Dezinfikujete nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@rachel55 píše:
mam to stejny, kdyz chci neco jo vydezinfikovat, tak mi staci ocet, vetsi strach nez z bakterii mam totiz z tech desinfekci
Tak nějak, nehledě na to, že kdybych použila dezinfekci na některé povrchy, tak je akorát zničím.
Ocet používám naopak docela často, dobře odmašťuje a třeba sklo se po něm krásně leskne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já desinfikuji po každém použití. Nejdříve vypláchnu teplou vodou, poté nastříkám desinfekci Sanytol ve spreji na vysuším. Desinfekčním ubrouskem vytírám tak cca 1× denně i plochu pod nočníkem. Je ale pravda, že nočník nemám na WC, ale u dveří do jídelny - dcerka si tak chodí sama. A ano, jsem lehce posedlá čistotou:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helennka píše:
Ahoj,já desinfikuji po každém použití. Nejdříve vypláchnu teplou vodou, poté nastříkám desinfekci Sanytol ve spreji na vysuším. Desinfekčním ubrouskem vytírám tak cca 1× denně i plochu pod nočníkem. Je ale pravda, že nočník nemám na WC, ale u dveří do jídelny - dcerka si tak chodí sama. A ano, jsem lehce posedlá čistotou:-)
Lehce???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, klidne si o me myslete, ze jsem prastena, ale… Vy, co vymyvate nocnik po kadeni houbickou a jarem/mydlem. Kde to myjete? Ve drezu, v umyvadle, ve vane? A pak umyjete jeste napr. tu vanu? A houbicku nejak properete a polozite kam?
U nas je nocnik po kadeni vzdy nekde maznuty, nekdy spise vice. Pouzity je tak 1-2× za den. Ja prave po kadeni napustim vodou, vylevam do zachoda, vycistim toaletakem, zase vyplachnu a striknu desinfekci.
Taky bych rada umyla jen houbickou, ale proste s tim mam technicky problem, tak mi poradte
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc za rady
No jo, já taky většinou vypláchnu vodou, zatím do něj nekaká, tak to není taková hrůza… ale stejně jsem chtěla něco navíc, já jsem asi na intimní hygienu magor, protože sama docela trpím na záněty, tak nechci něco přivolat i dcerce. Souhlasím, že víc bacilů asi bude na penězích, ale na ty si přeci nesedáte bez prádla, ne
? Holky, co používáte ten ocet nebo octový čistič - to jen naředíte do vody, nebo do horké vody, nebo jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teredes píše:
Holky, klidne si o me myslete, ze jsem prastena, ale… Vy, co vymyvate nocnik po kadeni houbickou a jarem/mydlem. Kde to myjete? Ve drezu, v umyvadle, ve vane? A pak umyjete jeste napr. tu vanu? A houbicku nejak properete a polozite kam?
U nas je nocnik po kadeni vzdy nekde maznuty, nekdy spise vice. Pouzity je tak 1-2× za den. Ja prave po kadeni napustim vodou, vylevam do zachoda, vycistim toaletakem, zase vyplachnu a striknu desinfekci.
Taky bych rada umyla jen houbickou, ale proste s tim mam technicky problem, tak mi poradte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teredes pevný obsah do záchoda, oplachuji ve sprcháči, houbičku nepoužívám (vyjímečně, když to třeba chlap nechá zaschnout použiju na vytření toaleťák), sprcha stačí, sprcháč pak taky opláchnu, stejně jako když sprchuju pokaděný prdelky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@analoja takze ten nocnik beres vlastne jenom vodou. Nebo to mydlis tim toaletakem
.
Sorry, me to fakt zajima, jak je to jinde. Ja to proste delam vyse popsanym zpusobem a jednou za uherak hodim nocnik do vany a cely vydrbu prave mydlem a nejakou starsi houbickou, kterou pak rovnou vyhodim (za timto ucelem shromazduju stare houbicky z kuchyne/koupelny, pred vyhozenim s nima jeste vydrbu nocnik/zachod a pak do kose).
Rada bych z bezne udrzby nocniku tu desinfekci vyradila, ale zatim nevim jak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teredes jj z 99% jen vodou. Občas myju tím jarem - třeba nočník, co máme na zahradě - do něj se pak spíš napráší, napadaj listy,… tak to beru švédskou hadrou, kterou po použití hodím vyprat s plínama. Já houbičky moc nepoužívám, nemám je ráda. I na nádobí mám hrubší menší švédskou hadru - vypere se a je skoro nezničitelná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@analoja good, diky za odpoved. Treba se jeste nekdo prida. A pardon zakladatelce, ze jsem se tak vetrela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nočník dezinfikuju po každým použití. Vypláchnu, nastříkám Sanytolem, nechám chvíli působit a vypláchnu horkou vodou. Jednou za čas ho vydrbu pískem a Brefem nebo Domestosem. Ale já drbu každý den i náš záchod, jsem na tohle taky krapet ujetá ![]()
- Citovat
- Upravit
@Syringa Moje spotřeba Sanytolu je neskutečná
Já tím beru všechno - nočník, záchod, koš, umyvadlo, nedávno jsem tím brala i popelnici, páč hrozně smrděla, tak jsem jí myla…
- Citovat
- Upravit
@Bambulka12 píše:
Díky moc za radyNo jo, já taky většinou vypláchnu vodou, zatím do něj nekaká, tak to není taková hrůza… ale stejně jsem chtěla něco navíc, já jsem asi na intimní hygienu magor, protože sama docela trpím na záněty, tak nechci něco přivolat i dcerce. Souhlasím, že víc bacilů asi bude na penězích, ale na ty si přeci nesedáte bez prádla, ne
? Holky, co používáte ten ocet nebo octový čistič - to jen naředíte do vody, nebo do horké vody, nebo jak?
Tak se nediv.. Zrovna kůže a sliznice naši „chemickou“ čistotu rády nemají a trpí. Ne nadarmo se u gynekologů se záněty údajně vyskytují hlavně přehnaně čistotné dámy oproti špindírám nemytým.. To tak prostě je, ty bakterie, které se snažíš chlorem či čím smýt z nočníku, právě vyšly z těla, takže je to něco, co tělo zná a do určitého počtu symbiotick zvládá.. Ale chemické preparáty se v těle nevyskytují, mění pH prostředí a dělají tedy tělu paseku.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ujeta na myti rukou jsem taky, prehanim to, ale to jeste neznamena, ze budu svoje zdravi a zdravi svych nejblizsich ohrozovat chlorem ( negativnich ucinku ma spoustu) a nicit kolem sebe prirozene bakterie a svoji imunitu, cistota ano, ale jak rikam horka voda, mydlo a nebo ocet uplne staci,
vydelavani na lidske hlouposti me bavi, dezinfekcni mydla jsou ohromne IN a nejlepsi sebevrazi jsou ti co kloktaji dezinfekcni ustni vody, to je slusny svinstvo, lidska blbost nezma mezi
- Citovat
- Upravit
@rachel55 Copak, vstávali jsme levou nohou??
Proč hned psát o tom, že kdo to dělá jinak než ty, tak je hloupej?? Někdo se zabíjí ústní vodou, někdo se zabíjí cigaretama a neuděláš nic. Každý žije jinak a používá něco jinýho, ale neznamená to, že je blbej, když to má jinak než já
- Citovat
- Upravit