Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
tak mně 20tisíc s tím že krom tisívovky paušálu neplatim nikde nic a 19tisíc mi v mém věku zbývá je vysoký. @kubykula
Minimálně 350tisíc bych chtěla míň to pro mě nemá smysl.
a spěchá? zas tolik ne, ale zas by mi to vytrhlo trn… s tm že bych spláchla 2 mouchy..
@Svistice
na vybavení bytu a nějakou rekonstrukci
nechci ho koupit a byt „je“ babičky, ale nežije v něm, takže nájem by šel babičce a to nějaký 3000
@Choklis mě to jen zarazilo, protože si psala velmi vysoký příjem a ten si představuji jinde ![]()
Ale OK.
Jinak půjčovat si 400 tis. s dvackou měsíčně…
když budeš počítat minimální peníze, co tě bude stát běžný provoz plus jídlo a pod., tak ti toho fakticky na splácení úvěru zase tolik nezbývá.
Běžné úvěry bývají na třeba šest let a v tu chvíli už je splátka tak vysoká, že ti to s tvým příjmem nedají, ani kdyby ti bylo třicet…
@Choklis píše:
@Svistice
na vybavení bytu a nějakou rekonstrukcinechci ho koupit a byt „je“ babičky, ale nežije v něm, takže nájem by šel babičce a to nějaký píše: Více
Myslím, že jsi hodně mladá a trochu naivní. Chtělo by to nejdřív více finanční gramotnosti. Pokud chci rekonstruovat, rozhodně ne ze spotřebitelského úvěru. To jsou trochu drahé peníze. Pak necpu peníze do ničeho, co není moje (a u nemovitostí obzvlášť). Kromě nájmu se platí i energie a další poplatky, takže dost pochybuji, že tě provoz bytu vyjde jen na 3800 měsíčně. No a pak taky musíš z něčeho jíst, platit dopravu + další více či méně zbytné výdaje. Takže ve výsledku Ti z těch 20 000 zase tak moc na splácení úvěrů nezbude.
srovnávala jsem to a počítala s tím, že splátky podle nejvyšší doby možnosti spláení nepřesahujou víc než 7500,–… To bych na tom stále byla dobře a nebyla bych na to sama mam přítele a i bez něj bych to stále utáhla
..
@kubykula
tak jistě to já si taky představim např. 50 tisíc, ale dneska i takových 20 je nad poměry a né všude to dostaneš
ke všemu já to mam za sezení v kanclu a 6 hodin denně
@Choklis tak počítej…
19 000,– -3000,– nájem, -1500,– energie, -4000,– jídlo (a to hodně škrtím), -1000,– drogerie (si mladá holka, ta toho probendí víc).
no a seš tam za desítku, a to nepíšu oblečení, hospody, kávičky, kamarády.
Zbyde ti devět, a při šestiletém úvěru je splátka (BEZ ÚROKU) 8300,–
No to ti banka prostě nedá…
Tak nikde neni psany, ze bude porad sama, ze jo, prijde partner a budou se o bydleni a stravu delit ![]()
@Choklis Ja bych skocila na tu raifku, tam kdyz si das kalkulacku te Rekopujcky tak pri pujce 400tis, vyjde splatka cca 3600,– na 12let
optala bych se tam na to…za to nic nedas ![]()
@Hanka79 to jo, ale to banku nezajímá, dokud nebudou spolužadatelé…
banka ti spočte minimální náklady na život a teprve s tím, co zbyde nad tuhle částku k výši výplaty, počítají.
@Hanka79 Já bych si teda rozmyslela, zda chci ještě za 12 let platit za rekonstrukci a vybavení bytu, který není můj (a už tam tedy třeba vůbec nemusím bydlet). Navíc je taky potřeba plánovat v dlouhodobém horizontu - co když během těch 12 let stráví několik let pouze s rodičovským příspěvkem? To už to pak zas tak veselé a snadné nebude, že. ![]()
@Svistice Tak treba ji pak babicka ten byt prepise
to nevime jak to mezi sebou maji
a je jasny, ze casem prcka bude chtit (snad teda) ale tak pak zase na to uz bodou dva
pokud nebude mit dite s nejakym nezamestnanym chlapem ![]()
já tu nechci počítat své měsíční výdaje. Vše jsem důkladně promyslela a i ene a vším je nájem pod 3500 (byt není ve městě a jednou mi zůstane) a ani to nechci rozvádět
ptala jsem se na zkušenosti Vás ne na rozebrání mé život. úrovně
… Nepiju takže hospody nenavštěvuji a to ani diskotéky či kluby (jednak mě to nebaví a jednak mam lepší věci na práci). Jídlo neplatím sama a jsem spořivá takže umím nakupovat jednak levně a vařit na více dní
a v drogérce nechám tak 200-300 měsíčně (započítaný make-ip, mejdla, šampona vložky)
. A ano 20 tisíc je čístého
ani bych to neplatila sama mam přítele.. a není to jen naivní výkřik hodně jsem o tom přemýšlela
určitě to neni lehkomyslný výplod mé mysli
.. většinou jsem koukala na 7-8 let splácení a splátky se vejdou do 7500,– nikde to zatím nepřesáhlo