Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zrcadlo píše:
Tak zakladatelka to nikde neuvádí, a vzhledem k tomu, jak je ublížená, tak bych se nedivila, kdyby jeden pokoj měl 18m2 a druhý pokoj 20m2, a tam je to prašť jako uhoď. Pokud má jeden 12m2 a druhý 25m2, pak by mi přišlo zbytečné ten velký blokovat pro slečnu. I když i tam např. pokud ona tancuje a bude tam mít cvičnou žíněnku, tyč apod., tak by to opodstatnění mělo.
Principiálně mi ale přijde hodně ujeté, že zakl. žárlí na starší děti a chce primárně velké pokoje pro své tříleté a pro své ještě nenarozené a možná manželem ani neschválené dítě. Rozdávala si to s ním, když měl doma mimino, a teď jeho dětem závidí, že jejich táta chce ve SVÉM domě pro SVOJE děti pokoje, protože JEJÍ dítě by se mělo mít líp? Co to jako je?
Prosím tě, jake JEJÍ dítě?? To dítě je snad jeho stejně, jako ty první dvě ne? Nebo se zas zapomíná na další děti, protože přece ty z prvního vztahu jsou „něco víc“?
Jí snad mohlo být jedno, že měl doma mimino a ona si to s ním rozdávala… Jako netleskám ji za to. Ale za mě on snad věděl, že má doma dvě malé děti a strkal ho do jiné. Taky bůhví, co ji třeba napovídal, že… Ale to není podstatné. Podstatné je, že jejich dítě (ano, JEJICH!) tam bude každý den, 24/7 a má právo na to, mít největší pokoj. Klidně s druhým chlapcem napůl. Holce bych dala menší. Já bych též nepřistoupila na to, aby dítě, které by u nás bylo cca 4 dny v měsíci mělo největší pokoj a dítě, které je tam pořád se mačkalo v nějake nudli… Proč jako? Protože se bohužel narodil až poslední, tak nemá nárok? To úplně postrádá logiku toto…
Já jen koukám, jak přesně zase každá zná zakladatelčin příběh a ví, že ona si to s manželem rozdávala, zatímco on byl zadaný. Jak víte, že jeho neopustila bývalá po porodu mladšího dítěte? Jen proto, že je to méně pravděpodobné? ![]()
@Cizinka 999 píše:
Proč by to měla být zavist? Je to logické a racionální uvazovani
Logické a racionální je nepořizovat si dítě s chlapem, který má doma dvě děti a z toho jedno opravdu malé
tohle je klasická závist… Nicméně věděla do čeho jde.
@Barevné klubíčko píše:
Prosím tě, jake JEJÍ dítě?? To dítě je snad jeho stejně, jako ty první dvě ne? Nebo se zas zapomíná na další děti, protože přece ty z prvního vztahu jsou „něco víc“?Jí snad mohlo být jedno, že měl doma mimino a ona si to s ním rozdávala… Jako netleskám ji za to. Ale za mě on snad věděl, že má doma dvě malé děti a strkal ho do jiné. Taky bůhví, co ji třeba napovídal, že… Ale to není podstatné. Podstatné je, že jejich dítě (ano, JEJICH!) tam bude každý den, 24/7 a má právo na to, mít největší pokoj. Klidně s druhým chlapcem napůl. Holce bych dala menší. Já bych též nepřistoupila na to, aby dítě, které by u nás bylo cca 4 dny v měsíci mělo největší pokoj a dítě, které je tam pořád se mačkalo v nějake nudli… Proč jako? Protože se bohužel narodil až poslední, tak nemá nárok? To úplně postrádá logiku toto…
Pokud chci dvě děti a všechno pro ně, nejdu do chlapa s miminkem a dítětem - obzvláště pokud nemám vlastní bydlení. To je potom překvapení. Dům patří chlapovi, její názor ho doteď nezajímal, takže zakladatelka může chtít cokoliv, ale nerozhoduje. Hlavně, že má chlapa, kterého chtěla. Borec sází děti jako Baťa cvičky. A tohle je prostě jeho třetí dítě, tak z toho není na větvi jako ona z prvního. Se čtvrtým podle mě ani nepočítá. Bůhví jak dlouho spolu budou.
@Maria37 píše:
Pokud chci dvě děti a všechno pro ně, nejdu do chlapa s miminkem a dítětem - obzvláště pokud nemám vlastní bydlení. To je potom překvapení. Dům patří chlapovi, její názor ho doteď nezajímal, takže zakladatelka může chtít cokoliv, ale nerozhoduje. Hlavně, že má chlapa, kterého chtěla. Borec sází děti jako Baťa cvičky. A tohle je prostě jeho třetí dítě, tak z toho není na větvi jako ona z prvního. Se čtvrtým podle mě ani nepočítá. Bůhví jak dlouho spolu budou.
Toto bych chtěla podepsat… Pokud se nechci se svými dětmi o něco dělit, lovím v bezdětných vodách. Tečka. Protože následující CELÝ život je jen o tom dělení, i po smrti toho muže je to jen o dělení. Takže když na to nemám povahu, chci mít všechno pro sebe a hlavně ten pocit, že má děti JEN se mnou, že dětí je všechno a všechno jejich jednou bude, tak holt nepíchám chlapa s malými dětmi.
Takových už bylo, co dosáhly svýho a pak je ta životní realita překvapila ![]()
@Barevné klubíčko píše:
Prosím tě, jake JEJÍ dítě?? To dítě je snad jeho stejně, jako ty první dvě ne? Nebo se zas zapomíná na další děti, protože přece ty z prvního vztahu jsou „něco víc“?Jí snad mohlo být jedno, že měl doma mimino a ona si to s ním rozdávala… Jako netleskám ji za to. Ale za mě on snad věděl, že má doma dvě malé děti a strkal ho do jiné. Taky bůhví, co ji třeba napovídal, že… Ale to není podstatné. Podstatné je, že jejich dítě (ano, JEJICH!) tam bude každý den, 24/7 a má právo na to, mít největší pokoj. Klidně s druhým chlapcem napůl. Holce bych dala menší. Já bych též nepřistoupila na to, aby dítě, které by u nás bylo cca 4 dny v měsíci mělo největší pokoj a dítě, které je tam pořád se mačkalo v nějake nudli… Proč jako? Protože se bohužel narodil až poslední, tak nemá nárok? To úplně postrádá logiku toto…
To „JEJÍ“ tam bylo zdůrazněno proto, že ONA je ten, kdo to tak vnímá, nevnímá všechny 3 děti jako jejich, ale rozlišuje to, ale ten chlap to logicky nerozlišuje, a ve všech rodinách, co znám, se bere, že s věkem stoupá potřeba soukromí, a samostatný pokoj se řeší v první řadě u těch nejstarších. Nepíše, jak velký rozdíl ve velikosti pokojů je, jak jsem psala, pokud je to dvojnásobek, dala bych do velkého kluky, pokud je rozdíl nepodstatný (= kluci se v pohodě vejdou do toho o pár metrů menšího), přijde mi od tatínka přirozené, že dal na výběr nejstaršímu a jedinému školnímu dítěti.
Nikde nepíšu, že bych to vlastní dítě strčila do té nudle. Jejich syn bude minimálně další 3 roky v tom pokoji trávit naprosté minimum času, raději si bude chtít hrát dole, kde je v podstatě komplet bytová jednotka a bude mít mamku na dohled.
Nechala bych děti, ať si vyberou, jak chtějí být rozložení v pokojích. Jestli si nějaký nechají, že bude herna s televizí, odpočinkový prostor pro všechny tři a jejich návštěvy a další pokoj bude pouze na učení a spaní. Nebo bude mít každý svůj. Bez ohledu na velikost.
My máme všechny děti společné. Tatínek je jeden.
Když jsme se stěhovali do nového, většího domu. Kde máme tři dětské pokoje. Nejmladší měl rok. Tak ten si nevybíral. Ale trochu starší dcery si své pokoje vybraly a pro syna jeden zbyl.
@Aduš8 píše:
Já jen koukám, jak přesně zase každá zná zakladatelčin příběh a ví, že ona si to s manželem rozdávala, zatímco on byl zadaný. Jak víte, že jeho neopustila bývalá po porodu mladšího dítěte? Jen proto, že je to méně pravděpodobné?
Protože ta druhá varianta je velice nepravděpodobná. Ale souhlas, to sem nepatří.
@Maria37 píše:
Hele já chápu, jak to myslíš. Ale to třetí dítě nemůže snad za to, kam se narodilo… A když si ho chlap zakladatelky upíchl (po dvou dětech snad ví, jak se děti dělají, takže jestli třetí nechtěl, měl se chránit), tak by se měl o něj náležitě postarat ne? A dopřát i jemu pokoj, soukromí, dostatek místa na hraní atd. Jeho první dvě děti tohle všechno mají doma. A v rámci možností to budou mít i u něj… Tak snad není potřeba zase z dětí z rozvedených rodin dělat chudinky a jít jim ve všem na ruku
jako tohle mi fakt přijde, jak kdyby se muselo myslet jen a pouze na první děti a ty další už jsou jen póvl, který se musí se vším smířit… Mě je kolikrát líto spíš těhle dětí, než těch z rozvedených rodin… Navíc, jak už tu padlo… dva největší pokoje dát dětem a mít je 90 % času nevyužité?? vždyť to postrádá logiku… Navíc dítě, které tam bude pořád, tam logicky bude mít daleko víc věcí, oblečení, hraček… A má se mačkat v malé nudli?? Tohle je za mě úplně mimo… a dost sobecké k třetímu dítěti.
Prostě menší pokoj holce a větší klukům. A být zakladatelkou a chlap chtít naše společné dítě strčit někam do pidi pokoje, tak bych hodně přemýšlela, jestli mi s dítětem nebude líp samotné…
@Barevné klubíčko ale já souhlasím, že kluci větší pokoj dohromady a holka menší pokoj sama. Ale tohle je jen začátek peklíčka, který si on a ona vyrobili. Co čekala od chlapa, co má doma mimino???
@lucad77 píše:
Protože ta druhá varianta je velice nepravděpodobná. Ale souhlas, to sem nepatří.
I ta druhá varianta je ve hře, ale co musí takový chlap udělat, že ho žena opustí s miminkem a dítětem? Asi nic hezkého ![]()
@Maria37 píše:
@Barevné klubíčko ale já souhlasím, že kluci větší pokoj dohromady a holka menší pokoj sama. Ale tohle je jen začátek peklíčka, který si on a ona vyrobili. Co čekala od chlapa, co má doma mimino???
To souhlasím… Myslím, že oba moc nepřemýšleli do budoucna
Hlavně by mě zajímalo, jestli bych chlapeček zakladatelky plánovaný, nebo zas nějak selhala antikoncepce
ale to není předmětem diskuze… No budou to mít všichni ještě hodně těžké…
Neprehanis. Vetsi pokoj jeho detem, mensi vasemu. Pripadne kluci spolu ve vetsim. Varianta vase v tom tretim nejmensim je uplne postavena na hlavu. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, asi to není důvod k rozvodu, ale stejně mě to tíží.Můj manžel má dvě děti z předchozího manželství, 5 let kluk a 8 let holka.
My máme spolu 3leteho syna.
Muž zdědil dům, který svépomocí upravil. Dole je kuchyň, obývák, koupelna a ložnice a nahoře muž říkal, že jsou dva dětské pokoje a kancelář.
Dnes jsme to procházeli a on řekl, že ten větší pokoj bude dcery, druhý pokoj můžou mít kluci dohromady a nebo v té kanceláří, naprosto mikro pokoj/nudle může mít náš syn. Děti nemá ve střídavé péči, takže já se budu starat o velké pokoje a můj syn bude v kuťce? Nehledě na to, že není prostor pro případné další dítě, které já bych ještě chtěla…
Přijde vám to v pořádku? Prý ten největší pokoj dcerce už slíbil…ale i tak, oni mají už své pokoje a domov…pro nás to má být tady, ale asi dost omezené. Přeháním?
Děkuji
Mně nepřijde v pořádku, že jsi ho sbalila, když měl doma roční mimino. Tomu se jinak říká karma, tak si zvykej.