Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, qaz
promyslim, premyslim a nemuzu na to prijit. Cekam druhe dite, takze chci predelat detsky pokoj, ktery doted slouzil spise jako herna, na plnohodnorny pokoj pro syna. Trosku jsem si ale zavarila, kdyz jsme poridili koberec - takove to klasicke detske hriste, a k tomu modry nabytek Mammut z Ikey. Ted resim vymalbu a nejakou „vyzdobu“ sten. Nechci, aby byl pokojicek souvisle modro-modry, ale ani s holyma bilyma stenama se nemuzu smirit. Nerada bych dospela k nejake cirkusove divocine. Mate nejaky napad co s tim? ![]()
E.
Já bych řešila barvy i podle toho jak je pokoj orientovanej… Mně by se k modré líbila docela žlutá, možná i jemná zelená…
![]()
No a co se podívat na barevné spektrum, míchání barev. Tam se jasně dozvíš, která barva s kterou.
My to měli opačně. Vymalovali jsme místnost na oranžovo (tři stěny, čtvrtá s oknem bílá, strop bílý) a pak jsme až časem začali řešit ten pokojík. Původně jsem chtěla zelenou, ovšem až jsem se dozvěděla, že zelená a oranžová teda ne, k oranžové jde právě modrá (a opačně, samozřejmě). Takže máme pokojík oranžový a nábytek modro-bílý (Stuva z Ikea). Koberec mají kluci též modrý, mají sluneční soustavu. Výzdobu jsme řešili dřevěnými českými dekoracemi od firmy Tiny, já nechtěla na zdi nic malovat ani lepit, takže jsme volili toto.
A co bílou stěnu a přes to třeba modrý, nebo zelený pruh, vlnovku. Nebo třeba z jiné barvy do poloviny stěny vymalovat a ukončil vlnkou, bordurou a nahoře stěnu bílou? kdyby pokoj nebyl až moc modrý, mohla bys udělat vodu a na ní třeba loďky.
Nebo bílou stěnu a barevnou borduru+ nějakou tapetu, dřevěnou dekoraci
Ha! To je dobry postreh. Taky chci na zed spise dekoraci nez neco malovat a samolepky uz vubec ne. Za rok, dva budu zase resit pokojicek znovu a stehovat tam holcicku…
Taky se chystame malymu predelat detsky pokoj, ale nabytek bude prirodni drevo a jen modry stolek se zidlickouu z ikei. Vymalovat se chystam smetanovou barvou, modra mi prijde moc studena. Na zed zatim planuji namalovat masinu, protoze maly na nich ujizdi, ale zatim sbiram inspiraci…
@Fima ty drevene dekorace vypadaji moc pekne. Daji se koupit nekde v obchode nebo se objednavaji z netu?
@Lumat Jestli se to dá v obchodě, to nevím (asi jo), ale my to kupovali přes net přímo u výrobce: http://www.tiny.cz/ - koukám, že dělají zrovna nové stránky. Chvilku jsme na to čekali, asi 14 dní, dělali to přímo na zakázku. Je to všechno ruční práce, krásně barevné, opravdu pěkné a mají všechno možné. Máme jednu tu velkou na stěně a pak maličké, ty jsem nalepila na skříňky.
@hartiepa vymalovat v barvě vanilka, ta nejpastelovější světlá žlutá. Hodí se k modré i zeleně barevnému hřišti-koberci (pokud si tedy myslím dobře, co máte za koberec) a stěny budou veselé, světlé, teplé a žádná divočina. Můžeš to ještě dozdobit nějakými nalepovacími dekoracemi, výběr je veliký, jestli máš velkou nevyužitou plochu stěn.
Měli jsme tuhle barvu kombinovanou s bílou (modrá postýlka, bílá komoda…) a stěny do teplého odstínu žluté, k tomu modré závěsy, vypadalo to dobře. A žlutou na stěně by pak mohla mít i holčička, kdyby se vám to nechtělo měnit za jinou barvu.
K tomu jsem koupila zelenožluté povlečení a vypadalo to fakt dobře.
Nemám nábytek mamut, ale taky máme pokoj modrý - vymalovaný, takže sem zvažovala co dál, at není vše modré, zatím jsem to vyřešila decentně, jednoduše a čistě
viz fotky