Dětská oslava - nějaké tipy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
20.6.25 06:32

Poklad může být i dětské šampáňo, to si potom otevřou společně.
Cílem hry je zabavit se po cestě a najít poklad, ne že musí každá dostat nějaký dárek.
Určitě budou mít větší radost z úkolů a nápověd po cestě k pokladu než z kuliček, deníčků nebo jiných blbinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
20.6.25 06:35

Měla jsem na oslavě 5 a 6 leté děti (takže ano, trochu rozdíl). Měly tady hledání barev, které jednorožec poztrácel, když šel barvit duhu. Na konci našly pastelky a pak si tady dohromady malovaly na velké papíry. Takový poklad jim bohatě stačil, takže jak píše uživatelka nade mnou, poklad může být třeba dětské šampaňské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2771
20.6.25 07:00

My pořádáme synovi oslavu za týden (7let), letos poprvé s kamarády, dosud jsme slavili s rodinou. Kamarádka se mě ptala co budeme dávat jako dárečky hostům, že by mi něco senzorického vyrobila. Řekla jsem jí, že jestli někdo něco dostane tak to bude náš syn, my posekame zahradu, uděláme pohoštění pro děti a rodiče, nafoukneme hrad a necháme je svému osudu. Zábavu neorganizuji, nemám na to talent. Koupila jsem bublifuky a 2 velké náplně. Plánujeme objednat pizzu, půl pizzy na dítě a jedna navíc, kdyby chtěl i někdo z rodičů. Případně ještě objednáme další. Uvidíme jak se to povede, příště kdyztak v zábavním centru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
20.6.25 07:16

Dělávám na část oslavy vždycky nějaký program, děti to milují :nevim: Teď naposledy jsem dělala stezku, cestu kolem světa, dostaly cestovní pasy a každé stanoviště byl jeden kontinent a k tomu laděný úkol. Mělo to úspěch. A když doletěli zpátky domů, tak odměna byl poklad se „společnou zábavou“, koupila jsem jim tam šampáňo, popcorn, chodníkové křídy, bublifuk na obr bubliny, balonky.

Jináč když jsem dělala první oslavu pro nové spolužáky dcery, tak jsme měli bojovku u nás doma a díky ní nám prosmejčili celý dům, to se taky setkalo s nadšením :mrgreen:

Co se taky děckám líbilo, byly pokusy. Třeba jsme vyráběli „obal na vajíčko“ a pak ho házeli z okna a soutěžili, komu přežije (děti čekaly pod oknem).

• Citovat
  • Upravit
4912
20.6.25 09:28

V tohle věku připravit občerstvení a nechat být, oni se zabaví, neboj :)
Pokud chce dcera stezku s úkoly, ať si ji s dětmi zorganizují sami ne? prostě klasickou šipkovanou - dvě tři děti jdou jako předvoj a schovávají, za nimi jde zbytek a hledá. Dala bych jim pytlík bonbónů, ať mají na konci co zakopat a ať se děti podělí :nevim: Mám pocit, že někdy to jako rodiče fakt přeháníme - stále nějaké vymýšlení programu, odměny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
20.6.25 11:26

Před 2 týdny jsme měli také oslavu
Děti 10-13 let
Děti z her nadšené, vždy 2 družstva proti sobě

• skákání v pytly
  • střílení ze vzduchovky
  • malování poslepu
  • oblékání a vyslékání 3 větších triček
  • na kotníkách přivázané balonky a ničení balonku mezi sebou
  • stavení pyramidy z kelímku na kafe
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
20.6.25 11:59

Nechala bych je si hrát, úplně jednoduše :-). Zajistit zobání, dobroty. A nechat prostě bejt :-D Já konkrétně nechápu, proč by pořád měly mít děti všechno organizované. Už jsou celkem velké. Od cca přibližného věku praktikuji u syna. Odmítám hrát roli animátora. A nikdo si nikdy neztěžoval a děcka si prostě hrála :-) Ať se oslava vydaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.25 12:30

U nás byla oslava minulý měsíc. Děti 6× 9 let a 3× 3 roky. Dcera měla slíbený skákací hrad, ten jsme měli půjčený za 2500,– takový ani malý, ani velký, se skluzavkou… Pak jsem nakoupila různé bublifuky a tu tekutinu a to je taky dost bavilo. Pak si sami vymysleli závody na šlapací motokáře… Plus měli k dispozici houpajdy, domeček a pískoviště, co máme stabilně na zahradě… Ještě jsme měli postavený takový ten párty stan a když sprchlo, tak tam jsme u stolu hráli tichou poštu a takové to dokreslovaní obrázků.
Dcera nadšená, ostatní děti zdá se taky, ani po pěti hodinách se neměly k odchodu :-). Žádnou extra zábavu jsme neorganizovali, kecaly jsme s ostatníma mámama, já jsem se samozřejmě jsem se starala o jídlo a pití. Uznávám, že to není zrovna lowcost, ale o dětech jsme defacto nevěděly :-)

• Citovat
  • Upravit
1615
20.6.25 16:51
@Anonymní píše: Více

To mě přivádí k myšlence…Máte na takových oslavách matky těch dětí? Z toho by mě trefilo 8o za mě tam patří jen děti a rodiče ať je přivezou, odvezou…ale abych tam hostila i je. To jako fakt ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7475
20.6.25 17:32

@kruel neee bez rodičů. jen od jedné tu budou rodiče. s nimi budeme grilovat, to ksou kamarádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7475
20.6.25 17:35

@kruel neee bez rodičů. jen od jedné tu budou rodiče. s nimi budeme grilovat, to ksou kamarádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1613
20.6.25 19:08

Na začátku oslavy je nějaká hra, většinou malovací. Pak starší dcera s kámoškou připraví stezku s úkoly a pokladem, což jsou bonbóny. Pak už divočí a hrajou židlickovanou a na schovku, ta má vždycky největší úspěch. Jako výslužky dávám zbytky dortu, protože holky chtějí vždy patrový a to se nikdy nesní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1613
20.6.25 19:08
@KKK85 píše: Více

Rodiče zdrhají ještě před brankou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7475
20.6.25 19:16
@ambruše píše: Více

Já většinu těch rodičů ani neznám… ale vloni to bylo fajné. Měla jsem pozvánky a konec napsaný v 19hodin. Tak nějak si ti rodiče chodili… noo a pro jednu slečnu že už je tu taťka u branky.. tak jsem se rozloučili… a za chvíli ta slečna se vrátila že taťka ji dovolil do půl deváté… říkám ahaaa.. došli mi slova… tatínek pryč dítě na zahradě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1613
20.6.25 19:18
@KKK85 píše: Více
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...