Půjčka, kde?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2885
27.3.14 22:47

@Choklis a co si rovnou vzit hypoteku? Zajistis ji nemovitosti a splacet budes sve bydleni.. dneska si muzes vzit americkou kde ti daji i neco navic a to by si mohla pouzit pro tu mamku.. a zkusila bych CSOB a nebo GE MONEY.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
27.3.14 22:48

subsomi

@subsomi

ano to já vše vím :| proto jsem se v prvním příspěvku na to neptala. Vím jak to s půjčkama je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.3.14 22:48

@Petrulka23 Nemá čím ručit, nemovitost není její.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
27.3.14 22:50

Petrulka

@Petrulka23

Nad tím jsem taky přemýšlela :)) a došla jsem k tomu, že hypotéku jedině na barák :) určo ne na byt (ke všemu ho od babičky neplánuji odkoupit a tím pádem nemůžu přeci ručit něčím co není moje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
27.3.14 22:51
@Choklis píše:
@Petrulka23Nad tím jsem taky přemýšlela :)) a došla jsem k tomu, že hypotéku jedině na barák :) určo ne na byt (ke všemu ho od babičky neplánuji odkoupit a tím pádem nemůžu přeci ručit něčím co není moje)

Tak muze rucit babicka…:-D ale popravde nevim jak je to s vekem rucitele :p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
27.3.14 22:54

@Choklis
tak potom už nechápu co chceš slyšet :nevim:
každý žadatel o půjčku je posuzován individuálně, takže ti nezbude než banky obejít a zeptat se tam :think:
i kdyby ti tady někdo řekl, jo dělám v bance XY a půjčíme ti, tak na místě to může být jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
27.3.14 22:55

@Hanka79
pokud by babička souhlasila s tím, aby byl byt použi jako zástava, tak její věk nehraje roli, banka má zástavu a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
27.3.14 23:00

asi tak

:cert: 100% nechci slyšet jak jsem naivní a jak vlastně můžu jednou přijít o práci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2885
27.3.14 23:15

@Choklis no jen jrstli ti muzu poradit nechod do cesky maji urok skoro jak nebankovni instituce.. a chovaj se ke svym klientum jak k onuci… ja s nima teda spokojena nejsem.. to csob jsou lepsi… a jeste co vim jsou lidi spokojeny v kb..
No byt tebou popremyslim nad investici do sveho, kdyz budes kupovat i baracek muzes rucit tim.. a radeji ti to daji. Budes platit mene, dele ale do sveho..
Manzel si kdysy vzal pujcku 200000,– a mel vystarano jednou mu prisla vyplata dele (splatka odesla asin dva dny dyl) a uz nam nedaly hypoteku.. a ani nedaj! Takze pozor na to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
28.3.14 06:14

@Hanka79 Ano, a proto pri tech vyssich castkach zadaji to ruceni (samozrejme, nekdo muze byt vyjimka, ale moc takovych neni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
28.3.14 06:33

@Choklis 400K je na neúčelový úvěr hodně. Záleží, co chceš financovat:

1. bydlení (koupě, rekonstrukce), šel bych do hypotéky nebo do stavebního spoření. U družstevních bytů nelze zastavit nemovitost, je lepší teda stavebko. Můžeš ručit i cizím bytem (babička, rodiče), věk majitele nehraje roli. Úroky jsou od 2,5 - 3,5% (hypotéka) do 5 % (stavebko)
2. vybavení bytu, auto a další věci.: neúčelová hypotéka za cca 5,5%. Ohledně ručení platí výše napsané.

Neúčelová půjčka - no myslel sem, že Air je dávací banka. Jak Ti nedali tam, jinde bude pravděpodobnost mizivá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
28.3.14 06:35

Na tvém místě bych ještě půl roku počkala a ten půlrok odkládala stranou peníze, které bys splácela plus nájem a inkaso. A ze zbytku žila. Podle toho uvídíš, jestli se to opravdu dá zvládnout. Dneska je život strašně těžkej a nejistej, teď máš dobrou práci, přítele… Aniž bych ti chtěla malovat nějaké katastrofické scénáře, tak je to prostě tak, že život se málokdy vyvíjí tak, jak jsme si to naplánovali. Různé karamboly a nepředvídané sitauce se stávají každému. A mezi námi, pokud máš možnost bydlet v babiččině bytě a nejsi nucena brát si na bydlení hypotéku, ber to jak dar z nebes a nezadlužuj se kvůli nějaké rekonstrukci. Upravila bych si na tvém místě postupně byt tak, abych se v něm dobře cítila, tzn. vymalovat, pořídit pár hezkých kousků nábytku, doplňky, závěsy apod. a máš to i bez strašáka v podobě každoměsíčních splátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
28.3.14 08:35

@Choklis nečetla jsem celou diskuzi.
Myslím, že ti nepučí žádná banka, problém není věk, ale že nemáš žádnou úvěrovou minulost. Nejlepší by bylo založit si někde kontokorent, alespoň na 5tisíc, a poté tak za 3 měsíce zkusit někde požádat o půjčku, aby ty daný banky viděli, že si už měla nějaký úvěr a platila ho. Určitě to nezkoušej v několika bankách, protože banky dělají náhled do tvého registru, kde ty náhledy pak jsou vidět a pak by mohl být problém, že máš tolik žádostí o úvěr a všechny zamítnuté. Max. vyzkoušej ještě jednu banku, např. bych asi byla pro tu Gemoney a pokud zamíntnou i tam tak už to radši nikde nezkoušej a zvaž ten kontokorent (nemusíš ho ani používat, stačí že ho máš)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
28.3.14 08:52

@Choklis
Zkoušela ses v bance ptát, proč ji zamítli?
Já bych tipla, že platební morálkou to není, já sama jsem žádala o hypošku dva roky po skočení školy (a nástupu do práce), bez úvěrové minulosti (nic jiného než hypo mi do bytu nesmí :cert: ) a schválena v pohodě…ale tak dávala jsem 20% ceny bytu z vlastní kapsy (jsem šetřílek :-)).
Takhle vysoká částka, neučelová, je asi pro většinu bank trochu zarážející a tipuju že problém spíš bude v ručiteli či zástavě.
Vím, že to nechceš slyšet, ale popřemýšlej, jestli je ta rekonstrukce a nákup všeho vybavení nutné.
Já jsem kupovala byt, abych se osamostanila od rodičů, dost ušetřených peněz jsem vrazila právě do koupě, část jsem si nechávala jako zálohu, kdyby něco a na vybavení toho už moc nezbylo. Takže i po 8 měsících mám „jen“ PC stůl (od kamaráda), molitan na spaní (od mamky), skříň (od pův. majitelů), jídlení stůl (od pův. majitelů), ledničku (od pův. majitelů), pračku (od kamaráda) a nádobí v kuchyni (moje :-)). A dá se s tím žít velmi krásně :-). Teďka už konečně jsem našetřila na ložnici (protože velkou část platu jsem dávala ještě stranou na spoření, kdybych přišla o práci), tak budu kupovat nábytek a mám z toho velkou radost :dance:.
Každopádně jestli ti někde půjčku schválí, důrazně doporučuju mít našetřeno bokem, min. na 6 splátek…člověk má lepší spaní :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
28.3.14 18:06
@Petrulka23 píše:
@Choklis no jen jrstli ti muzu poradit nechod do cesky maji urok skoro jak nebankovni instituce.. a chovaj se ke svym klientum jak k onuci… ja s nima teda spokojena nejsem.. to csob jsou lepsi… a jeste co vim jsou lidi spokojeny v kb..
No byt tebou popremyslim nad investici do sveho, kdyz budes kupovat i baracek muzes rucit tim.. a radeji ti to daji. Budes platit mene, dele ale do sveho..
Manzel si kdysy vzal pujcku 200000,– a mel vystarano jednou mu prisla vyplata dele (splatka odesla asin dva dny dyl) a uz nam nedaly hypoteku.. a ani nedaj! Takze pozor na to..

V bance pracují jen ženy :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel