Dětský psycholog - obavy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.12.21 12:56
@Anonymní píše:
Ahoj, tady zakladatelka, díky všem, vše jsem pročetla.
Jsem trochu uklidněna, přesto se však v zařízení na některá ustanovení smlouvy vyptám. Právě že, asi kvůli tomu grantu, se tam vypisují nacionále úplně všechna. Na to státní bychom asi prý právě čekaly hrozně dlouho.
Děkuju všem za pomoc a zkušenosti.
Jinak ještě k věci. Žádné násilí u nás opravdu neprobíhá, když nepočítám ojedinělé lupnutí na zadek třeba když vzteklý bráška při slovní hádce sourozenců z ničeho nic ségře fakt ublíží - např. citelně kousne. Tak to pak prostě rukou jedno plácnutí přes zadek přes kalhoty dostane. Ale naštěstí je to málokdy potřeba. Na třeťačku to už pochopitelně ale neuplatňujeme a děti jsou vesměs hodné a dobře vychované, takže i nějaké trestání formou např. zákazu TV probíhá ojediněle.
A k tomu problému samotnému - doma jsme to zkoušeli zvládnout dlouho a přístup mluvit se nám neosvědčil, ve dny, kdy jsme spolu o smrti mluvili, o koloběhu života, o jeho kvalitě a naplnění, o tom, jak se máme, jak žijeme oproti minulosti dlouho a dobře, o tom, že někteří věří i na něco po smrti, tak to bylo ještě horší, nespala třeba do tří, spontánně plakala…u nás fakt lepší nemluvit, je na to opravdu velmi, velmi přecitlivělá. A to nám za jejího života umřela „jen“ její prababička, a ve věku kdy to ještě tolik nevnímala, to nevím co by se dělo kdyby teď třeba nedej bože někdo z dědů a babiček, které má zatím komplet…Sama o terapii stojí, má představu, že jí psycholožka poradí, jak se vtíravých smutných večerních myšlenek zbavit. Což tedy ani nevím, jestli může psycholog naplnit.

Ještě jedna věc o které se mi špatně píší, je mi jasné, že to vyvolá u někoho nebolí. Ale neříkal A, že má strach z pokoje, že tmy, že „vidí duchy“? Já něco jako duchy jako malá občas viděla. Nikomu jsem to neříkala. Snazila jsem se to vytlačit. V dospelosti jsem pak četla mnoho příběhů, kdy nekteré citlivé malé děti vidí duchy. Ty citlivé deti jsou k tomu ještě vic citlivější. Už je dávno nevidím. Ale vzpomínky na to jsou živé.

A fakt ani ted v dospělosti nevím jak by s tím psycholožka mohla pomoci. Napadají mě třeba večer nebo před spaním nějaké modlitby. Klidně k andělu strážnému :andel:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.22 21:23

Ahoj zakladatelko, jak to prosím u vás dopadlo? Dostali jste nějaké konkrétní rady, které pomohly?

Nebo prosím má někdo další zkušenost, jak dětský strach ze smrti a podobných témat zvládnout a nezhoršit situaci? Jak dlouho to u vašich dětí trvalo? Jak dítěti pomoci ale zároveň iracionální myšlenky nepodporovat? (Jakože opravdu nesmyslný strach typu „Umřu když…?“ např. spolknu slinu apod.) :nevim: Nějaké takové období u nás začíná, dítě 4 roky…

Děkuji za každou radu :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí