Dezinfekce kočárku z ekokůže

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
88
14.2.20 12:59

dezinfekce kočárku z ekokůže

Ahoj,

máte prosím někdo zkušenost s dezinfikováním ekokůže? Chceme koupit bazarový kočárek z ekokůže, tak bychom ho chtěli před prvním použitím dezinfikovat a pak už jen udržovat pomocí přípravků na ekokůži, příp. voda+mýdlo.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20821
14.2.20 14:30

Kupte pripravek, umyjte a je to ne? Asi bych se vyhnul desinfekci na chlorove bazi, ale jinak nevim nad cim dumate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
14.2.20 14:59

Dumám nad tím, jak ten kočárek vydezinfikovat. Paní prodávající je sice sympatická, ale přeci jen bych ráda kočárek po cizích nejprve dezinfikovala, ale výrobky určené na čištění ekokůže jsou opravdu jen na vyčištění skvrn, ale nezbavují zárodků. A ano, skutečně nejsem typ sterilní matky, chápu, že dítě bude vše strkat do pusinky, všechno prozkoumá, vše ohmatá a nic proti tomu nemám, jen mi jde opravdu o tu prvotní přípravu, kdy vše vydezinfikujeme a oblečky vyvaříme, protože prostě nevíme, kde se to i v prodejnách válelo. Máte tedy prosím někdo tip, čím dezinfikovat ekokůži?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
14.2.20 15:20

Oblečky se dávno nevyvařují, to by ti toho moc nezbylo. Kočárek normálně omyj nebo vyper. Když máš nový taky nevíš kde se to válelo. Jestli máš potřebu, otři si to desinfekčními ubrousky :nevim: eko kůže je umělá hmota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
14.2.20 15:27

Děkuji za tip, ale ubrousky se na to právě nedoporučují. Přesně, ani u nového zboží člověk neví, kde se to válelo. Já bohužel pracovala ve spediční firmě, takže vím, kde se zboží normálně povaluje a jaké všechny potvůrky se tam pohybují, tak proto vše nové čistím důkladněji, ale to je každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
14.2.20 15:29

@misserima kupte si normalni sanytol a tim to cely postrikejte a mate to. Stejne to nepoznate jestli to je ucinne nebo ne. Musela byste si udelat stery pred a po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
14.2.20 15:33
@misserima píše:
Děkuji za tip, ale ubrousky se na to právě nedoporučují. Přesně, ani u nového zboží člověk neví, kde se to válelo. Já bohužel pracovala ve spediční firmě, takže vím, kde se zboží normálně povaluje a jaké všechny potvůrky se tam pohybují, tak proto vše nové čistím důkladněji, ale to je každého věc.

Otři to ubrouskem a pak vodou máš to, když to nebudeš dělat pravidelně nic se tomu nestane. Nevím jak jinak bys to chtěla desinfikovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
18.2.20 10:05
@misserima píše:
Dumám nad tím, jak ten kočárek vydezinfikovat. Paní prodávající je sice sympatická, ale přeci jen bych ráda kočárek po cizích nejprve dezinfikovala, ale výrobky určené na čištění ekokůže jsou opravdu jen na vyčištění skvrn, ale nezbavují zárodků. A ano, skutečně nejsem typ sterilní matky, chápu, že dítě bude vše strkat do pusinky, všechno prozkoumá, vše ohmatá a nic proti tomu nemám, jen mi jde opravdu o tu prvotní přípravu, kdy vše vydezinfikujeme a oblečky vyvaříme, protože prostě nevíme, kde se to i v prodejnách válelo. Máte tedy prosím někdo tip, čím dezinfikovat ekokůži?

ne fakt nejsi typ sterilní matky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a proč potřebuješ desinfikovat kočárek zvnějšku? myslíš, že miminko vyleze z kombinézy a fusaky a bude olizovat kočárek zvenčí? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
oblečky vyvaříte :roll: no ty jo, zase jsem se pobavila po ránu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
18.2.20 13:09

Jee, to je milá zpráva, že jsem někoho po ránu pobavila :) Omlouvám se, asi jsem špatně a nejasně vystihla svůj dotaz, nežádám hodnocení mého přístupu, ale prosím o radu někoho, kdo má zkušenost s dezinfikováním a čištěním ekokůže. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí