Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@merde
To s tím kuřetem nějak nechápu, jako že se nesmí mýt syrové kuře aby se neznečistil dřez? ![]()
Samozřejmě že máme umyvadlo a mýdlo
tady požádat o slušnou radu to je dílo
děkuji za normální rady.. a prsa si fakt nemeju nevím kde jste to vyčetli… ![]()
@anairda říkají že když umyješ kuře tak ta voda s toho znečišteneho kuřete všude stříká a pak se ti to přenese třeba na zeleninu a tak…myslím teda ![]()
@anairda píše:
@merde
To s tím kuřetem nějak nechápu, jako že se nesmí mýt syrové kuře aby se neznečistil dřez?
no vazne, pry muzes umrit, rozneses si v kuchyni nejakou bakterii, ale v realu je to proste soucast toho, delat z lidi magory, aby co nejvic nakupovali kraviny a vyvolavali v nich strach a taky odvadet pozornost od toho, co nam ublizuje opravdu.
Ted naposled, kdyz jsem si prinesla kure, tak na nem primo bylo : Nemyj pred pouzitim ![]()
@Anonymní píše:
@anairda říkají že když umyješ kuře tak ta voda s toho znečišteneho kuřete všude stříká a pak se ti to přenese třeba na zeleninu a tak…myslím teda
bakterie tu vzdycky byli a budou, diky desinfekci jen zmutujou. Tepla voda a nebakterialni mydlo a bezny uklid jsou dostatecne. Kdyz chci neco vydezinfikovat pouziju ocet, prece si nebudou zamorovat domov desinfekci
@merde
mě v první chvíli napadlo to z Přátel, jak si Džouí narval na hlavu krocana.. ![]()
Zakladatelko: já mám taky doma ten dezinfekční gel. Používám ho jen pokuď příjdu z obchodu nebo dítě z venku nebo pokuď dělám ze syrovým masem - navíc si ale ty ruce vždycky opláchnu. V tvém případě bych to určitě nedělala, zdá se mi to zbytěčné po záchodě atd., dítěti určitě potom nesahat do pusy. I když si ty ruce omyju a omylem se otřu své pusy mám tam pořád dost té dezinfekce (neumím si to představit bez mytí jak říkáš - to toho musíš mít na rukách strašně moc).
K tomu masu: já maso nikdy zásadně neomývám, právě kvůli toho stříkání. Vlastně jsem nikdy nepochopila proč se maso před zpracováním umývat.
@anairda prosím tě, se přehání. Jednou jsem o tom také někde četla článek, ale třeba health visitor, doktor, midwife a ani nikdo jiný, kdo se mnou probíral případnou přípravu jídla mi nikdy nic takového neříkal.
@Anonymní píše:
Ahoj. mám doma dezinfekci na ruce..tuším sanytol. takovou tu co se neoplachuje.. mám ji kvůli malmu..než kojím nebo když jdu ze zachoda tak ji pouziji…k dotazu, hned jak ji nanesu a ona uschne muzu dat malemu treba prst do pusy? není to škodlivé¨?
Dělají dětské antibakteriální gely..když už to musíš mít..ale radši mýt..:-D
A malý je nějak nemocný? Jeslti ne, vykašli se na to. Já u úplně malého miminka měla mýdlo Sanytol u dřezu, kdyby začalo miminko brečet zrovna když dělám kolem masa. Jinak jsem to nikdy neřešila. Je to přehnaný.
@trpaslinka
No je to solidní blbost…
Právě na to koukám jako blázen.
A kdo používá desinfekční gel na ruce, tak prosím který? Který je dobrý koupit?