Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nasla sem zjimave svitici obrazy. Mohly by krasne vyzdobit pokojicek.
Pro holcicku krasny s jednorozcem. A maji i auta pro kluky.
![]()
Edit adminem: smazán odkaz
@miska0007 píše:
Nasla sem zjimave svitici obrazy. Mohly by krasne vyzdobit pokojicek.
Pro holcicku krasny s jednorozcem. A maji i auta pro kluky.![]()
My máme málo volných zdí a nad postel bych to synovi dát nechtěla. Ale do holčičího pokoje bych o tom možná i uvažovala.
Tak tohle je můj návrh pokoje pro kluky, asi to dostanou jako dárek k Vánocům
Na Ikea mají teď baldachýny. Takové stříšky (jednu má dcera v pokoji) a listy (ty mají kluci).
Spokojenost, krásně to zútulní pokoj.
Ahoj
jak jste zařizovaly pokoj pro nejmenší? Jsem těhotná a přemýšlím, jak zařídit dětský pokoj. Finance neřešíme, ale zároveň mi přijde Škoda mít pokoj zhruba na rok a pak ho celý měnit
chceme neutrální barvu stěny, asi do béžova a jinak vůbec nevíme. Navíc pokoj je celkem velký (36m2) a obávám se, že z něho nepůjde udělat takový typický útulný pokojík ![]()
@Nicole-7 Novos nepotrebuje pokoj, stejně ho mas minimálně zezačátku u sebe, u spousty se tohle obdobi protahne na rok az tri. Takze bych klidně pockala a zarizovala az to bude aktuální.
@Ve7verka píše:
No nevím, kolik je klukům? Nejsou v místnosti ještě okna? Radši bych stůl dala blíže k oknu a postele posunula. Mít denní světlo na pracovní stůl je důležité. Takhle mi přijde, že tam budou mít šero zvlášť, jestli jim budeš nad postele dávat ještě baldachýn.
@Ve7verka píše:
Ahoj, na pohled možná hezké, ale děsně nepraktické, ty postele bych dala rovnou na zem, v tom podkroví už nepotřebuji mi další domečky. Dovedeš si představit, jak tam uklízíte hračky? Vždyť tam ani nevlezeš.
Stůl bych dala taky někam pod okno, pod sikminy postele a pak ty poličky s boxy. Aby měli volbou plochu na hraní uprostřed.
@Zuzaja souhlas ![]()
@Ve7verka - stůl rozhodně podél stěny pod okny a postele dolů s úložným prostorem pod nimi (pokud tedy fotka nezkresluje rozměry pokoje resp. výšku postelí a zkosení). aby nebyly hned u stěny, dá se tam udělat odkladní plocha (napevno deska) nebo „peřiňák“ (prostor s odklopným víkem, kam se hodí třeba deka pro návštěvu, sezónní oblečení atd.)
Pod zkosení podél bych dala skříně na míru s šoupačkami, tak nejlíp využiješ jinak nízký prostor a dobře se to udržuje. Můžou být hlubší s odkladní plochou nahoře a nebo čelo vytažené přímo do šikminy (nemusíš utírat prach
). Vše záleží na reálných rozměrech místnosti.
Pokud je tmavší podlaha, už bych nedávala tmavou stěnu, když tam nejsou střešní okna, klidně dát modrou ale o tón světlejší.
a do prostoru na hraní doporučuju dát na zem tatami nebo jinou podobnou měkkou plochu, je to lepší než koberec - dobře se udržuje, pohodlné a dá se na tom i cvičit a blbnout ![]()
@Prejmenovana píše:
@Zuzaja souhlas
@Ve7verka - stůl rozhodně podél stěny pod okny a postele dolů s úložným prostorem pod nimi (pokud tedy fotka nezkresluje rozměry pokoje resp. výšku postelí a zkosení). aby nebyly hned u stěny, dá se tam udělat odkladní plocha (napevno deska) nebo „peřiňák“ (prostor s odklopným víkem, kam se hodí třeba deka pro návštěvu, sezónní oblečení atd.)Pod zkosení podél bych dala skříně na míru s šoupačkami, tak nejlíp využiješ jinak nízký prostor a dobře se to udržuje. Můžou být hlubší s odkladní plochou nahoře a nebo čelo vytažené přímo do šikminy (nemusíš utírat prach). Vše záleží na reálných rozměrech místnosti.
Pokud je tmavší podlaha, už bych nedávala tmavou stěnu, když tam nejsou střešní okna, klidně dát modrou ale o tón světlejší.
a do prostoru na hraní doporučuju dát na zem tatami nebo jinou podobnou měkkou plochu, je to lepší než koberec - dobře se udržuje, pohodlné a dá se na tom i cvičit a blbnout
Ta podlaha vypadá tmavá, postele jsou asi metr šestnáct vysoké, ale to je zkreslené tou aplikací. Pokoj je dlouhý necelých 7 metrů a široký cca 4,5 metru.
@Lucie008 staršímu je 8 let, mladšímu 5.
Jiná okna tam nejsou, v tom pokoji je velké světlo (nevím jak, ale staré chalupy jsou prostě výjimečně
, baldachýny dám nad skříně (vzadu, není to na fotce vidět
@Zuzaja plochu na hraní budou mít víc vzadu, tam budou ty takové puzzle na zem. Postele máme už pořízené, je to oboustranná Kura z Ikea. Jsou lůžkem dolů, za postelí mají plyšáky. Tam pod postel vlezu, když jsme s manželem byli kupovat ty postele, tak jsme si to zkusila a vejdu se tam celkem pohodlně. ![]()
Jinak nad stůl dáme žárovku. Kdyby byly stoly u oken, tak by to bylo zády ke dveřím. Jako malá jsem to doma tak měla a bylo to nepříjemné. @Prejmenovana
Tu vestavěnou skříň podél stěny udělat nemůžeme-na každé straně je topení, i kdyby bylo jen nějakou část, už to dost dusí. Bydlíme na horách, v zimě by tam klukům byla zima. Ty truhly u postele jsou myšleny jako peřiňáky. Mimochodem ten klasický peřiňák jsem jako malá milovala, u prababičky jsem do něj lezla. ![]()
Jinak děkuji za rady.
@Ve7verka píše:
Ta podlaha vypadá tmavá, postele jsou asi metr šestnáct vysoké, ale to je zkreslené tou aplikací. Pokoj je dlouhý necelých 7 metrů a široký cca 4,5 metru.
@Lucie008 staršímu je 8 let, mladšímu 5.
Jiná okna tam nejsou, v tom pokoji je velké světlo (nevím jak, ale staré chalupy jsou prostě výjimečně, baldachýny dám nad skříně (vzadu, není to na fotce vidět
@Zuzaja plochu na hraní budou mít víc vzadu, tam budou ty takové puzzle na zem. Postele máme už pořízené, je to oboustranná Kura z Ikea. Jsou lůžkem dolů, za postelí mají plyšáky. Tam pod postel vlezu, když jsme s manželem byli kupovat ty postele, tak jsme si to zkusila a vejdu se tam celkem pohodlně.
Jinak nad stůl dáme žárovku. Kdyby byly stoly u oken, tak by to bylo zády ke dveřím. Jako malá jsem to doma tak měla a bylo to nepříjemné. @Prejmenovana
Tu vestavěnou skříň podél stěny udělat nemůžeme-na každé straně je topení, i kdyby bylo jen nějakou část, už to dost dusí. Bydlíme na horách, v zimě by tam klukům byla zima. Ty truhly u postele jsou myšleny jako peřiňáky. Mimochodem ten klasický peřiňák jsem jako malá milovala, u prababičky jsem do něj lezla.
Jinak děkuji za rady.
Já to nemyslela zle, nábytek je to snadno přemístitelný, tak to můžeš v průběhu let měnit.
@Zuzaja já vím, že jsi to nemyslela zle. Napsala jsem to blbě. Promiň. ![]()
Mne se strašně líbí tahle postel, ale v ČR ji nemají (a doprava by stála tolik, co postel) ![]()
https://www.walmart.com/…ed/375834352
Ta se mi líbí, nejstarší syn se na YouTube dívá na nějakou americkou rodinu a mají tam takovouhle. ![]()