Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Rada bych také slyšela názory chci také 12 pro holčičku, chtěla bych aby bylo co nejlehčí a kvalitní nyní jezdime na firstbike a rádi bychom už přešli na slapky ale nevím vůbec jaké kolo
@Rampepurna a nevíte prosím jak je to nyní na d testu jaké kolo je mezi prvními?
@martina.se Teď jsem na něj koukla, ale zrovna Leaderfoxe u nás snad žádný cykloobchod nenabízí. Což je blbé, protože zrovna kolo se mi na netu kupovat nechce. Potřebovala bych, aby si ho malý vyzkoušel, aby ho seřídili…
@hvezdicka736 Na DTestu naposledy testovali kola v roce 2011 a tehdy vyhrál z dvanáctipalcových Author Jet.
@pukacu my ho koupili normálně v cykloprodejně - mají ho i ve sportisimu a pod
právě, že leaderfox je hodně rozšířená a kvalitní značka dětských kol
taky jsem to nejdřív zkoušela - kluk nasedl, chlápek to celé seřídil podle něj a pak klasický záruční servis atd. ![]()
@martina.se Sportisimo u nás taky je, ale podle jejich e-shopu Leaderfoxe nemají. Ale můžu tam zkusit zajít osobně a uvidím. ![]()
V jednom obchodě mi nabízeli Pidapi Alu, ale neměli ho zatím na vyzkoušení. V jiném pak Amulet. To nevypadalo špatně, bylo lehké, ale člověk toho stejně takhle na první pohled moc nepozná. Aspoň já tedy ne.
Proto se raději ptám na rady. Asi by nebyl problém je v obchodě pak požádat o objednání konkrétní značky.
A už mám z těch kol hlavu opravdu velikou. Docela rozhodující je pro mě totiž hmotnost - myslím, že u tak malých dětí je každé deko znát. A nejsem schopná se dopátrat. Výrobci mají úplně jiné údaje než prodejci… Pak aby se v tom člověk vyznal.
Nám se líbí tohle teda spis male ale nevím nevím co to je za kvalitu atd v obchodě nikde není jen na netu
Máme toto: http://www.rockpoint.cz/…-290558.html
Kupované použité od známých a vypadá pořád jako nové…
@pukacu no okoukni, uvidíš. Mmchdm, co se týče váhy kola - vyzkoušeno mám toliko, že těžší kolo má lepší stabilitu, lehčí koho snadněji „ustřelí“. Ten leader byl cca 10 kg (přesně už nevím, možná míň, možná víc ![]()
@pukacu
Mezi nejlehčí kola 12´, to jsou s hliníkovým rámem, patří Author Jet ( toho máme my, váží 8,3kg), Specialized Hotrock, Superior Penguin, Merida Dakar a GT ( nevím druhý název ) a určitě ještě nějaká další. Malý kolo ušlápl v pohodě.
Jinak je hovadina, že čím vyšší váha kola, tím lepší stabilita. Pokud kolo ustřeluje, znamená to, že má přefouklá kola.
Tak jsme nakonec koupili tohle. Až pořádně ozkoušíme, napíšu, jaké je. Ale je docela lehké a malému se strašně líbí.
http://www.yedoo.eu/…-12/alu.aspx#Blue
@pukacu
Vypadá hezky. Že se malému líbí, je stejně nejdůležitější
.
Holky, díky za tipy… Na mě opravdu nejvíc udělalo dojem poslední kolo zn. yedoo, na netu se dá sehnat za 2500, takže cena ideální a váha 7,2 kg super…
@berrunka1 Máme ho už několik měsíců doma a velká spokojenost. Kamarádka už ho pro malého pořídila taky. ![]()