Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@asddsa píše:
Muž zdědil, upravil = on rozhoduje, co kde bude.
Asi tak.
@Veveří píše:
Celé je to o tom, čí děti jsou důležitější, jestli ty z prvního manželství nebo z druhého. Nesnáším toto škatulkování. Všechny jsou důležité stejně a nevím, proč zakladatelka TEĎ řeší pokoj pro ročního prcka. Stejně by se sám v pokojíku bál a bude mu líp se sourozencem - ano, sourozencem nebo s rodiči. Pokoje se přece dají průběžně prohazovat. Jenže ona chce slyšet, že její dítě je top, má zvláštní práva a potřebuje ten největší a nejlepší pokoj, protože si to zaslouží, jelikož je doma. Ale u táty jsou doma i dvě starší, a ano, pořád velmi malé děti.
To dítě má 3 roky… Ne rok. A ano, u táty jsou i dvě starší. Ale pouze 4 dny v měsíci! A to ještě předpokládám, že správný táta by tyto děti brával i co nejvíc ven, na výlety, za zážitky… Takže kolik času by ty děti v těch pokojích strávily? ![]()
@boricmytu píše:
V čem je nebohé?
Například v tom, že někteří tady by evidentně děti svých next nejradši u tatínka strčily někam do nějaké kobky, aby jejich zlatíčka měli každý pro sebe svůj VIP pokoj
na čtyři dny v měsíci!
@Veveří Nauc se cist, tomu diteti rok neni
A stojim si za tim, ze dite zijici vyhradne v danem miste ma mit rekneme prednost v “pohodlnosti pokojicku” nez dite co tam je obcas. A ne ho naopak soupnout do te nejmensi spelunky (vychazim z popisu). Je jeden, dala bych ho do stredniho pokoje a ty dva do nejvetsiho. Nebo aspon dat kluky k sobe a do nejvetsiho.
@Barevné klubíčko rok nebo tři, čti taky pozorně „druhý pokoj můžou mít kluci dohromady a nebo v té kanceláří, naprosto mikro pokoj/nudle může mít náš syn“. Proč by děti - kluci nemohli mít pokoj dohromady? Myslím, že by byli spokojenější. Podle mě dělá zakladatelka z komára velblouda a protlačuje své dítě a ty dvě jsou trpěné.
@Veveří píše:
@Barevné klubíčko rok nebo tři, čti taky pozorně „druhý pokoj můžou mít kluci dohromady a nebo v té kanceláří, naprosto mikro pokoj/nudle může mít náš syn“. Proč by děti - kluci nemohli mít pokoj dohromady? Myslím, že by byli spokojenější. Podle mě dělá zakladatelka z komára velblouda a protlačuje své dítě a ty dvě jsou trpěné.
Ano… zcela nelogicky chce dat nejvetsi pokoj jednomu diteti a dalsi dva dat dohromady do mensiho. Nebo jeste lepe tomu jedinemu co tam bude porad dat nejmensi
Muzou mit dohromady, ale at pak maji ten nejvetsi. ![]()
Stejne v dobe, kdy budou starsi pryc, jim bude v pokojich uradovat ten nejmladsi
.
Ten největší pokoj bych nechala klukům a ten menší pokoj bych dala holce. A další dítě musíte ale chtít oba, nestačí že by sis ho přála pouze ty. A prostoru máte dost i pro to čtvrté - protože barák. O pokojickach to snad není, ne?
@Anonymní píše:
Dobrý den, asi to není důvod k rozvodu, ale stejně mě to tíží.Můj manžel má dvě děti z předchozího manželství, 5 let kluk a 8 let holka.
My máme spolu 3leteho syna.
Muž zdědil dům, který svépomocí upravil. Dole je kuchyň, obývák, koupelna a ložnice a nahoře muž říkal, že jsou dva dětské pokoje a kancelář.
Dnes jsme to procházeli a on řekl, že ten větší pokoj bude dcery, druhý pokoj můžou mít kluci dohromady a nebo v té kanceláří, naprosto mikro pokoj/nudle může mít náš syn. Děti nemá ve střídavé péči, takže já se budu starat o velké pokoje a můj syn bude v kuťce? Nehledě na to, že není prostor pro případné další dítě, které já bych ještě chtěla…
Přijde vám to v pořádku? Prý ten největší pokoj dcerce už slíbil…ale i tak, oni mají už své pokoje a domov…pro nás to má být tady, ale asi dost omezené. Přeháním?
Děkuji
Ne..oni tam nebydlí, tak jim stačí jeden menší na přespání
@Venetia píše:
Ne..oni tam nebydlí, tak jim stačí jeden menší na přespání
Moje tříleté dítě tráví v dětském pokoji minimum času, nepotřebuje velký. Kluci jeden pokoj - jsou si věkově velmi velmi blízko - stejné usínání, hráčky, vstávání. Holka samostatně.
@Maria37 píše:
Pokud chci dvě děti a všechno pro ně, nejdu do chlapa s miminkem a dítětem - obzvláště pokud nemám vlastní bydlení. To je potom překvapení. Dům patří chlapovi, její názor ho doteď nezajímal, takže zakladatelka může chtít cokoliv, ale nerozhoduje. Hlavně, že má chlapa, kterého chtěla. Borec sází děti jako Baťa cvičky. A tohle je prostě jeho třetí dítě, tak z toho není na větvi jako ona z prvního. Se čtvrtým podle mě ani nepočítá. Bůhví jak dlouho spolu budou.
Moc dlouho asi ne, pokud ho její názory nezajímají a upřednostňuje přání děti z prvního vztahu, teď už bude mít tři dítka a může si jít udělat zase další…oplodnovatel…snad se mu to do baráku všechno vejde
@boricmytu píše:Tak proč by jedno dítě ,které tam nebydlí mělo mít ten největší pokoj samo pro sebe ?
Nepřijde mně v pořádku, že Vašeho syna nazýváš svým!Co se týče pokojů, tak to u dětí bývá tak, že kdo dřív přijde a v tomto případě na svět, tak dřív bere, nebo jak by jsi to chtěla řešit? Tvůj (Váš) syn ten největší a oni ať se podělí o kutě? Dnes dítě k životu nepotřebuje extra prostor, postel a stůl, stejně sedí většinu života u PC. Jsou i děti, které by i za malý pokoj daly cokoliv.
@Veveří píše:
Celé je to o tom, čí děti jsou důležitější, jestli ty z prvního manželství nebo z druhého. Nesnáším toto škatulkování. Všechny jsou důležité stejně a nevím, proč zakladatelka TEĎ řeší pokoj pro ročního prcka. Stejně by se sám v pokojíku bál a bude mu líp se sourozencem - ano, sourozencem nebo s rodiči. Pokoje se přece dají průběžně prohazovat. Jenže ona chce slyšet, že její dítě je top, má zvláštní práva a potřebuje ten největší a nejlepší pokoj, protože si to zaslouží, jelikož je doma. Ale u táty jsou doma i dvě starší, a ano, pořád velmi malé děti.
Ale ono to tak je
@Venetia píše:
Ale ono to tak je
Ale ono to tak není. Jeho dům, jeho třetí dítě. Nejsou manželé a o svém majetku rozhoduje on. Logicky chce pro svou nejstarší dceru samostatný pokoj. Svoje dva syny, kteří jsou si věkově blíže, může dát do jednoho pokoje. Ona v té domácnosti „nepřepíná“ - smůla ![]()
@Maria37 píše:
Moje tříleté dítě tráví v dětském pokoji minimum času, nepotřebuje velký. Kluci jeden pokoj - jsou si věkově velmi velmi blízko - stejné usínání, hráčky, vstávání. Holka samostatně.
A on bude trilety porad? Nebo pak holce rekneme, sbal se a pujde sem kluk/kluci? Mne prijde rozumnejsi to rozdelit ted.
@Maggdallena píše:
A on bude trilety porad? Nebo pak holce rekneme, sbal se a pujde sem kluk/kluci? Mne prijde rozumnejsi to rozdelit ted.
Tak kluci spolu můžou mít pokoj pořád, když jsou stejný věk ne? Holka pořád sama. Záleží na tom majiteli domu, jak to rozhodne a ten dá pravděpodobně své syny do jednoho pokoje a svoji dceru do druhého.