Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj chci se zeptat jsem s mimčem sama a stěhuji se do nového bytu chci se zeptat jestli nevíte jestli se někde chytím na nějaký nábytek nebo elektroniku… můj příjem je jen mateřská zatím ta "vetší.
@Melindaa píše:
Ahoj chci se zeptat jsem s mimčem sama a stěhuji se do nového bytu chci se zeptat jestli nevíte jestli se někde chytím na nějaký nábytek nebo elektroniku… můj příjem je jen mateřská zatím ta "vetší.
@Melindaa
achjo.
proboha si nikde nepůjčuj. Radši si postupně kup něco jetého. Třeba na Aukru nebo bazoši…projdi bazary. Všechno jen ne půjčky.
Na aukru najdeš skvělý nábytek za pár korun, ani není vidět, že je použitý. Brácha si tak vybavil svůj 1. byt prakticky zadarmo v porovnání s cenami za nové věci. Dokonce i pračku takhle sehnal. Nikde bych si být tebou nepůjčovala, zbytečný risk.
@jitkabokule píše:
@Melindaa
achjo.proboha si nikde nepůjčuj. Radši si postupně kup něco jetého. Třeba na Aukru nebo bazoši…projdi bazary. Všechno jen ne půjčky.
Přesně tak. Jen ne půjčku! Je to cesta do pekel. Člověk v těžké situaci snadno podlehne.
@Melindaa píše:
Melindo, ty uvažuješ o novém nábytku? nebudeš peníze potřebovat akutněji na něco jiného? aby tě to pak nemrzelo, za pár měsíců bude „nový“ nábytek vypadat stejně jako ten, který můžeš získat za levno, a ty ho v té době budeš ještě splácet.
V tvé situaci bych nábytek a veškeré vybavení pořizovala přes weby „za odvoz“ - nevyhazujto.cz třeba. Nejlépe vložit si tam okamžitě inzerát,. v jaké jsi situaci a co sháníš, ale že (předpokládám) nemáš odvoz, zda by byl dárce ochotný ti to dovézt- a za kolik. Také existují sklady nábytku pro sociálně slabé zdarma, což jsi přesně ty. je to stejné jako humanitární šatníky, ty jsou také zdarma, a kromě oblečení v nich lidé, kteří potřebují mohou získat i boty, nějaké nádobí, nejrůznější potřenosti pro děti včetně hraček - prostě, co tam zrovna kdo donese.
@Melindaa .Ja ma telku z bazaru, i cast nabytku. Telku v obyc sezenes i za 3stovky. Podivej se na bazos.cz..Po necem se hold podivat, co kdo daruje atd..Ale pujcku si neber hlavne.To si nepolepsis
Na rodicaku bych vubec neuvazovala o necem na splatky a uz vubec ne nad nabytkem nebo elektro. Vem si bazarove, to prezijete.
Sezen si starsi za odvoz nebo jak pisou holky, tak na aukru je toho dost. Elektroniku jen to nejnutnejsi, at ti to zbytecne nezere proud. Pujcku si neber, kvupi nabytku je to naprosto zbytecny.
Pokud máš ty i mimčo na čem spát, tak bych vybavení bytu vůbec neřešila. Na to má člověk celej život
Přesně, jak radily holky přede mnout. Hlavně žádné zbytečné půjčky. Znám jednoho, kterého to stáhlo na dno. A je to chlap a má práci. Do začátku Ti stačí pár obyč věcí z bazaru. My s přítelem spali 6 let na matracích na zemi a vůbec nám to nevadilo ![]()
Jo holky jsem v takové situaci kdy fakt nevím a nechci, aby miminku něco chybělo má teprv měsíc ja jsem prvorodička a "tatulda jak si od nás odešel takže se mi nedivte a asi mate pravdu… díky:)
@Melindaa píše:
Jo holky jsem v takové situaci kdy fakt nevím a nechci, aby miminku něco chybělo má teprv měsíc ja jsem prvorodička a "tatulda jak si od nás odešel takže se mi nedivte a asi mate pravdu… díky:)
Tím spíše šetři každou kačku. Když je opravdu nejhůře, mimino může spát i v kočárku.
Když jsme s manželem spolu začali bydlet, pořizovali jsme vše z druhé ruky- pračku, ledničku, telku. Kolika lidem se tohle někde válí a rádi se toho zbaví. Spali jsme na matracích na zemi… Dnes na to s nostalgií vzpomínáme. Miminku stačí málo, mrkněte sem nebo na mimibazar, kolik dětských potřeb se nabízí zadarmo nebo za hubičku.
Miminko potřebuje hlavně Tebe, spát můžete i na matraci, a televize fakt není důležitá.
Já jsem zůstala sama s tříměsíčním miminem, ex si pobral veškerý nábytek, lednici, mikrovlnku, ale zvládla jsem to bez půjček. Něco mi půjčili známí, něco jsem dostala od lidí, kteří by to jinak vyhodili, něco máme za pár kaček z bazaru. Zkus to bez půjčování, dobře se půjčuje, špatně vrací.
Příspěvek upraven 30.03.14 v 19:53