Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojte no chci se vas zeptat jak jste řešily dluh co už byl u pravníka když vam zamitly kalendař a neměli jste na cele zaplacení ja jsem z toho hotova je to sice jenom 8 tisíc které nemam a opravdu si nemam kde půjčit o dluhu jsem ani nevěděla. Je to po nějakych 6 letech že jsem měla u tmobilu 300stovky a tak to vyšplhalo psala jsem jim dopis ohledně promlčecí lhuty a to mi napsaly že mi stovku promlčí a další dvě mam zaplatit no zaplatila jsem a ted mi přišel dopis s téma 8 tisicema jako že za ty dvě stovky co jsem zaplatila že už to poslaly advokátovi nevim kdy ale 200kc jsem zaplatila hned tak mam platit advokáta a to do 7 dnu psala jsem si o splátkoví kalendář a ještě mi nic nedošlo ale volala jsem tam a pani mi řekla že už to splácet nejde a do 10teho to mam uhradit. Myslíte že když tam začnu posílat po 2tisicích že mě dají k exekuci opravdu nevím kde ty peníze vzit a provident a tak je poslední možnost což se mi vůbec nechce
@Tynkabinka můžou dát návrh na exekuci. Nikde totiž není dáno, že musí přistoupit na splátkový kalendář
prostě bych sehnala prachy někde jinde a rychle to odmázla ![]()
Přemýšlím jak blázen co bych prodala ale nic nemam.Je mi s toho uplně špatně asi mi nezbyde než ten provident no
Není to ještě tak, že když zaplatí aspon něco, že to na exekuci neprojde? mám pocit, že dřív to tak bylo ![]()
Mě právě přišlo upozorněni z tel. uřadu na ty 3 stovky a tam jsem žadala o to prominutí
@Tynkabinka Pokud jsi namítala promlčení, tak jak to, že promlčeli jenom jednu splátku? Rozhodnutí v té věci padlo? Máš ještě možnost se odvolat?
Ja vůbec nevím jak to bylo tam jen že po přezkoumaní všech udaju se prom. lhuta stahuje na čát dluhu. a zbytek mam neprodleně uhradit zaplatila jsem 200kč hned ten den a stejně mi ted došlo to od advokáta ale stejně když už by to bylo u exekutora tak se i s nim daji domluvit splátky ne tak nechapu proč ne ted u pravnika.Ja tomu právě moc nerozumím nikdy jsem to neřešila
A ještě se chci zeptat exekuce musí byt napřed soudně že jo? ale když začnu splácet tak by to neměl soud povolit když mam snahu to řešít??
Soud rozhoduje o pověření k provedení exekuce. Zkoumá existenci právního titulu, ale jestli máš snahu se domluvit nebo ne, nikdo nezkoumá.
Já bych peníze posílala tomu, kdo tě k tomu vyzval. Exekuci může nařídit jen do částky, která je nezaplacená (nižší částka pak jsou nižší náklady exekutora). S exekutorem se pak na splátkách dohodnout můžeš, ale vyhovět ti taky nemusí. Každopádně exekuce znamenají další náklady.
Z toho, co píšeš, ale nevím, jestli bylo pravomocně rozhodnuto. Taky se mi nezdá, že by náklady řízení byly 8 tis., když žalovaná částka byla 300.
@Tynkabinka píše:
Přemýšlím jak blázen co bych prodala ale nic nemam.Je mi s toho uplně špatně asi mi nezbyde než ten provident no
A co takhle prodat pc nebo notebook, z něčeho přece píšeš ( popř. mobil ), zrušit internet a hned je z čeho platit ![]()
Mě se taky zda ta častka velka a po 6ti letech to třeba mohlo narust ale jenže mě nikdo nikdy neupozornil az po těch 6ti letech a paušal už davno nemam.Jo no notebook mam s rozbitym displejem a pripojeny na televizi takže akorát tu televizi mobil tak za 500 a internet mam zadarmo zadne zlato nemam:Maximalně mam barak ale ten zatím prodat nemužu
Pravomocně rozhodnuto znamena od soudu? Mě přišla akorát poslední vyzva k uhrazení od advokatní kancelaře
@Tynkabinka píše:
Mě se taky zda ta častka velka a po 6ti letech to třeba mohlo narust ale jenže mě nikdo nikdy neupozornil az po těch 6ti letech a paušal už davno nemam.
Máš nějaké rozhodnutí o přiznání té částky?