Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@pavla.velova : zkusil bych Airbnak. Nic horšího než ztracený čas neriskuješ. Pokud to chceš na nějakou rekonstrukci bytu, hodí se stavebko.
Dobrý den, do budoucna uvažuji o tom že bych si chtěla půjčit asi 200 000 na rekontrukci bytu. Prolézám všechny možné půjčky, včetně reklam. Zjištuji ale, že reklamy lžou a půjčka pod 9% se hledá velmi těžko. I ta reklama na Zuno 7,9% pěkně kecá, stejně tak reklama na Ge money
Máte prosím někdo zkušenost, našli jste půjčku s opravdu výhodným úrokem na trhu? Žádné RPSN 16% a více?
@chipsa píše:
Dobrý den, do budoucna uvažuji o tom že bych si chtěla půjčit asi 200 000 na rekontrukci bytu. Prolézám všechny možné půjčky, včetně reklam. Zjištuji ale, že reklamy lžou a půjčka pod 9% se hledá velmi těžko. I ta reklama na Zuno 7,9% pěkně kecá, stejně tak reklama na Ge moneyMáte prosím někdo zkušenost, našli jste půjčku s opravdu výhodným úrokem na trhu? Žádné RPSN 16% a více?
Asi máš běžný účet. U své banky jsi to zkoušela?
Zatím ne, já se spíše dívám po úrocích. Mám účet u Ge money, ale půjčky jsou tam stejné jako u ostatních bank. Nic oproti ostatním bankám výhodného. Zatím mě žádná půjčka nepřesvědčila že by byla lepší než konkurence. Já nehledám jenom lživou reklamu, ale půjčku opravdu s nízkým a výhodným úrokem. Chtěla bych si půjčit asi 2000 000, splácet je 5 let a splátku bych si představovala kolem 3500 Kč měsíčně. Půjček je na trhu hodně, ale ty úroky ![]()
@chipsa píše:
Zatím ne, já se spíše dívám po úrocích. Mám účet u Ge money, ale půjčky jsou tam stejné jako u ostatních bank. Nic oproti ostatním bankám výhodného. Zatím mě žádná půjčka nepřesvědčila že by byla lepší než konkurence. Já nehledám jenom lživou reklamu, ale půjčku opravdu s nízkým a výhodným úrokem. Chtěla bych si půjčit asi 2000 000, splácet je 5 let a splátku bych si představovala kolem 3500 Kč měsíčně. Půjček je na trhu hodně, ale ty úroky
nějaké rovnávací stránky, zkus třeba Měšec nebo tak nějak.
@chipsa
na takovou castku vetsinou vyjde nejlip stavebni sporeni. nemusis prvni sporit, da se to udelat tak, ze ti daji rovnou uver a pak si jako by dosporujes.
nedavno si kamaradka delala srovnani asi 20 moznosti a to stavebko ji vyslo jednoznacne nejlip.
@Burj Chalifa píše:
nějaké rovnávací stránky, zkus třeba Měšec nebo tak nějak.
nedavno delali test tech srovnavacu, vypocitali se ti na webu a pak obchazeli banky, jake je realita a celkem jsem cumela, ze ve skutecnosti jim skoro vsude pujcili vyhodneji nez to bylo na tech srovnavacich.
to jen tak jako poznamka, ze stejne cloveku nezbyde nez si to obehnout a zjistit sam ![]()
@chipsa udělej přímo poptávku u své banky. pokud tam již máš účet, mohou ti dát lepší podmínky než pro ně neznámého člověka.
@Ali-Ali píše:
nedavno delali test tech srovnavacu, vypocitali se ti na webu a pak obchazeli banky, jake je realita a celkem jsem cumela, ze ve skutecnosti jim skoro vsude pujcili vyhodneji nez to bylo na tech srovnavacich.to jen tak jako poznamka, ze stejne cloveku nezbyde nez si to obehnout a zjistit sam
Fakt? No to by člověk spíše řekl, že banky budou v reálu přísnější.
Jsem dlouholetým klientem Ge money, každou chvíli od nich chodí nabídky na půjčky. Tak jsem si rozklikla jejich nabídky. Okamžitě tam naskočí úrok 19% + ubrovské RPSN. Stálým klientům posílají takové nevýhodné nabídky a novým klientům dají půjčku kolem 10%? Má to logiku?
Jinak reklamy lžou, půjčku za 6,9% atd jsem nikde nenašla, vždy je v tom háček a nakonec když jejich půjčky začnete zkoumat, tak zjistíte že jste někde u 15% a víc. Nemám problém získat půjčku, ale nechci ji s tak šíleným úrokem.
@Burj Chalifa píše:
Fakt? No to by člověk spíše řekl, že banky budou v reálu přísnější.
taky jsem prave cucela a prislo mi, ze i ti reporteri ![]()
nakonec mela uplne stejny urok jako na tom srovnavaci jen jedna banka a sice to nerekli naprimo, ale vyznivalo to skoro tak, ze ten srovnavac ja skryte delany jako jejich propagace (ostatni ukazovali v horsim svetle). ale mozna to proste byla nahoda.
jinak to nebyly pujcky, ale prave na bydleni, akorat ted nevim, jestli uvery na bydleni nebo klasicka hypoteka.
@chipsa
klasicka pujcka ti vzdycky vyjde blbe, i seriozni banky maji na obyc pujcky strasne uroky. lepsi je specificky uver na bydleni nebo to stavebko.
Na rekonstrukci se dá vzít i hypotéka, minimum bývá právě těch 200 000. A hypotíka se dá dnes sehnat s úrokem pod 2 % ![]()
@chipsa píše:
Zatím ne, já se spíše dívám po úrocích. Mám účet u Ge money, ale půjčky jsou tam stejné jako u ostatních bank. Nic oproti ostatním bankám výhodného. Zatím mě žádná půjčka nepřesvědčila že by byla lepší než konkurence. Já nehledám jenom lživou reklamu, ale půjčku opravdu s nízkým a výhodným úrokem. Chtěla bych si půjčit asi 2000 000, splácet je 5 let a splátku bych si představovala kolem 3500 Kč měsíčně. Půjček je na trhu hodně, ale ty úroky
Myslíte 200.000 na 5 let se splátkou 3.500,–? Tak to by před takovou bankou stála fronta ve dne v noci. To je mimo realitu
@chipsa : 200 kapříků na reko bytu je jednoznačně nejlepší stavebko. Porovnání zde:
http://www.stavebky.cz/pu/
Jen pozor, jak je u úroku domeček, znamená to, že je to varianta se zástavou nemovitosti. Tak tyhle nebrat ![]()
@janice.sweet píše:
Já, když je nejhůř a potřebuju rychle něco vykrýt, půjčím si u Rychlé Půjčky, neřeší registry, exekuce. Já exekuci jednu mám. Teď mají zase akci až 8 tisíc bezúročně. Když budeš potřebovat, tady je odkaz na online, ale jsou tam někde i pobočky http://pujckaza5minut.cz/?…. Tak snad to někomu pomůže…
To je hezké, ale kde píšou úroky za vypůjčené peníze?