Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky, díky za tipy… Na mě opravdu nejvíc udělalo dojem poslední kolo zn. yedoo, na netu se dá sehnat za 2500, takže cena ideální a váha 7,2 kg super…
@berrunka1 Máme ho už několik měsíců doma a velká spokojenost. Kamarádka už ho pro malého pořídila taky. ![]()
Ahoj, ozivuji diskuzi. Shaním pro 3 letou dceru kolo, zrejme velikost 14 a chtela bych vedet co vsechno u kola mám zkoumat a vaše názory. Ráda bych aby bylo kolo lehke. Co vubec nevim, tak s jakou brzdou? Jestli s rucni nebo s tim ze slapne dozadu. A pak jsem zjistila, ze jsou kola kde musi dite porad slapat a ty kde ne, jako u normalnich kol. Tak ktere je lepsi? Urcite ji na zacatek dame i postraní kolecka. Diky za rady.
Tak furtšlapa rozhodně neee…Ale myslím, že není moc o čem přemýšlet, v této velikosti mají téměř všechny kola brzdu šlápnutím dozadu (torpédo) a dítě šlape jen když šlape
. Pokud jde o hmotnost tak nejlehčí budou s ALU rámem, ale u těch dětských ten rozdíl není tak markantní. Ruční brzdu máme až na 20" kole s přehazkou. Jinak my teda jedem u obou dětí systém 12,16,20…a spokojenost. 14 je takový podivný mezirozměr ![]()
Ahoj, my taky kupovali 12, a pak hned 16. Meli na prodejne 14,ale hned nam rekli, ze se na to blbe shani nahradni dily a celkove je to zbytecne. Co se tyce kola, nechali jsme makyho vzdy na kole v prodejne prokjet, aby si zkusil, jak se mu slape. Ono bylo dulezite i jake jsou slapky, na nektereych se mu slapalo blbe, nemohl se do nich poradne oprit. Co se tyce vahy, tak i pres snahu mu najit lehke kolo, i to odlehceno bylo na jeho konstrukci dost tezke. Rozhodne prijemnejsi je brzdit dozadu, dite nema jeste tak dobrou koordinaci, aby zmacklo brzdy na riditkach. Doporucuji zajit do cykloobchodu a nechat si poradit.Dite vzit s sebou a kolo poradne vyzkouset.
Tak mě zas osobně přijde 12 pro tříleté dítě malé. Já když vidím, jak mají některý ty děti při šlapání kolena pomalu u brady, tak si říkám, jak strasně náročné musí být šlapat na tom kole… Ale ono taky hodně záleží na tom rámu toho kola…
Ahojky, a taky záleží na výšce dítěte, nám taky sedla spíše ta 16. Hlavní bylo, zda dítě došlápne - vzhledem k tomu, že jsme podzimní, kupovali jsme z odrážedla na jaro až tu 16. (Ale asi ne ve třech letech, to už si vážně nepamatuju, my totiž jezdili bez koleček, připadlo nám to zbytečný, když uměl držet rovnováhu)
Ono upřimně, když to dítě nechce šlapat, tak je jednodušší vzít odrážedlo do ruky (obvykle lehke, či zavěsit na kočar k druhému dítěti) a netlačit na pilu. S kolem je to pak složitější… tj. hlavně těžší…
I jej rvát do auta. Vím, že jeden rok jsme střídali ještě odrážedlo s kolem, kolo bylo jakoby navíc. Moc toho dítko nenašlapalo. Jaksi nebyla síla…
My jsme meli taky odrazedlo a spokojenost velka. Pak byl zvyk na kolo mnohem lehci.
Ahoj, mohla bych poprosit o radu. Nemohu se rozhodnout, jestli Specialized Hotrock nebo Scott contesa, velikost 12, obojí za podobnou cenu, tak já vůbec nevím. Vím, že obojí jsou výborná kola a že u té 12ky je to skoro jedno, ale když už si můžu vybrat, které je lepší?
Moc děkuji za radu, já to mám chvíly to, podruhé tamto a těm dalším údajům, kromě hmotnosti, která je podobná vůbec nerozumím ![]()
Kola Specialized jsou podle mě top ![]()
ale jak říkáš - spíš je to jedno.
Vezmi to, které je lehčí.
Vzala bych specialized. Ještě jsem koukala na meridu, ta je taky lehká.
@sovicka1 To je možné. Ale my tam nakonec taky sehnali kolo pro syna. Měli jsme Author jet 12, nakonec jsme mu po roce koupili šestnáctipalcové, které je mnohem lehčí, než ta dvanáctka. Mají tam opravdu nejlehčí kola na trhu.