Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
JE mi líto, že jsi přišla o bývalého manžela a dítě o tátu.
Na tom pohřbu jsi byla? Neplatila bych půlku, pokud by o mě někdo řekl, že jsem cizoložnice.
Soud může proběhnout, ale nevím, jak moc by se toto řešilo. Jim nezvedej telefon pár dní, uvidíš, jak s tebou budou komunikovat, když TY začneš diktovat podmínky.
Ano, maji narok se s tebou soudit o syna, ale pokud má tvuj syn strechu nad hlavou, jidlo, teplo, atd. atd. Tak nemají šanci, to by si musela byt fakt hrozna matka, soud jim uzná dny jako otci, treba vikend jednou za 14dní
Nárok vídat ho mají - sice ne tak často, jako kdyby to byl rodič, ale mají. Díky jejich chování bych ale hned až si podají návrh žádala, aby u každého předávání byla kolizní opatrovnice a dohlížela na slušné chování prarodičů - bez navádění proti matce. Tím bych možná oponovala už i u jejich návrhu.
Postě žádný styk s dítětem bez přítomnosti matky (to se totiž nejspíš neudrží a ukážou se) a bez paní z OSPODU.
Jinak teda - to je matroš - syn mrtvý a oni už rozebírají barák - nádhera.
Já si myslím, že pokud se u soudu prokáže, že jsi dobrá máma a syn má u tebe zázemí, tak jim soud uzná ještě míň než 1× 14 dní ![]()
Tak asi ti patří půlka domu, takže bych vyměnila zámky, aby si nemohli nic odnést. Jako prarodiče na syna nárok mají, můžou si to nechat určit i soudně. Ovšem po tý smuteční řeči bych se bála, co budou vykládat synovi. Asi bych jim nebrala telefon, dokud se situace trochu neuklidní. Půlku za pohřeb bych jim taky nedala, když se k tobě takhle chovají.
Zakladatelko, předpokládám, že jste (byli) stále manželé, tudíž dům není „jen“ jejich syna, ale i tvůj. Tudíž jak psala @Monchichik, vyměnila bych hned zámky, klidně s případným zdůvodněním tchánovcům, že se tam ztrácejí věci. Předpokládám, že manželova půlka domu půjde do dědictví a nárok by měl tvůj syna a ty.
Co se týče setkávání se synem, nárok mají, ale určitě ne čas od času. Nenech se jimi zastrašit.
Upřímnou soustrast. ![]()
Nezávidím takové příbuzenstvo. Ať už to bylo jak to bylo, aspoň na pohřbu je vhodné zachovat jistou úroveň.
Domnívám se, že pokud šmejdí po domě a odnášejí věci, nemají na to žádné právo - je to dokonce protizákonné, pokud jim ten dům nepatří nebo tam nemají trvalý pobyt. Váš dům bude teprve předmětem dědického řízení.
@jezek1 píše:
Nárok vídat ho mají - sice ne tak často, jako kdyby to byl rodič, ale mají. Díky jejich chování bych ale hned až si podají návrh žádala, aby u každého předávání byla kolizní opatrovnice a dohlížela na slušné chování prarodičů - bez navádění proti matce. Tím bych možná oponovala už i u jejich návrhu.
Postě žádný styk s dítětem bez přítomnosti matky (to se totiž nejspíš neudrží a ukážou se) a bez paní z OSPODU.
Jinak teda - to je matroš - syn mrtvý a oni už rozebírají barák - nádhera.
A rovnou si vzít k tomu právníka, protože lidi, co by o mě řekli, že jsem cizoložnice a teď by si diktovali podmínky pro dítě, by si u mě ani neškrtli. ![]()
Tak cizoložnice jím vadí ale dítě, co vyšlo z cizoložnice už jím nevadí
to je praštěné na hlavu totok.
Jinak tedy ještě souhlasím s návrhem, co tu padl - vyměnit zámky.
Na hrubý pytel hrubá záplata.
Zakladatelko, jak jste pořešili ten barák? Nepatří ti náhodou půlka?
Neměl by jí do dědického řízení a získat z baráku něco syn? Protože jestli ti ho ti dva staříci vyrabují (respektive už to 100% udělali a odnesli si nejhodnotnější věci), tak se dopusili trestného činu. Jinak navíc oni mají klíče od vašeho bydlení? ![]()
i přes manželskou poradnu a jiné pokusy o záchranu se v únoru rozpadlo.
Takže jste rozvedeni? Stihli jste to? Nebo ne? Protože jestli ne, tak ti připadá 50% baráku tobě a 50% baráku synovi.
Pokud by jste to stihli, tak 100% má syn. Děda s bábi tam nemají vůbec co dělat.
@hudečice píše:
i přes manželskou poradnu a jiné pokusy o záchranu se v únoru rozpadlo.
Takže jste rozvedeni? Stihli jste to? Nebo ne? Protože jestli ne, tak ti připadá 50% baráku tobě a 50% baráku synovi.
Pokud by jste to stihli, tak 100% má syn. Děda s bábi tam nemají vůbec co dělat.
nemusí být, že 50% baráku má zakl. a 50% syn. Pokud se nestihli rozvést, tak pokud barák pořizovali v manželství a je v SJM, tak každý má půlku, tj. ve výsledku by měla zakl. 75% a syn 25%.
Pokud se rozvedli, tak předpokládám, že bylo maj. vyrovnání a pak by barák byl syna.
Pořád jsme manželé, nedohodli jsme se na péči o syna, takže rozvod se tahnul. Klíče měli od doby co jsme odešla, manžel jim je dal.
Mám jeden dotaz. S manželem jsem spolu byli asi deset let, poslední čtyři roky manželé. Bohužel nám manželství moc nefungovalo a i přes manželskou poradnu a jiné pokusy o záchranu se v únoru rozpadlo. Máme spolu syna 2 roky. Odstěhovala jsem se z našeho domu k rodičům, kteří bydli hned vedle. Manžel tuto situaci nezvládl, všude e pomlouval, volal mým kamarádkám a nadával jim, že za to také mohou. No a v této situaci jsme se měli domluvit na péči o syna. Já jsem chtěla ve všem vyjít vstříc, syna jsem manželovi dávala kdykoliv chtěl on i jeho rodiče, i paní na socialce byla spokojená že nedělám potíže a naopak moc nerozuměla manželovi, který tam pořád vykřikoval, jak se o syna bude bít. Teď už se blíží termín soudu o dítě, manžel mi napsal jal nás miluje a jak to nezvládá a bohužel si vzal život. Samo o sobě je to strašná situace a do toho se vložili manželovi rodiče. V našem bývalém domě jsou teď jako doma oni, odnaseji od tama věci, když jsem tam šla já pro papíry k hypotéce tak na mě řvali že jsem hyena co jí jde o prachy. Pohřeb cel, zorganizovali sami a mi donesli jen účet že jim dlužím polovinu. Vrcholem bylo že mě promluvili i ve smuteční řeči, kdy tam přímo zaznělo že manžel narazil na cizoloznici, která jej připravila o život. Není to pravda. No vrcholem je ze teď mi volají a diktuji si, kdy chtějí vídat syna a vyhrožují mi soudem o syna. Nevíte někdo jestli na něco mají nárok?