Dětské pokoje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2164
4.2.23 18:51

No přeháníš a nepřeháníš.
Myslím si, že si měl promluvit s tebou, než přijde na to rozděl a panuj.
Jinak to rozdělení mi nepřijde úplně mimo, dva kluci jednou za čas v pokoji mi přijdou fajn řešení, zvlášť když holka je starší a kluci si jsou věkově celkem blíž.
Za mě by bylo logičtější dát kluky do většího pokoje, když tam jednou za čas budou dva.
To, že nebude prostor pro další dítě je úplně mimo, pokud chceš mít jistotu více dětí, asi nebylo vhodné si vybírat muže, co už někde dvě má. Nebo on ti dvě další slíbil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24654
4.2.23 18:56

Holčička má už zřejmě svoji hlavu a tatínek se jí samostatným velkým pokojíčkem snaží podkuřovat, abych k nim vůbec chodit chtěla. Mně se to jeví celkem logické. To už je to riziko najít si partnera s dětmi no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.23 19:03

U nás podobný věk dětí. Teď mají pokoj dohromady, hlavně na spaní a na věci, hrajou si stejně v obýváku. Až bude dům, chci pro naše a naše budoucí dva dětské pokoje samostatné a pro manželovo děti velký jeden, který se bude dát kdyžtak přepažit na dva menší. Ve vaší situaci bych nechala největší pokoj vašemu dítěti už proto, že má nejvíc věcí. Naopak. Nejmenší pokoj bych nechala dceři, bývá to krásně dekorovatelný, mohla by si ho zařídit sama. Opačně mi to přijde jako blbost, kolik věcí u vás nemají a jak říkáš, mají už pokoje doma. Od manžela by mě to mrzelo…

• Citovat
  • Upravit
9757
4.2.23 19:03
@lucad77 píše:
Holčička má už zřejmě svoji hlavu a tatínek se jí samostatným velkým pokojíčkem snaží podkuřovat, abych k nim vůbec chodit chtěla. Mně se to jeví celkem logické. To už je to riziko najít si partnera s dětmi no. :nevim:

Osmiletá holka má jiný spací režim než dva malí kluci. Holka samostatně menší pokoj, kluci větší. Další dítě neplánovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
4.2.23 19:12

U nás mají děti pokoj napůl (každé z předchozího vztahu, 1 s námi žije, druhé jezdí na víkendy), ale to dítě, co je doma víc, má „lepší“ půlku, čili u okna, aby mělo světlo na úkoly a přecijen, potřebuje víc prostoru, když je doma 10/14, zatímco to druhé 4/14..
Kdybychom měli pokoj navíc, první dítě bude mít svůj pokoj a druhé se bude o svůj pokoj dělit s pracovnou (nemá smysl živit pokoj, který by byl většinou prázdný).
Takže, zakladatelko, velký pokoj kluci, menší nevlastní dcera a malý pracovna.

• Citovat
  • Upravit
6794
4.2.23 19:15

Je to nesmysl i skrz ulozny prostor. Bud dcera a jeji vlastni bratr do velkeho, vasemu synovi ten mensi nebo oba kluky do vetsiho a holku do mensiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
4.2.23 19:38

Mně přijde divné, že on svépomocí opravil dům a ty jsi tam byla dnes poprvé. Ačkoliv muž opravoval dům ještě před manželstvím, tak se mnou konzultovat všechny designové věci typu obklady, podlaha, kuchyň, světla atd. Přijde mne to divné.
Jinak já bych dala do většího pokoje buď dva kluky nebo dve manželovi děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
4.2.23 20:10
@Anonymní píše:
Dobrý den, asi to není důvod k rozvodu, ale stejně mě to tíží.

Můj manžel má dvě děti z předchozího manželství, 5 let kluk a 8 let holka.

My máme spolu 3leteho syna.

Muž zdědil dům, který svépomocí upravil. Dole je kuchyň, obývák, koupelna a ložnice a nahoře muž říkal, že jsou dva dětské pokoje a kancelář.

Dnes jsme to procházeli a on řekl, že ten větší pokoj bude dcery, druhý pokoj můžou mít kluci dohromady a nebo v té kanceláří, naprosto mikro pokoj/nudle může mít náš syn. Děti nemá ve střídavé péči, takže já se budu starat o velké pokoje a můj syn bude v kuťce? Nehledě na to, že není prostor pro případné další dítě, které já bych ještě chtěla…

Přijde vám to v pořádku? Prý ten největší pokoj dcerce už slíbil…ale i tak, oni mají už své pokoje a domov…pro nás to má být tady, ale asi dost omezené. Přeháním?

Děkuji

Tak ten velký pokoj by byl nejlepší pro vašeho syna, a když tam bude I jeho syn tak spolu a dcera ten jiný pokoj. Hlavně nechápu jak vše rozhoduje sám, to by mi vadilo. Řekla jsi mu doufám na to neco

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
4.2.23 20:11
@zrcadlo píše:
Jo, přeháníš. To tříleté dítě bude 99% času s tebou dole a hrát si v obýváku nebo kuchyni, a to ještě několik let. A jak jako „není prostor pro další dítě“? Uvědomuješ si, že jsou rodiny, které žijí na 50m2 a prostor se najde?
Manžela naprosto chápu, že tomu nejstaršímu dítěti, navíc holce, slíbil samostatný pokoj, a že chce děti nalákat na to, že pro ně má připravené hezké prostředí. Kluky bych dala do toho pokoje vedle, a otevřeně mluvila o tom, že pokud bude další dítě, tak až doroste do nějakého věku, tak buď budou v jednom pokoji děti z předchozího vztahu (zohlední se věk), nebo třeba pokud to bude holka, tak budou výhledově holky spolu a kluci spolu. Nebo holka povyroste a třeba si sama řekne, že bude radši sama v té nudli, než ve velkém pokoji se sourozencem.
Jestli ses na tom všem podílela třeba z 50% finančně, tak jste se měli domluvit dopředu, abys věděla, do čeho sypeš svoje úspory.

Ale oni nejsou v 50 m. A holka může mit svůj pokoj ale ne největší. děti budou rust a pokoj velký je pro toho, který tam je porad

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
4.2.23 20:12
@zrcadlo píše:
Jo, přeháníš. To tříleté dítě bude 99% času s tebou dole a hrát si v obýváku nebo kuchyni, a to ještě několik let. A jak jako „není prostor pro další dítě“? Uvědomuješ si, že jsou rodiny, které žijí na 50m2 a prostor se najde?
Manžela naprosto chápu, že tomu nejstaršímu dítěti, navíc holce, slíbil samostatný pokoj, a že chce děti nalákat na to, že pro ně má připravené hezké prostředí. Kluky bych dala do toho pokoje vedle, a otevřeně mluvila o tom, že pokud bude další dítě, tak až doroste do nějakého věku, tak buď budou v jednom pokoji děti z předchozího vztahu (zohlední se věk), nebo třeba pokud to bude holka, tak budou výhledově holky spolu a kluci spolu. Nebo holka povyroste a třeba si sama řekne, že bude radši sama v té nudli, než ve velkém pokoji se sourozencem.
Jestli ses na tom všem podílela třeba z 50% finančně, tak jste se měli domluvit dopředu, abys věděla, do čeho sypeš svoje úspory.
Ale oni nejsou v 50 m. A holka může mit svůj pokoj ale ne největší .děti budou rust a pokoj velký je pro toho ,který tam je porad
@Sisika9 píše:
Je na tebe v tom domě, který jste opravili za společné peníze, napsaná alespoň část? Já jen, že takový charakter jako tvůj muž, který opustí půlroční dítě a za dalšího půl roku už dělá dítě tobě, se na tebe může taky jednoduše vyprdnout. A dost pochybuji, že když dceři něco slíbil, bude brát v úvahu tvoje námitky.

Myslím, že tahle diskuze je úplně o něčem jinem

• Citovat
  • Upravit
3792
4.2.23 20:22
@Cizinka 999 píše:
Myslím, že tahle diskuze je úplně o něčem jinem

Myslím, že není. Protože dům je chlapa, a ten je takový charakter, že ho určitě zajímá, co si jeho současná myslí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16197
4.2.23 21:15
@Cizinka 999 píše:
Ale oni nejsou v 50 m. A holka může mit svůj pokoj ale ne největší. děti budou rust a pokoj velký je pro toho, který tam je porad

Tak zakladatelka to nikde neuvádí, a vzhledem k tomu, jak je ublížená, tak bych se nedivila, kdyby jeden pokoj měl 18m2 a druhý pokoj 20m2, a tam je to prašť jako uhoď. Pokud má jeden 12m2 a druhý 25m2, pak by mi přišlo zbytečné ten velký blokovat pro slečnu. I když i tam např. pokud ona tancuje a bude tam mít cvičnou žíněnku, tyč apod., tak by to opodstatnění mělo.
Principiálně mi ale přijde hodně ujeté, že zakl. žárlí na starší děti a chce primárně velké pokoje pro své tříleté a pro své ještě nenarozené a možná manželem ani neschválené dítě. Rozdávala si to s ním, když měl doma mimino, a teď jeho dětem závidí, že jejich táta chce ve SVÉM domě pro SVOJE děti pokoje, protože JEJÍ dítě by se mělo mít líp? Co to jako je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14600
4.2.23 21:23

Hele čím menší pokoj, tím lépe zařídit, a pak se o nej ještě poperou :P ale ne, triletemu minipokojik stačí, a navíc kdo říká, že to uspořádání musí nutně byt neměnné? Vždyť si to můžou časem protocit, jak se budou měnit jejich potreby, u nas to bude také tak, pokoje máme tri a do nich tři děti, jeden 12, druhy 9 a třetí 6 metru, pokoj 9m je vzdálenější ode všech, tak tam půjde nejstarší, který má teď 12m. Batole má 6m, až vyroste, půjde do 12m, kde nejstarší necha i hračky a mimino, které bude v té době už batoletem, dostane tu 6m, kde zůstanou batoleci hračky po prostředním :P momentálně jsou miminkovske věci v 9m :lol:

Ten 9m jsme zařídili opravdu pekne, dražší lamino, nejstarší už po nem občas mlsne pokukuje, je už takovy vyloženě studentský :lol: 6m je taky moc hezky udělaný, je v nem kvalitní dřevěný nabytek. V tom největším je paradoxně nabytek dost laciny a postel sice velká, ale už taková jetá, naše starší vyřazená :lol: takže všechny pokoje jakoby mají stejnou hodnotu, kde chybí metry, je dražší a hezci vybavení aspoň :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
5.2.23 00:05
@Semtex píše:
Hele čím menší pokoj, tím lépe zařídit, a pak se o nej ještě poperou :P ale ne, triletemu minipokojik stačí, a navíc kdo říká, že to uspořádání musí nutně byt neměnné? Vždyť si to můžou časem protocit, jak se budou měnit jejich potreby, u nas to bude také tak, pokoje máme tri a do nich tři děti, jeden 12, druhy 9 a třetí 6 metru, pokoj 9m je vzdálenější ode všech, tak tam půjde nejstarší, který má teď 12m. Batole má 6m, až vyroste, půjde do 12m, kde nejstarší necha i hračky a mimino, které bude v té době už batoletem, dostane tu 6m, kde zůstanou batoleci hračky po prostředním :P momentálně jsou miminkovske věci v 9m :lol:Ten 9m jsme zařídili opravdu pekne, dražší lamino, nejstarší už po nem občas mlsne pokukuje, je už takovy vyloženě studentský :lol: 6m je taky moc hezky udělaný, je v nem kvalitní dřevěný nabytek. V tom největším je paradoxně nabytek dost laciny a postel sice velká, ale už taková jetá, naše starší vyřazená :lol: takže všechny pokoje jakoby mají stejnou hodnotu, kde chybí metry, je dražší a hezci vybavení aspoň :lol: :mavam:

No moje mladší byla naštvaná že má nejmensi pokojíku, no měla. A He fakt že se jí tam ty všechny playmobily a Lego nevesly, pokoj 11 ctverecnich, starší sestra měla 15 m, a my ložnici největší ale s špatnou a terasou, tu opravdu jsem neninila dávat dětem. V 10 letech šla mladší dolů o dvě Petra, kde byl kancl a manželovi kutloch. Tam je ted spokojená, no a starší dcera se rozvaluje ve dvou pokojich. Dole na patří je se segrpu, když má panskou návštěvu, aby měli soukromí, jinak tam jsou hosts, když nějaké máme.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
5.2.23 00:06
@zrcadlo píše:
Tak zakladatelka to nikde neuvádí, a vzhledem k tomu, jak je ublížená, tak bych se nedivila, kdyby jeden pokoj měl 18m2 a druhý pokoj 20m2, a tam je to prašť jako uhoď. Pokud má jeden 12m2 a druhý 25m2, pak by mi přišlo zbytečné ten velký blokovat pro slečnu. I když i tam např. pokud ona tancuje a bude tam mít cvičnou žíněnku, tyč apod., tak by to opodstatnění mělo.
Principiálně mi ale přijde hodně ujeté, že zakl. žárlí na starší děti a chce primárně velké pokoje pro své tříleté a pro své ještě nenarozené a možná manželem ani neschválené dítě. Rozdávala si to s ním, když měl doma mimino, a teď jeho dětem závidí, že jejich táta chce ve SVÉM domě pro SVOJE děti pokoje, protože JEJÍ dítě by se mělo mít líp? Co to jako je?

Proč by to měla být zavist? Je to logické a racionální uvazovani

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí