená pravidla ohledně fyz. trestů. Přece jen, babička by měla spíš rozmazlovat. Pokud tedy nemá vnoučata denně na krku, to je potom jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
19.8.17 17:54

OT: za hrubky mobil nemůže… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
19.8.17 17:58

Takže vnučku tchyně hlídá - vychovává a vnuka má jen na návštěvě. K vnučce dle mě tíhne protože sama holčičku neměla. Takže neví jaký mrchy dokážou být už jako malý.
U nás chlap a jeho táta čumí, jak dokáže být malá zákeřná a to jí ještě nejsou dva. Spoustu odkoukává od osmiletý :zed:

Takže jestli tchyně jede dle módu, kluci jsou sígři a holky jsou chudinky. Omezila bych kontakt s tchyní když tam bude mít vnučku. Ono je to buď časem přejde nebo taky ne. Ale teď bych buď děti hlídala a zaměstnávala. Na střídačku s manželem. A nebo tam nejezdila. Tchyni bych oznámila, že má malému vysvětlit, ale neplácat. Jak by se líbilo jí kdyby tys jí plácla přes ruku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
19.8.17 18:41
@stock píše:
Za tohle „svatý pravo“/řešení konfliktů bych te tchyni urazila tu ruku, kterou to dite praštila.

No asi tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.17 20:44
@Barbora77 píše:
A jak byste to řekla rázně??me zajímá??

S pěkně naštvaným výrazem a tónem bych milé babičce sdělila, že toto se stalo naposledy, že nemám nic proti výchovnému plácnutí, ale takto silně uhodila moje dítě naposledy.
Pokud děti ukázní je to v pořádku, ale měla by oba dva a přiměřeně. Víš co, pokud dělá rozdíly nic s tím neuděláš, znám to z vlastní zkušenosti. Jediné co ti můžu říct je stůj za synem a nedovolila, aby tím trpěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí