Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ivodička píše:
@verunka84 Já s malým chodila na klistýry ambulantně k pediatrovi. Plenku sebou
Jinak nám hodně pomohl parafínový olej. Glyc. čípek ani laktulosa mu nezabraly(byl mu tenkrát rok a půl)
Dík,to si mě trochu uklidnila
vy jste měli taky problémy s kakáním?Jsem zvědavá co mi řekne zítra dr ![]()
@verunka84 už jste asi byli u doktora. My jsme hrozně trpěli zácpou, hodně jsme si užili…ale teď už je malej v pohodě ![]()
@ivodička píše:
@verunka84 už jste asi byli u doktora. My jsme hrozně trpěli zácpou, hodně jsme si užili…ale teď už je malej v pohodě
Ahoj, jo byli jsme u dr v pondělí hrozil nám špitál tak jsem včera do malé narvala čípek a zabral
teď se zase bojí kadit tak zítra dostane další čípek......jak dlouho jste měli zácpu? A jak dlouho ti dítko nekakalo(myslím dní)
@verunka84 I 5 dní. Na zácpu jsme trpěli asi tak čtvrt roku? Už si to nepamatuji, ale bylo to dlouhodobé. Pomohl nám až ten parafínový olej.
To je fajn, že vám čípek pomohl, ale myslím, že by to chtělo alespoň laktulosu, aby to malou tak nebolelo. Já před kakáním mazala malému zadeček alespoň rybylkou.
@verunka84 Taky myslím, že by mohla pomoci laktulóza. Jinak doporučuju tuhle diskusi, je tam spousta zkušeností:
https://www.emimino.cz/…zacpa-43109/
@luon píše:
@verunka84 Taky myslím, že by mohla pomoci laktulóza. Jinak doporučuju tuhle diskusi, je tam spousta zkušeností:
https://www.emimino.cz/…zacpa-43109/
Tak malá se dnes sama vykakala-hurá, hurá děkuji bože
a laktulozu dávám 3×20ml ![]()
Klystýr by měla pediatrička udělat ambulantně. my jsme měli za celou dobu kolem stovky klystýrů v nemocnici, jeden čas jsem dělala i doma, mám zásobu fyziologickcýh roztoků. Parafín by se neměla podávat dětem do jednoho roku, hrozí vdechnutí a možná zápal plic, místo lactullosy doporučuji forlax, nenadýmá tolik. Hodně probiotik, dočasně zvýšit příjem a užívat dlouhodobě, vařit projímavé potraviny. Jenu chvíli jsem používala i čípky, ale bez uspěchu, museli manuálně vybrat střevo, poté i pod narkozou. pokud ani to nezabere, obrátila bych se na odborníky.