Dětský účet od 2 let?

Anonymní
2.4.14 16:25

Dětský účet od 2 let? Prosím radu

Maminky hezký den, prosím potřebuji poradit.
Mám pár exekucí z minulosti… To je na dlouho, prostě jsem věřila nesprávnému člověku a brala pro něho půjčky na své jméno. Ale o to nejde. Mám 2 děti, nejstaršímu je 2,5 a potřebovala bych na něj zřídit účet, abych tam mohla posílat mateřskou, přídavky a podobně. Je takový nějaký účet? Normálně s platební kartou, int. bankovnictvím a výběrama? Co jsem koukala tak jsou samé spořící…Děkuju za pomoc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
830
2.4.14 16:30

Spořitelna má dětský účet, ale bez karty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
2.4.14 16:31

S účtem neporadím, na složenku to brát nejde? Já myslím, že jo a přijde mi mín komplikované. Ale snad někdo poradí s účtem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.14 16:34

Bohužel pro já potřebuji účet i pro soukromé platby :( přivydělávám si prodejem na mimibazaru :(

• Citovat
  • Upravit
20767
2.4.14 16:36

Aha a když teda jde jen o to, aby ti někam chodili peníze, nemáš někoho blízkého, ke komu by se posílali a ty sis to vybírala? Nevím no, já pochybuju, že takové dětské účty jsou :think: Nebo na tu složenku aspon mateřskou apod. když to jinak nepůjde.
Ale tak třeba se pletu (doufám) a nějaký takový účet se najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.4.14 16:37
@Anonymní píše:
Bohužel pro já potřebuji účet i pro soukromé platby :( přivydělávám si prodejem na mimibazaru :(

no jo, ale nemůžeš přeci předkládat např. ke kontrole při podnikání dětský účet. Nehledě na to - nevím, jestli se nezměnilo něco i s ohledem na dětské účty, ale raději si to zjisti, protože NOZ změnil pohled např. na stavební spoření dětem - prostě jsou to jejich peníze a ty na ně bez soudu nesmíš sáhnout, tak jestli něco podobného neplatí i pro bankovní účty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
2.4.14 16:39
@Anonymní píše:
Bohužel pro já potřebuji účet i pro soukromé platby :( přivydělávám si prodejem na mimibazaru :(

Ucet pro dite udela kazda banka, ale je to bez karty a pres net muzes jen koukat na pohyby na uctu, ale nejde z nrj platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.14 16:42

Já ale nepodnikám. Jen si přivydělám sem tam kačku. vejdu se do těch 30 000 kde nemusím nic hlásit. Blízkého člověka už nemám bohužel…

• Citovat
  • Upravit
13119
2.4.14 16:50
@Anonymní píše:
Já ale nepodnikám. Jen si přivydělám sem tam kačku. vejdu se do těch 30 000 kde nemusím nic hlásit. Blízkého člověka už nemám bohužel…

pokud neprodáváš pouze věci po svém dítěti a opakovaně prodáváš, tak je to soustavná činnost a je jedno, jestli si vyděláš 100tis. nebo 10kč :nevim: a vzhledem k tomu, že říkáš, že si tím přivyděláváš, tak to bude asi to druhé. Dej si bacha aby tě někdo neudal, poslední dobou chodí na maminky z mmb kontroly na udání a pokuty jsou tučné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
2.4.14 16:57

No jasně, já si takdy jen přivydělávám nějakou kačku a normálně jsem byla s daňovým přiznáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.4.14 17:01
@Anonymní píše:
Maminky hezký den, prosím potřebuji poradit.
Mám pár exekucí z minulosti… To je na dlouho, prostě jsem věřila nesprávnému člověku a brala pro něho půjčky na své jméno. Ale o to nejde. Mám 2 děti, nejstaršímu je 2,5 a potřebovala bych na něj zřídit účet, abych tam mohla posílat mateřskou, přídavky a podobně. Je takový nějaký účet? Normálně s platební kartou, int. bankovnictvím a výběrama? Co jsem koukala tak jsou samé spořící…Děkuju za pomoc.

děcké účty jsou nastavené tak, že z nich většinou nelze vybírat, nebo celkem složitě. Takže ne, nepomůžeš si. Můj má účet u ery - era junior. K vybrání je třeba šek, vyplnit, odeslat a čekat, zda to schválí :think: a nezadáš odtama ani příkaz, prostě nic. Ty peníze jsou tam uložené, u Ery do 10ti let, kdy jde k tomu zřídit karta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
2.4.14 17:10

Dětské úcty nejsou určeny na standardní bankovní operace, docházelo by k praní špinavých peněz. Nedoporucuji zakládat účet na dítě pro vlastni použití. Jinak k ostatním komentářům…pokud něco prodam na mmb po dětech..opravdu nejde o soustavnou činnost a netřeba zivn. oprávnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
2.4.14 17:14

Jde to určitě založit:),napiště mi kdyžtak zprávu..napíšu více info:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
2.4.14 17:28

@vin No my právě píšeme, že za prodání na mmb po dětech se nic neplatí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
2.4.14 17:36
@andice píše:
@vin No my právě píšeme, že za prodání na mmb po dětech se nic neplatí. :lol:

Ja to pochopila tak, ze prodá třeba monitor dechu a vydělá na tom, ze ji doma neleží a zbaví se ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel