Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
S účtem neporadím, na složenku to brát nejde? Já myslím, že jo a přijde mi mín komplikované. Ale snad někdo poradí s účtem ![]()
Bohužel pro já potřebuji účet i pro soukromé platby
přivydělávám si prodejem na mimibazaru ![]()
Aha a když teda jde jen o to, aby ti někam chodili peníze, nemáš někoho blízkého, ke komu by se posílali a ty sis to vybírala? Nevím no, já pochybuju, že takové dětské účty jsou
Nebo na tu složenku aspon mateřskou apod. když to jinak nepůjde.
Ale tak třeba se pletu (doufám) a nějaký takový účet se najde.
@Anonymní píše:
Bohužel pro já potřebuji účet i pro soukromé platbypřivydělávám si prodejem na mimibazaru
no jo, ale nemůžeš přeci předkládat např. ke kontrole při podnikání dětský účet. Nehledě na to - nevím, jestli se nezměnilo něco i s ohledem na dětské účty, ale raději si to zjisti, protože NOZ změnil pohled např. na stavební spoření dětem - prostě jsou to jejich peníze a ty na ně bez soudu nesmíš sáhnout, tak jestli něco podobného neplatí i pro bankovní účty
@Anonymní píše:
Bohužel pro já potřebuji účet i pro soukromé platbypřivydělávám si prodejem na mimibazaru
Ucet pro dite udela kazda banka, ale je to bez karty a pres net muzes jen koukat na pohyby na uctu, ale nejde z nrj platit.
Já ale nepodnikám. Jen si přivydělám sem tam kačku. vejdu se do těch 30 000 kde nemusím nic hlásit. Blízkého člověka už nemám bohužel…
@Anonymní píše:
Já ale nepodnikám. Jen si přivydělám sem tam kačku. vejdu se do těch 30 000 kde nemusím nic hlásit. Blízkého člověka už nemám bohužel…
pokud neprodáváš pouze věci po svém dítěti a opakovaně prodáváš, tak je to soustavná činnost a je jedno, jestli si vyděláš 100tis. nebo 10kč
a vzhledem k tomu, že říkáš, že si tím přivyděláváš, tak to bude asi to druhé. Dej si bacha aby tě někdo neudal, poslední dobou chodí na maminky z mmb kontroly na udání a pokuty jsou tučné
No jasně, já si takdy jen přivydělávám nějakou kačku a normálně jsem byla s daňovým přiznáním.
@Anonymní píše:
Maminky hezký den, prosím potřebuji poradit.
Mám pár exekucí z minulosti… To je na dlouho, prostě jsem věřila nesprávnému člověku a brala pro něho půjčky na své jméno. Ale o to nejde. Mám 2 děti, nejstaršímu je 2,5 a potřebovala bych na něj zřídit účet, abych tam mohla posílat mateřskou, přídavky a podobně. Je takový nějaký účet? Normálně s platební kartou, int. bankovnictvím a výběrama? Co jsem koukala tak jsou samé spořící…Děkuju za pomoc.
děcké účty jsou nastavené tak, že z nich většinou nelze vybírat, nebo celkem složitě. Takže ne, nepomůžeš si. Můj má účet u ery - era junior. K vybrání je třeba šek, vyplnit, odeslat a čekat, zda to schválí
a nezadáš odtama ani příkaz, prostě nic. Ty peníze jsou tam uložené, u Ery do 10ti let, kdy jde k tomu zřídit karta.
Dětské úcty nejsou určeny na standardní bankovní operace, docházelo by k praní špinavých peněz. Nedoporucuji zakládat účet na dítě pro vlastni použití. Jinak k ostatním komentářům…pokud něco prodam na mmb po dětech..opravdu nejde o soustavnou činnost a netřeba zivn. oprávnění.
Jde to určitě založit:),napiště mi kdyžtak zprávu..napíšu více info:)
@vin No my právě píšeme, že za prodání na mmb po dětech se nic neplatí. ![]()
@andice píše:
@vin No my právě píšeme, že za prodání na mmb po dětech se nic neplatí.
Ja to pochopila tak, ze prodá třeba monitor dechu a vydělá na tom, ze ji doma neleží a zbaví se ho…
Maminky hezký den, prosím potřebuji poradit.
Mám pár exekucí z minulosti… To je na dlouho, prostě jsem věřila nesprávnému člověku a brala pro něho půjčky na své jméno. Ale o to nejde. Mám 2 děti, nejstaršímu je 2,5 a potřebovala bych na něj zřídit účet, abych tam mohla posílat mateřskou, přídavky a podobně. Je takový nějaký účet? Normálně s platební kartou, int. bankovnictvím a výběrama? Co jsem koukala tak jsou samé spořící…Děkuju za pomoc.