Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Děkuji. Opravdu je to sem tam něco co prodám po dětech. Jednou za cca 3 měsíce koupim nějaký pytel a ten pak prodam, ale je to opravdu jen drobátko.Dětský účet teda není možný. Máte nějaké alternativy? Přeci nemůžu mít vše na složenku
Jediné třeba pres účet matky, otce, sestry, bratra? Rod. příspěvek bych vsak nechala slozenkou.
@Anonymní píše:
Jednou za cca 3 měsíce koupim nějaký pytel a ten pak prodam, ale je to opravdu jen drobátko.
Ale tohle už podnikání je… bez ohledu na to, kolik vyděláš.
@Anonymní píše:
Děkuji. Opravdu je to sem tam něco co prodám po dětech. Jednou za cca 3 měsíce koupim nějaký pytel a ten pak prodam, ale je to opravdu jen drobátko.Dětský účet teda není možný. Máte nějaké alternativy? Přeci nemůžu mít vše na složenku
Co třeba splácet exekuce?
Sourozence nemám a maminka dopadla stejně. Prarodiče sou v nebíčku. S otcem se nestýkám od narození. Neměl zájem.
@Anonymní píše:
ano, možné to je. neseš následky za své činy - buď se zbav dluhů a můžeš dostávat peníze na účet jako všichni ostatní, nebo si to nech posílat třeba k někomu ![]()
@colafit za ty léta jsou tak vysoké, že bych se nedoplatila do konce života. Nezbývalo by mi ani na živobytí…
Promin, ale byla to tvoje blbost, nic jiného, ty peníze přece vrátit musíš. Máš děti to na ně ani trochu nemyslíš? Až vám přijdou vzít věci domu, to budou asi koukat ![]()
@radkka Je mi 35, dluhy jsem nasekala v 18 kvůli vyděrači. Nic jsem z nich neviděla. Jen mě vydíral. U soudu ze mě udělali lhářku a podvodnici. Děti jsem v té době neměla.
@Anonymní píše:
@radkka Je mi 35, dluhy jsem nasekala v 18 kvůli vyděrači. Nic jsem z nich neviděla. Jen mě vydíral. U soudu ze mě udělali lhářku a podvodnici. Děti jsem v té době neměla.
Ale pak sis je udělala. Uvědom si, že ty peníze taky někde chybí a věřitel na ně má právo!
Že ses nechala někým zblbnout, no promin, ale to není omluva. Měla si za ta léta dost času to uhasit
Tím, že budeš peníze za každou cenu přesměrovávat jinam to nevyřešíš. Pochopím to, když má někdo malé děti, tak aby vyžil, tak si nechá třeba tu mateřskou dát složenkou, ale ty se placení vyhýbáš očividně úplně.
@Anonymní píše:
@colafit za ty léta jsou tak vysoké, že bych se nedoplatila do konce života. Nezbývalo by mi ani na živobytí…
Takže chceš do konce života pracovat na černo, posílat peníze někomu cizímu na účet a doufat, že ti je dá, nemoci si pořídit majetek bez toho, abys musela vymýšlet, jak ho uchránit před případnou exekucí a nakonec živořit v důchodu, protože ti to bude strhávat rovnou socka?
@radkka jistě máte pravdu. Byla jsem hloupá, mladá. Copak nekoukáte na zprávy? Dali se oblbnout starší než já. Prostě se zamilovali! Můj tehdejší přítel oblbnul i mou maminku, také si k vůli němu brala půjčky a když už nebylo z čeho brát, prostě zmizel. Nejsem první ani poslední. Neměla jsem z těch peněz nic, nebudu je nikomu splácet. To zase pochopte Vy. Jak by bylo Vám? Pokud tedy nejste jen další rejpalka, která musí být vždy pravdu a empatie je pro ní neexistující slovo.
@colafit píše:
Takže chceš do konce života pracovat na černo, posílat peníze někomu cizímu na účet a doufat, že ti je dá, nemoci si pořídit majetek bez toho, abys musela vymýšlet, jak ho uchránit před případnou exekucí a nakonec živořit v důchodu, protože ti to bude strhávat rovnou socka?
Já hlavně absolutně nechápu, jak do toho může někdo porodit dvě děti!! ![]()
@colafit Jsem realista. Důchod pro naši generaci nebude. Vláda se o to postará.
Děkuji. Opravdu je to sem tam něco co prodám po dětech. Jednou za cca 3 měsíce koupim nějaký pytel a ten pak prodam, ale je to opravdu jen drobátko.
Dětský účet teda není možný. Máte nějaké alternativy? Přeci nemůžu mít vše na složenku