Můžu splácet nebo ne

164
28.3.14 09:10

Můžu splacet nebo ne

Ahojte no chci se vas zeptat jak jste řešily dluh co už byl u pravníka když vam zamitly kalendař a neměli jste na cele zaplacení ja jsem z toho hotova je to sice jenom 8 tisíc které nemam a opravdu si nemam kde půjčit o dluhu jsem ani nevěděla. Je to po nějakych 6 letech že jsem měla u tmobilu 300stovky a tak to vyšplhalo psala jsem jim dopis ohledně promlčecí lhuty a to mi napsaly že mi stovku promlčí a další dvě mam zaplatit no zaplatila jsem a ted mi přišel dopis s téma 8 tisicema jako že za ty dvě stovky co jsem zaplatila že už to poslaly advokátovi nevim kdy ale 200kc jsem zaplatila hned tak mam platit advokáta a to do 7 dnu psala jsem si o splátkoví kalendář a ještě mi nic nedošlo ale volala jsem tam a pani mi řekla že už to splácet nejde a do 10teho to mam uhradit. Myslíte že když tam začnu posílat po 2tisicích že mě dají k exekuci opravdu nevím kde ty peníze vzit a provident a tak je poslední možnost což se mi vůbec nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.3.14 09:13

@Tynkabinka můžou dát návrh na exekuci. Nikde totiž není dáno, že musí přistoupit na splátkový kalendář :think: prostě bych sehnala prachy někde jinde a rychle to odmázla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.3.14 09:13

A nemůžeš něco prodat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
28.3.14 09:14

A telekomunikační úřad o tom dluhu rozhodoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
28.3.14 09:15

Přemýšlím jak blázen co bych prodala ale nic nemam.Je mi s toho uplně špatně asi mi nezbyde než ten provident no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
28.3.14 09:15

Není to ještě tak, že když zaplatí aspon něco, že to na exekuci neprojde? mám pocit, že dřív to tak bylo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
28.3.14 09:16

Mě právě přišlo upozorněni z tel. uřadu na ty 3 stovky a tam jsem žadala o to prominutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
28.3.14 09:18

@Tynkabinka Pokud jsi namítala promlčení, tak jak to, že promlčeli jenom jednu splátku? Rozhodnutí v té věci padlo? Máš ještě možnost se odvolat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
28.3.14 09:42

Ja vůbec nevím jak to bylo tam jen že po přezkoumaní všech udaju se prom. lhuta stahuje na čát dluhu. a zbytek mam neprodleně uhradit zaplatila jsem 200kč hned ten den a stejně mi ted došlo to od advokáta ale stejně když už by to bylo u exekutora tak se i s nim daji domluvit splátky ne tak nechapu proč ne ted u pravnika.Ja tomu právě moc nerozumím nikdy jsem to neřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
28.3.14 09:46

A ještě se chci zeptat exekuce musí byt napřed soudně že jo? ale když začnu splácet tak by to neměl soud povolit když mam snahu to řešít??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
28.3.14 10:16

Soud rozhoduje o pověření k provedení exekuce. Zkoumá existenci právního titulu, ale jestli máš snahu se domluvit nebo ne, nikdo nezkoumá.

Já bych peníze posílala tomu, kdo tě k tomu vyzval. Exekuci může nařídit jen do částky, která je nezaplacená (nižší částka pak jsou nižší náklady exekutora). S exekutorem se pak na splátkách dohodnout můžeš, ale vyhovět ti taky nemusí. Každopádně exekuce znamenají další náklady.

Z toho, co píšeš, ale nevím, jestli bylo pravomocně rozhodnuto. Taky se mi nezdá, že by náklady řízení byly 8 tis., když žalovaná částka byla 300.

• Citovat
  • Upravit
5271
28.3.14 10:17
@Tynkabinka píše:
Přemýšlím jak blázen co bych prodala ale nic nemam.Je mi s toho uplně špatně asi mi nezbyde než ten provident no

A co takhle prodat pc nebo notebook, z něčeho přece píšeš ( popř. mobil ), zrušit internet a hned je z čeho platit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
28.3.14 10:22

Mě se taky zda ta častka velka a po 6ti letech to třeba mohlo narust ale jenže mě nikdo nikdy neupozornil az po těch 6ti letech a paušal už davno nemam.Jo no notebook mam s rozbitym displejem a pripojeny na televizi takže akorát tu televizi mobil tak za 500 a internet mam zadarmo zadne zlato nemam:Maximalně mam barak ale ten zatím prodat nemužu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
28.3.14 10:23

Pravomocně rozhodnuto znamena od soudu? Mě přišla akorát poslední vyzva k uhrazení od advokatní kancelaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
28.3.14 10:24
@Tynkabinka píše:
Mě se taky zda ta častka velka a po 6ti letech to třeba mohlo narust ale jenže mě nikdo nikdy neupozornil az po těch 6ti letech a paušal už davno nemam.

Máš nějaké rozhodnutí o přiznání té částky?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel