Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Mimino televizi nepotřebuje. A nový nábytek taky ne. Nechci tu za čas číst zoufalé příspěvky, že nemáš na splátky a hrozí exekutor.
@Burj Chalifa O té telce jsem psala já, ne zakladatelka. Uvedla jsem to jako příklad, že mnohé lze získat zdarma od známých. Abyste se do zakladatelky nepustily.
Je na mateřské, chlap ji opustil( jak překvapivé zde na EM…), do kapsy hluboko a bude si brát půjčku na zbytné věci. Kde zůstal rozum? Šetřila bych na nečekané výdaje, nikoli na zbytné věci, které seženu jinde a skoro zadarmo. Chybí mi tu trocha zodpovědnosti a finanční gramotnosti.
@Melindaa píše:
Jo holky jsem v takové situaci kdy fakt nevím a nechci, aby miminku něco chybělo má teprv měsíc ja jsem prvorodička a "tatulda jak si od nás odešel takže se mi nedivte a asi mate pravdu… díky:)
Naopak, jsi šikovná, že jsi sem napsala a neudělala nějakou blbost hned. Je tu spoustu holek, které mají málo peněz, i takové, které jsou na tom třeba ještě hůř než ty. Takže, že jsi napsala je fajn teď si ještě přeber naše rady a zařiď se podle nich.
Máš rodičák, tj. ještě na tom nejsi tak špatně, udělej si základní pravidlo: nekupuju nic, co nepotřebujete. miminko je kouzelný a nepotřebuje téměř nic- opravdu, spoustu věcí, která mimina mají „potřebují“ jejich mámy, ale těm prckům je to šumák. Napiš na nějaký ten web „věci zdarma“ a slušně popros, zda by ti někdo něco nedaroval, ud za odnos a nebo za poštovný, lidi rádi dají chudému, který o to slušně požádá.
jakou elektroniku potřebuješ?
nic mne nenapadá.
umíš vařit? je tu hodně rad o tom jak levně a dobře vařit- ted máš s prckem dost času, promysli si, jak bude jíst už za pár měsíců, vař ze základních surovin- pro prcka to bude to nejlepší a pro tebe navíc hodně levné.
pa
a kdybys něco potřebovala zas se zeptej.
har.