Diagnostika a léčba ADHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31012
23.4.16 11:03

@Janasas Ona dcera pri cteni taky neni v klidu, ale jak prestanu, tak uz krici „Jaktoze nectes, cti dal.“ A pak si vsechno pamatuje. Neni vlastne v klidu pri nicem, ale pak jen ziram, ze je naprosto v obraze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.16 13:22

Rozhodně nenutím do ničeho jen nejsem typ paní ktera si umí s dětma hrat stylem tutu nunu a blbiny, když ji to nebavi tak trvam na tom at je aspon hodna.No damy diky za rady, myslím že už mam jasno, super že ten psycholog urči jen diagnozu, ja se hlavně bala zže by ji hned předepsal prašky, ale to už jste mi vysvetlily, dost me to uklidnilo, snad mi poradi jak a co delat. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
164
16.5.16 12:41

Ahoj, oživím diskuzi, moje dcera(11) má dyslexii, dysortografii…v PPP nám řekli, že vykazuje znaky ADHD, ovšem ona je strašně klidná, dokáže hodiny skládat lego, píše knížky(spíše delší příběhy).Neudrží pozornost ve škole, jakoby se zahledí a je ve svém světě. V PPP nám řekli, že se máme objednat na neurologii, že ADHD se zjišťuje tam.My už tam jednou byli, kvůli častým bolestem hlavy, na EEG nic nezjistli, pomohlo magnezium. Mě zajímá…většinou tady píšete, že ADHD nebo ADD Vašim dětem diagnostikoval psycholog…tak jak to je? Psycholog nebo neurolog?? Díky za reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
16.5.16 12:43

@mišule4 u nás psycholog. Na EEG se taky nic nenašlo.
Adhd je porucha pozornosti s hyperaktivitou, ale může být i bez hyperaktivity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
16.5.16 12:47

@andelka83 Nerozumí teda tomu, proč nás z ppp posílají na neurologii s tím, že oni to diagnostikovat nemohou, už jsem hotová, jak si nás furt všichni přeposílají, děcko se trápí, kolikrát brečí, že už neví, co má udělat, že jí nic nejde a pořád všude jen slyším, že mi nic, nás se to netýká, jděte tam a tam…no, snad bude líp, díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
16.5.16 12:51

@mišule4 my jsme byli jak u klinického psychologa, tak na neurologii, je to klasické kolečko. Byli jsme i v PPP, tam se to všechno potvrdilo. Mému je 6, takže vyšetření máme čerstvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
16.5.16 12:55

@mišule4 ahoj, na neurologii jsme vubec nebyly, ale vim, ze nektere detske dr tam posilaji. Nas primo poslala k psycholozce.Moje dcera taky dokaže byt hodna sama si hraje a skoro o ni nekdy nevim, ale ma zase dny kdy neposedi a hlavne v kolektivu deti je jak utrzena z retezu. Nektere veci ji musim neustale opakovat jinak je neudela. Je ji 6let a v zari nas ceka nastup na zakladni skolu, tak jsem zvedava. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
16.5.16 13:19

Nás diagnostikovala neuroložka v necelých čtyřech letech. Pak jsme byli na eeg, kde nic nezjistili. Máme hyperkinetický syndrom adhd. V PPP jsme byli také kvůli škole, ale vše v pohodě. V září syn nastupuje do první třídy. Nejhorší zážitek mám od psychiatra, ten by ho hned cpal ritalinem :cert:, tak jsme od něj utekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
16.5.16 14:55

U mě to byl dětský psych. i neurolog-my máme opožděný vývoj cca1,5roku(a to nedozrálou nervov. soustavou-a to nám řekli na neurologii)-a to je příčina adhd(alespoň takhle mi to vysvětlili).je pravda-že čím je starší, tím se více zklidňuje a lépe se sní pracuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
16.5.16 14:59

Díky všem, no my do ppp docházíme od šesti let na neurologii taky, chodíme i ke klinickému psychologovi a jeden nás pořád posílá k druhéme, furt dokola už pět let a pořád nic, jen ty poruchy učení a magnezium :nevim:,ještě jednou, díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
16.5.16 17:21

@mišule4 my máme kluka teprve 7 let, ale kvůli určitým problémům- i řeči i soustředění jsme si takto oběhli kolečko na radu učitelky..
Máme to teď aktuální u nás to posuzuje psych.. taky nám řekli, že je podezření na ADHD, což jsem docela koukala, protože neni to ten typ, jak okolo slyším, že si pomalu maminky neví s dítětem rady. taky je spíš klidný.. Porblém je ten, že je v první třídě a taky se neoustředí, je ve svém světě.. Já sama bych to brala, že je malý, ale podle učitelky už tam něco viděla.. tak jsme šli…
Zatím máme zjištěný problém, že nemá dozrálý sluchové vnímání, takže problém diktované věci.. ale to je u nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí