Dětský gastroenterolog v Brně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
508
22.11.12 12:09

Jojo, taky mi připadá, že se to neprojevuje úplně stejně. Rozhodně ne tak, že by se při nebo po jídle vyzvracel a tím se mu ulevilo a mohl hned fungovat dál. No tak uvidíme. Byla bych ráda, kdybychom mohly být tady na této diskuzi alespoň příležitostně ve spojení, pro povzbuzení a informace ;) Jinak se nám podařilo proboxovat do gastroporadny „už“ na začátek ledna, tak se tam možná něco dozvíme. Do té doby musíme bojovat sami a bez informací.

Díky a měj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
22.11.12 12:15

@janabrno a ke komu jste objednaní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
22.11.12 17:16

@janabrno Tak přeju hodně štěstí a určitě se ozvi, jak jste na tom Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
23.11.12 10:41

Anemax, primář Jimramovský v dětské, už jsme u něho 1× byli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
23.11.12 11:45

@janabrno k němu chodí neteř, má celiakii
snad pomůžou, musí to být hodně nepříjemné
držíme palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.6.13 13:20

Zdravím, chci se zeptat, jak jsou na tom vaše děti, jestli není něco nového. Máme totiž podobnou diagnozu. Synovi jsou tri roku. Zacalo to loni. On teda zvraci vzdy jen v noci, i ve stejnou hodinu. Zacne kolem 3 a tak do 6 se davi a mnohokrát zvraci (vetsinou jen male mnozstvi slin a zbytky jidla). Pak druhy den uplne dobry, jen nekdy ma ráno ještě řidší stolici. To se opakovalo zhruba jednou tydne, nekdy i casteji, tak jsme to resili na interne v detske. Udelali mu vsechna mozna vysetreni krve a stolice, pak taky asi 3 UTZ a pak ten RTG s pitim tekutiny a zaver? Zaludek preplneny vzduchem a mobilni strevo. Nikdo nedokazal rict, proc ten vzduch ani jak tomu pomoct. Pak nam hrozila ta sonda do zaludku v narkoze, ale byl 2 mesice klid. Jenze se ted zvraceni objevuje zase casteji, tak resim co dal. Objednat se mi zatim na gastro nepodarilo.
Tak budu rada, jestli mate nejake novinky, co detem pomohlo. Ja si porad rikam, ze treba nejaka alergie, ale nic jsem nevypozorovala. A teda zajimavost, manzela obcas hrozne boli zaludek, tlaci ho tam vzduch a strasne brka. Nezvraci teda vubec, ale nekolik hodin brka a brka nez se mu ulevi. Tak možná to má syn po něm, jen prostě neumí brkat, tak to končí zvracením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
27.6.13 14:55

@veverka08 viděla bych tak jak píšeš, že to syn zdědil po manželovi, jen si s tím to malé tělo nedokáže poradit, tak jako dospělý a to tím, že jen odříhne… U nás nového to, že se nám podařilo vydržet téměř 3 měsíce, což je max. rekord. Pak přišla střevní chřipka- tedy blicí, a byli jsme zase v pr..li. Zvracel 4 noci po sobě tak do 2 hodin, co usnul. Dostal předepsaný Helicid, na utlumení žaludeční aktivity, jedl ho měsíc a zase to vypadalo dobře vydržel 2 měsíce. Musím ale říct, že se to s věkem opravdu pomalu lepší. Taky nám ale mudr. říkala, že tím jak roste, tak se mu tam ta záklopka může nějak hýbat a to že mu dělá problémy. Hodně mě ale vyděsila tím, že i tak velký děcko - 9 let, se může těmi zvratky udusit, já pořád žila v domění, že už ho to probudí, prý je dost nebezpečný když by to vdechnul, že se pak dělá zánět v dýchacím ústrojí. Říkám, jsem z toho opravdu moc unavená…Přeji aby to bylo brzy lepší. Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.7.13 22:17

Díky za informace. Musím říct, že mě tahle diskuse docela uklidnila. I když tedy to vdechnutí zvratků… :-(
Nevím jak u vás, ale syn vždycky nejdřív začně brečet a pak teprve zvraci. Tak snad to u nás nehrozí.
Tak přeji pěkné léto a co nejméně zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.7.13 22:26

@janabrno Mohu být zvědavá co u vás je nového?
Díky A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
27.11.15 22:04

Ahoj. Mam dceru sedm let. Od malička zvracela obloukem. Dle dr vse v pořádku. Nikdy nebyla jedlik. Obcas se stalo ze ve skolce po snídani zvracela. Nyni ma sedm let 118cm ale 18, 5kg. Dr to neresi. Sama jsem mala 150cm ale 63kg. nechce mi jist a dnes zvracela pry ji to nechutnalo. K snidani vubec nechce jist jen ctvrt rohliku. Postupem dne je to lepsi. Na testech na alergii jsme byli vse ok. Kdyz ji tak kouse dloho kdyz si da vic do pusy tak zvraci. Nevim si s ni rady a nevim na koho se obratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
12.11.19 15:10

Holky máte někdo čerstvé zkušenost? Jak to snášeji děti pod narkozou? Malá má zrejmne reflux nebo něco podobného a má jít na vyšetření pod narkozou bojím se víc jak ona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty