Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud u vás sem tam přespávají, nechala bych jim jeden pokojíček pro oba. Nemá smysl, aby každý měl samostatný pokoj, když se nejedná o pravidelné návštěvy přes noc.
Jo, přeháníš. To tříleté dítě bude 99% času s tebou dole a hrát si v obýváku nebo kuchyni, a to ještě několik let. A jak jako „není prostor pro další dítě“? Uvědomuješ si, že jsou rodiny, které žijí na 50m2 a prostor se najde?
Manžela naprosto chápu, že tomu nejstaršímu dítěti, navíc holce, slíbil samostatný pokoj, a že chce děti nalákat na to, že pro ně má připravené hezké prostředí. Kluky bych dala do toho pokoje vedle, a otevřeně mluvila o tom, že pokud bude další dítě, tak až doroste do nějakého věku, tak buď budou v jednom pokoji děti z předchozího vztahu (zohlední se věk), nebo třeba pokud to bude holka, tak budou výhledově holky spolu a kluci spolu. Nebo holka povyroste a třeba si sama řekne, že bude radši sama v té nudli, než ve velkém pokoji se sourozencem.
Jestli ses na tom všem podílela třeba z 50% finančně, tak jste se měli domluvit dopředu, abys věděla, do čeho sypeš svoje úspory.
@AnetkaAnke píše:
Pokud u vás sem tam přespávají, nechala bych jim jeden pokojíček pro oba. Nemá smysl, aby každý měl samostatný pokoj, když se nejedná o pravidelné návštěvy přes noc.
No jo, ale dum je manzela a neni špatné, ze chce, aby se u nej vsechny tri deti cítily rovnocenně. Kdyz uz je ma u sebe tak malo.
@Anonymní píše:
Dobrý den, asi to není důvod k rozvodu, ale stejně mě to tíží.Můj manžel má dvě děti z předchozího manželství, 5 let kluk a 8 let holka.
My máme spolu 3leteho syna.
Muž zdědil dům,který svépomocí upravil. Dole je kuchyň, obývák, koupelna a ložnice a nahoře muž říkal, že jsou dva dětské pokoje a kancelář.
Dnes jsme to procházeli a on řekl, že ten větší pokoj bude dcery, druhý pokoj můžou mít kluci dohromady a nebo v té kanceláří, naprosto mikro pokoj/nudle může mít náš syn. Děti nemá ve střídavé péči, takže já se budu starat o velké pokoje a můj syn bude v kuťce? Nehledě na to, že není prostor pro případné další dítě, které já bych ještě chtěla…
Přijde vám to v pořádku? Prý ten největší pokoj dcerce už slíbil…ale i tak, oni mají už své pokoje a domov…pro nás to má být tady, ale asi dost omezené. Přeháním?
Děkuji
Muž zdědil dům, který svépomocí upravil a tys ho dnes viděla poprvé? Zaráží mě, že to s tebou nekonzultoval dřív.
To druhé dítě chcete oba aneb jen ty?
Trochu mi přijde, že s tebou moc nepočítá.
Asi by bylo na čase si sednout a probrat všechny varianty včetně plusů a mínusů. Osobně bych navrhla starší děti dát do jednoho pokoje, budou jezdit spolu a když u vás nebudou pokoj se zavře a nikdo jim tam nebude lozit. A nejmladšího dát do druhého pokoje, kam potenciálně pak přibude ještě jedno dítě. Tu kuťku, jak to ty nazýváš bych nechala jako sklad či něco podobného /klidně i mini pokoj pro hosty/. Ale jak píšu, variant je spousta a docela mě překvapuje, že jste o tom nemluvili už dříve…co a jak…klidně si to sepište na papír: varianty a klady a zápory a uvidíte, jak se rozhodnete
Ještě to v klidu proberte. Osobně se mi zdá nejlepší řešení dát jeho děti do jednoho pokoje a vaše do druhého, kamrlík si nechat jako pracovnu. V tom domě budete žít hlavně vy a pro vás to musí být komfortní. Aby se společný syn mačkal zbytek života v nudlí, aby jeho sourozenci jednou za 14 dní měli každý svůj pokoj, je nesmysl, jsem na tvé straně. Ale v klidu si o tom ještě promluvte, třeba se to manželovi ještě rozleží v hlavě.
Ale řešení, že kluci budou spolu a holka zvlášť, mi přijde taky ok. Jen ať v takovém případě počítá s tím, že vás syn si dost možná bude hrát s věcmi toho druhého, který tam nebude.
Je na tebe v tom domě, který jste opravili za společné peníze, napsaná alespoň část? Já jen, že takový charakter jako tvůj muž, který opustí půlroční dítě a za dalšího půl roku už dělá dítě tobě, se na tebe může taky jednoduše vyprdnout. A dost pochybuji, že když dceři něco slíbil, bude brát v úvahu tvoje námitky.
Přijde mi to od tvého manžela docela hloupé. Z vlastní zkušenosti potřebují spíš kluci větší pokoj, jak holky. Navíc u té osmileté budou hračky ubývat. Vaši kluci měli dostat velký pokoj společně a holčina ten menší. Ten,, kutloch" klidně mohl zůstat pro potencionální mimino. Co bych ale brala jako největší podraz, že to s tebou vůbec manžel neprobral a sliboval dopředu. Nebylo by možné ještě udělat nějakou přestavbu a menší pokoje zvětšit na úkor toho většího?
Dala bych velký pokoj jeho dětem, ideálně nějak oddělit opticky, když to jsou kluk a holka ( u mámy mají pokoje jak? ) a vašemu nejmladšímu menší, pidi pokoj nechat na pracovnu. Že něco slíbil bez přemýšlení a domluvy s tebou, je blbě. To si pak bude muset s dcerou vyřešit.
Nedávala bych dohromady dítě, které v tom pokoji bude pořád a dítě, které tam bude jen občas.
U nás mají společně pokoj moji kluci, které mám ve střídavce, nejmladší společný syn spí s námi a nejstarší dcera, manželova, která jezdila jen na víkendy ( a teď už tu nespí vůbec) byla samostatně ( menší prostor)
Přijde mi divný vyprc.at si s mužem, co má doma kojence další děcko a pak se divit ![]()
To je tak, když se nepřemýšlí dřív než rodí. Řekla bych si, má roční druhé dítě, chci s ním plodit, když vím, že ty děti nevysublimujou a že je bude chtít mivat u sebe a bude potřeba je zabezpečit a vytvořit jim vhodné podmínky???
Ne, nechci s ním plodit, nestálo by mi za to v něčem omezovat vlastní dítě a sebe… Jak jednoduché.
Dala bych do toho největšího pokoje dvě děti, ať už obě jeho nebo oba vaše kluky. Aby tam vegetilo jedno dítě a navíc ten pokoj byl většinu měsíce volný, to mi nedává smysl.
Dobrý den, asi to není důvod k rozvodu, ale stejně mě to tíží.
Můj manžel má dvě děti z předchozího manželství, 5 let kluk a 8 let holka.
My máme spolu 3leteho syna.
Muž zdědil dům, který svépomocí upravil. Dole je kuchyň, obývák, koupelna a ložnice a nahoře muž říkal, že jsou dva dětské pokoje a kancelář.
Dnes jsme to procházeli a on řekl, že ten větší pokoj bude dcery, druhý pokoj můžou mít kluci dohromady a nebo v té kanceláří, naprosto mikro pokoj/nudle může mít náš syn. Děti nemá ve střídavé péči, takže já se budu starat o velké pokoje a můj syn bude v kuťce? Nehledě na to, že není prostor pro případné další dítě, které já bych ještě chtěla…
Přijde vám to v pořádku? Prý ten největší pokoj dcerce už slíbil…ale i tak, oni mají už své pokoje a domov…pro nás to má být tady, ale asi dost omezené. Přeháním?
Děkuji