Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
tulen píše:
Ahoj holky. Můžete mi prosím poradit nějakou dobrou dětskou matraci? Když jsme kupovali postýlku, tak jsme ji koupili i s nebesy, mantinely, dekou, polštářem, povlečení a s molitanovou matrací. Tehdy jsem nad tím nějak zvlášt neuvažovala. .....Ale ted mi přijde, že ta matrace je dost tenká a nekvalitní. Máte nějaký tip? Slyšela jsem, že jsou dobré pružinové nebo kokosové. A kde jste ty svoje sehnaly?Díky moc za vaše odpovědi.
Ahojky, my máme kokosovou a je super. Je taková tvrdší, takže vhodná pro zádíčka míma. A nebyla ani drahá. ![]()
Ahojky ještě jednou dneska,
už jsem to nakousla v jednom tématu, ale tady je více odpovědí
. Po dlouhém hledání jsem našla tuhle kokosovou matraci: http://www.sleepcentrum.cz/…ce-do-3-let/ jmenuje se Coco. Nebo přemýšlím nad tou druhou s latexem. Co si myslíte, která bude lepší? Máte s nimi někdo zkušenost? ![]()
Ahoj Nikkol,
chtěla jsem se zeptat, v jakém městě a obchodě jsi zakoupila tu matraci. Děkuji Hana
Ahoj, můžete mi poradit prosím jaké máte pro miminka matrace a s jakou jste spokojení? Vím, že hodně upřednostňují kokosovou, ale chtěla bych třeba i poradit značku. Děkuji ![]()
tak ja mam taky ze sleepcentra http://www.sleepcentrum.cz/…race-bambino ale ze studene peny, ma dve tvrdosti a je super prodysna + goretex. potah ktery neprotece..
ta kokosova co psala mariecerna tak nad tou jsem taky premyslela, je totiz cela z kokosu a kdyz je pojena latexem, tak pry min pousti ty vlakna..
btw na facebooku maji ted akci 15% http://www.facebook.com/sleepcentrum
Příspěvek upraven 08.08.11 v 16:11
My měli do postýlky tuto: http://www.domov-utulne.cz/…e-gita-plus/ Kupovala jsem přímo u výrobce.
Ahoj,
chtěla bych se zeptat na váš názor a případně zkušenost u matrace dormeo baby-pedic.
Moc děkuji za názory ![]()
Nevím, každé dítě je asi jiné, ale to naše na tvrdé matraci sát nechce. Ze začátku (ještě v zavinovačce) v postýlce spala, ale jakmile z ní vyrostla nechtěla v postýlce být. Jednou jsem jí přenášela z naší postele, kde usnula schoulená na polštáři a zvedla jsem jí i s ním a vydržela spát. Myslela jsem nejprve, že je to náhoda, ale nebyla. Jednoduše jí vadí tvrdá matrace.
Ahoj,
bavila jsem se ve specializované prodejně na téma matrace pro mimča a bylo mi řečeno, že je nesmysl kupovat kokosovou matraci, jelikož kokos je přírodní látka, která v sobě krásně drží roztoče a pak vznikají mimču alergie. Že chodí spousta maminek a vyžadují kokosovou matraci, přitom ale oni doporučují polyurethanovou pěnu, která je pro mimčo taky naprosto vyhovující a nebudou se v ní množit roztoči. K tomu ještě snímatelný nepropustný potah a mám prý to nejlepší, co pro mimčo mohu udělat.
Máte někd zkušensti i s tímto názorem?? díky ![]()
Holky a neprodáváte některá matraci? Docela by se mi hodila, ideálně tak do týdny..
Máte někdo zkušenosti s jinou než kokosovou, pohankovou matraci? Totiž, když dítěti proteče plena kokos nebo pohanka toto nasaje a začne plesnivět a množit se bakterie. Vím, že existují chrániče matrace ale ty ajsou na bázi igilitu a podobných neprodyšných materiálu. A v létě se malý spotí a má hned spoustu potniček. Takže sháním nějakou kvalitní matraci bez kokosu, pohanky atd. Díky
HOlky nechce se mi zakládat další obdobné téma, když tu tohle běží…
Nemáte někdo info, jak je to s matracema pro větší děti? Chceme malému (1,5 roku) už pomalu koupit normální dětskou postýlku 160×70 cm nebo obdobnou a jakou matraci na ni? Má mít dítko nějakou oporu jako dospělý (tak třeba zónovou matraci se studenou pěnou) nebo naopak ne, má stejně jako mimča ležet ještě na rovném?
kkomik my máme z pur pěny s goretexovým potahem,počurane zatím jednou a potah to ustal.
Já myslím, že se to dneska zbytečně moc řeší. Já jako malá spávala na takové té klasicko kovové posteli s matrací proleželou, u babičky byla uprostřed dokonce podepřená cihlami, aby se tolik neprohýbala a v pohodě. ![]()
Ale tím samozřejmě neříkám, že bych dopustila, aby tak spalo moje dítě, to vůbec ne. Jen že není potřeba dělat si s tím až takovou hlavu..