Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zdravím
Chtěla bych se zeptat kde by bylo nejlépe si půjčit a jaké máte zkušenosti.
Jsem mladá (21let)a potřebovala bych půjčku. Jenže problém je, že nevím kam zajít
dnes v air bance mi půjčku neschválili a ani přes to, že jsem doložila velmi vysoký příjem (ani nenabídli menší částku a prac. smlouvu mam na dobu neurčitou).
nejspíš je to věkem a tím, že nikde nemam platební morálku podle poradce (platim jen paušal). Jenže já bych potřebovala 350-400 tisíc. Chci se osamostatnit od rodičů. S tím, že by něco padlo na mamči půjčky a zbytek bych využila na své bydlení. Splácet není problém. Určitě nejsem nějaký neplatič. Ale chci se zeptat kde by podle vašich zkušeností to tak mohlo projít
aniž by mě kopli někam s tím, že jsem velmi mladá
. Opravdu jsem vše důkladně promyslela (není to jen lehkovážnost) tak prosím, aby si rýpalové nechali poznámky o tom ať si půjčku neberu a proč a jak. A všem co vyjádří své zkušenosti a návrhy předem moc děkuju
![]()
Problém asi ve věku a že není čím zatím rucit?
Nemáš stavebko?
@Choklis
chceš příliš velkou částku bez zajištění
bez zástavy dostaneš neúčelově jen destítky tisíc ![]()
není to věkem, ale na tak vysokou částku bys musela nabídnout nějakou zástavu
Zkusila bych Raiffeisenbank, nám tam teˇnabídli celkem solidní a to přítel přiznává na daních celkem málo, vycházelo to po hypo a úvěru ze stavebka jako nejlevnější půjčka (my ji teda nakonec mít nebudem), nevím jakou roli hraje věk ![]()
@subsomi píše:
@Choklis
chceš příliš velkou částku bez zajištění
bez zástavy dostaneš neúčelově jen destítky tisíc
není to věkem, ale na tak vysokou částku bys musela nabídnout nějakou zástavu
nebývá to ručení až od půl milionu? ![]()
Zástavu i s vysokým příjmem?
teď jsem koukala na kalkulačku ČS a při 20000,– by mi nabídli až 415tisíc, ale jak mile tam naklušu tak mě pošlou do pryč už to vidím. Stavebko nemám a bohužel ani čím ručit jelikož nic nevlastním když mi na to nikde nepujčí
a stavebko nemam
Zkus GE money bank tam mám půjčku já a i
když mám invalidní důchod bez problémů schválena s možností půjčit si až 600 tisíc. tolik ale já naštěstí ne potřebuju
Myslim, ze u Raifky pujcujou az 500ti bez zajisteni, ale nevim zda to neni jen na rekonstrukci a modernizaci bydleni…ne ciste na nakup bytu apod. ![]()
Souhlasim, ze to bude castkou, bez ruceni to je maximalne 200 tis., potom je potreba rucitel nebo rucit napr. bytem nebo co za to koupis.
@Choklis a jak dlouho jsi zaměstnaná… to je snad už jediný co by na to mohlo mít vliv, jinak mě nic nenapadá
Ono taky záleží, co je pro tebe vysoký příjem…
Taky možná koukaji na to, že za měsíc MIT tento plat nemusís. i když mas smlouvu na neurčito.
Pracovala jsem na úvěrovém oddělení. Do 24 let jsi riziková skupina, je tam horší možnost získat půjčku nebo spotřeb. úvěr. Ale kdo s tím neměl problém byla Česká spořitelna, zkus tu. ![]()
@Tarinka
jak která banka ![]()
a taky jestli to je účelově nebo neúčelově, třeba v autobazarech mívají banky svého zástupce na půjčky a půjčí třeba více než by ten samý člověk dostal na pobočce neúčelově