Dětská mléčná kaše

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45685
24.1.19 18:06

No zjistila jsem ze ve spoustě z nich je bohužel cukr. S to třeba už v kasich od 4. Měsíce (Nestle). Bez cukru jsou napr kaše od Nutrilonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3161
24.1.19 18:22

@Baruunečka
Značka DM Bio má jednodruhové i vícedruhové bez přidaného cukru, za mě :palec: Např. ovesná, rýžová je fajn, dnes jsem si nově koupila jáhlovou, tak věřím, že taky nezklame :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.1.19 18:27

@Zwetta přesně ty jsem používala, dají se míchat s vodou i mlékem, dochucovala jsem přesnídávkou nebo ovocem. @Baruunečka nejhorší jsou ty ochucené a připravené dopředu, tam je vždycky plno přidaných zbytečností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
24.1.19 18:35

Kendamil kaše. Taky bez přidaných látek, cukru, chuťově skvěle, malý je miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
24.1.19 18:45

Žádné. Nejlepší dle mě koupit samostatně např. mleté ovesné vločky, pohankové atd a z toho tu kaši udělat. Dnes už je vše děláno instantním způsobem přesto se jedná o čistou samostatnou surovinu. Žádný cukr maltodextrin oleje prostě nic. Stačí pak jen rozmíchat do um, mm, mléka přidat dle chuti ovoce, kakao, zeleninu atd a dobrota je na světě. A cena? Směšná. Ze 150g sáčku za cca 50 Kč uděláte kila kaše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
24.1.19 18:54
@podaji píše: Žádné. Nejlepší dle mě koupit samostatně např. mleté ovesné vločky, pohankové atd a z toho tu kaši udělat. Dnes už je vše děláno instantním způsobem přesto se jedná o čistou samostatnou surovinu. Žádný cukr maltodextrin oleje prostě nic. Stačí pak jen rozmíchat do um, mm, mléka přidat dle chuti ovoce, kakao, zeleninu atd a dobrota je na světě. A cena? Směšná. Ze 150g sáčku za cca 50 Kč uděláte kila kaše :mrgreen:

Kde koupim ty mleté vločky? A to se pak musí nějak vařit že.

Nevite někdo o bezmlecne ochucene kaši bez cukru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
24.1.19 19:05

DM Bio, i chuťově :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
24.1.19 19:08

DM bio mléčné ochucene obsahují bohužel fruktozu… a nechci dávat pořad jen ty bez chuti .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
24.1.19 19:11
@podaji píše: Žádné. Nejlepší dle mě koupit samostatně např. mleté ovesné vločky, pohankové atd a z toho tu kaši udělat. Dnes už je vše děláno instantním způsobem přesto se jedná o čistou samostatnou surovinu. Žádný cukr maltodextrin oleje prostě nic. Stačí pak jen rozmíchat do um, mm, mléka přidat dle chuti ovoce, kakao, zeleninu atd a dobrota je na světě. A cena? Směšná. Ze 150g sáčku za cca 50 Kč uděláte kila kaše :mrgreen:

Ano, také tak připravujeme, ve vodě rozvařím jemné vločky, třeba DM, přidám UM (podle věku nebo nemusí být, osladí kaši), ořechový olej, rozmačkaný banán, jablečné pyré, acidofilní mléko nebo jogurt pro zjemnění, borůvky, maliny, co zrovna letí, podle věku pak ořechy, semínka, citronovou nebo pomerančovou šťávu, prostě co zrovna je, každý den jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
24.1.19 19:14
@veria píše:
DM bio mléčné ochucene obsahují bohužel fruktozu… a nechci dávat pořad jen ty bez chuti .....

Já dávala cca do osmého měsíce DM Bio, když už pak syn zvládal kousky, dělala jsem kaše z rozvařených ovesných a jiných vloček (viz. níže).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
24.1.19 20:13
@Beata.xy píše:
Ano, také tak připravujeme, ve vodě rozvařím jemné vločky, třeba DM, přidám UM (podle věku nebo nemusí být, osladí kaši), ořechový olej, rozmačkaný banán, jablečné pyré, acidofilní mléko nebo jogurt pro zjemnění, borůvky, maliny, co zrovna letí, podle věku pak ořechy, semínka, citronovou nebo pomerančovou šťávu, prostě co zrovna je, každý den jinak.

Nojo ale to zatím moc není pro sedmimesicni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
24.1.19 20:25
@veria píše:
Nojo ale to zatím moc není pro sedmimesicni. :nevim:

Jsou to tyhlety kaše od téhle firmy můžeš dávat rýžovou jahelnou…
 https://aktin.cz/…-kase-ryzova?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22800
24.1.19 22:05

@Baruunečka domácí kaše ;) víš co si tam dáš.
Rýžová kaše , jáhlová kaše , ovesná kaše , krupicová kaše , kukuřičná kaše , pohanková kaše ;)
Můžeš tvořit, nic na tom není a dochutíš čím je libo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
24.1.19 22:27

@veria
Praaave. Ted mam doma to Nestle a potom,co jsem si přečetla složení, jsem byla opravdu znechucena. :roll: ..Jenom kolik druhu oleje tam je,hrozný…Předtím jedla Hipp kase,ale uz ji nechutnaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
24.1.19 22:29

@Zwetta
Výborně! Určitě vyzkouším…Dekuju za doporučení :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...