Půjčka, kde?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18259
27.3.14 22:18
@Mar__tanka1983 píše:
@Hanka79 to jo, ale to banku nezajímá, dokud nebudou spolužadatelé… ;) banka ti spočte minimální náklady na život a teprve s tím, co zbyde nad tuhle částku k výši výplaty, počítají.

To ja vim, ze to banku nezajima… ja jen, ze snad by na to tech 10let nebyla uz pak sama :) jako jestli chce pujcku a nekde ji to daji, tak at si ji vezme, jeji vec :)samozrejme se ji clovek snazi poradit, ale konecny rozhodnuti je stejne jen na ni :)na jednu stranu ji chapu, ze chce jit uz od rodicu.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
27.3.14 22:19
@Hanka79 píše:
@Choklis Ja bych skocila na tu raifku, tam kdyz si das kalkulacku te Rekopujcky tak pri pujce 400tis, vyjde splatka cca 3600,– na 12let :) optala bych se tam na to…za to nic nedas :)
+to se mi zdá nějak málo :think: :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
27.3.14 22:21
@Choklis píše: :) já tu nechci počítat své měsíční výdaje. Vše jsem důkladně promyslela a i ene a vším je nájem pod 3500 (byt není ve městě a jednou mi zůstane) a ani to nechci rozvádět :) ptala jsem se na zkušenosti Vás ne na rozebrání mé život. úrovně :D… Nepiju takže hospody nenavštěvuji a to ani diskotéky či kluby (jednak mě to nebaví a jednak mam lepší věci na práci). Jídlo neplatím sama a jsem spořivá takže umím nakupovat jednak levně a vařit na více dní :) a v drogérce nechám tak 200-300 měsíčně (započítaný make-ip, mejdla, šampona vložky) :)). A ano 20 tisíc je čístého :) ani bych to neplatila sama mam přítele.. a není to jen naivní výkřik hodně jsem o tom přemýšlela :) určitě to neni lehkomyslný výplod mé mysli :).. většinou jsem koukala na 7-8 let splácení a splátky se vejdou do 7500,– nikde to zatím nepřesáhlo

Ja bych byt tebou proste obesla vic bank a uvidis..to ze ti v jedne nepujcili podle me neznamena, ze nepujci v dalsi…co banka to jine pozadavky..:) drzim pesti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
27.3.14 22:22
@Mar__tanka1983 píše: +to se mi zdá nějak málo :think: :think:

Tak nevim zda v tom neni nejaka kulisarna, ale zadala jsem to tam a vyslo to tak :) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
27.3.14 22:23

mno

Dobře ještě připočtu těch pár stovek za neomezený tarif a k tomu mam levně internet a zas jsme u toho že to já sama neplatim :)… Já tu neřeším náklady ale zkušenosti s půjčkou :)… umím přemýšlet a taky se nebojím říct, že moje finan. gramotnost je dobrá :) nechci tu být poučovaná jestli to je nebo neni dobrý si v mém věku půjčit… To se odbíhá od tématu který jsem začínala řešit v 1. příspěvku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
27.3.14 22:27

Hanka

@Hanka79

No určitě zkusím víc bank a děkuju za podporu :D asi jediná tu neřešíš to kde co platim ale rovnou řešíš jádro pudla.. :) ve finále jde o zkušenosti a ne o to zda mam nebo nemám si půjčit :D platit to budu přeci jen já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

@Choklis Bydlela jsem svého času v obecním 3+1 na vesnici a se vším (nájem, energie, popelnice, rozhlas + televize, voda) jsme platili 6800,–. Takže 3500 mi přijde opravdu jako sci-fi. Navíc, pokud by to byla pravda, nevidím důvod, proč si půjčovat. Na nutné věci si rychle našetříš a zbytek budeš dovybavovat/rekonstruovat postupně.

A dát z platu necelých 20 000,– jen 8 000 za splátky je nerozum. Tu práci totiž nemusíš mít věčně a ty evidentně nemáš žádné rezervy a ani bys je při splácení neměla z čeho tvořit.

Jo a řečem typu „byt bude jednou tvůj“ bych věřila až v okamžiku, kdy by to bylo právně upravené (pokud tedy nejsi jediným možným dědicem ze zákona, a i to už myslím po zavedení nového občanského zákoníka není 100%).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
@Choklis píše:
ene a vším je nájem pod 3500 (byt není ve městě a jednou mi zůstane)

nebudu se vyjadřovat ke všemu, je to tvoje věc, ale chceš říct, že vytápění + voda (studená i teplá) + elektřina + plyn (nebo o to více el. na vaření) + popelnice + nájem (nebo fond oprav) vyjde na méně než 3500kč???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
27.3.14 22:33

@Choklis
chceš zkušenosti - před 6 lety (ještě před podzimem 2008 - fin. krize) bylo možné bez jištění získat max 300tis., dnes situaci přesně neznám, ale podle toho co vím, tak ochota bank půjčovat je menší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
27.3.14 22:35
@Choklis píše:
@Hanka79No určitě zkusím víc bank a děkuju za podporu :D asi jediná tu neřešíš to kde co platim ale rovnou řešíš jádro pudla.. :) ve finále jde o zkušenosti a ne o to zda mam nebo nemám si půjčit :D platit to budu přeci jen já

Tak ja doufam, ze to vsechno zjistene mas, kolik stoji naklady na byt se vsim okolo a az ti nabidnou nejakou splatku, tak se podle toho rozhodnes zda si pujcku vzit a nebo ne…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
27.3.14 22:36

ACHJO

:zed: kdo z Vás to za mě bude platit??? Nikdo… Já se tu neptám a ani nezaložila diskuzi aby se tu řešilo na co mám a na co nemám a za co platim a neplatim a co jednou bude a nebude (to můžu rodičům viset na krku třeba do důchodu). Prostě chci půjčku a tečka. Ptám se kde není problém a kde jsou výhody :zed: nic víc nic míň.. jestli mam nebo nemam rezervy a a výdaje nebudu tady rozepisovat.. kvůli tomuhle jsem to nezaložila :pocitac:… jo je možný platit 3500 chcete snad rozeslat výpis o platbách???.. Pokud jsem podle Vás naivní.. v pořádku je to Váš názor a já ho nikomu neberu, ale to jsem sem nepřišla řešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
27.3.14 22:36

@Choklis Banky se nedívají na tvou reálnou spotřebu (že nepiješ, nekouříš atd.), ale mají své vlastní průměrné částky na člověka, co žije sám, na 2 lidi v domácnosti, na dítě atd. Jedou podle svých tabulek, takže na tomhle ty sama nic nezměníš.

Jediným řešením vidím to, že prostě zůstaneš třeba další půlrok u vašich a budeš šetřit (z 20.000 čistého pro jednu osobu to jde krásně, vždyť z takové částky běžně žije celá rodina). Když přijdeš do banky a budeš mít vlastních 72.000 (12.000 měsíčně x 6 měsíců), což je 1/5 z cílové částky, tak se s tebou budou bavit už jinak.

A samozřejmě pomáhá i to, když máš u nich účet, kam ti chodí pravidelně výplata, a oni vidí, že z ní spotřebováváš jen 8 a 12 šetříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
27.3.14 22:38

Hanka

@Hanka79

:) jistě hodně koukám na to kolik měsíčně a jak dlouho bych platila + kolik přeplatím.. Zas bych určitě nepodepsala cokoliv na to si dávám pozor a zjišťuju si co se dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
27.3.14 22:43

Květušík

@Květušík

Účet mam, ale do banky nevkládám celou výplatu. Něco si nechávám doma takže celou částku tam nemam, ale dbám na to aby každý měsíc byl účet v plusu a veškerý poplatky zaplacené :).. To mi paní při zakládání radila (jen aby účet nešel do mínusu).. Kdybych chtěla být další půl rok doma tak tu půjčku nesháním :)), ale zas mam rozum a pokud by poplatky nebo tak byli opravdu vysoký a já věděla, že na to nemam nevezmu to :) neberu to na lehkou váhu a hodně o tom uvažuju a zvažuju + zjišťuju co se dá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
27.3.14 22:45

@Choklis
jenže jako se ty náklady zdají podezřelé nám, tak stejně se budou zdát podezřelé i bance :roll: banky mají své tabulky na náklady na bydlení na osobu (ptají se jestli bydlíš v nájemním nebo ve svém a jestli je to dům nebo byt) neberou v poaz tvé náklady, berou v potaz své tabulky
a pak mají průměrné další životná náklady na osobu (jídlo, oblečení, zábava)
tyhle částky odečtou od tvého příjmu a až podle toho kolik zbude vypočítávají kolik půjčí
:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel